موفقیت بیش از ۹۰ درصدی درمان نوزادان بستری در بخش nicu بیمارستان امام رضا(ع)
- بازدید: 145
رییس بخش nicu بیمارستان امام رضا(ع) و استاد گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: میزان مرگ و میر نوزادان بستری در بخش nicu بیمارستان امام رضا(ع) کمتر از ۱۰ درصد بوده و بیش از ۹۰ درصد آنها به سلامت از این بیمارستان ترخیص می شود.
دکتر اشرف محمدزاده در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: در ماه های اخیر، دو قولوهای یک مادر ۵۷ ساله که در اولین زایمانش از طریق ivf متولد و به دلیل مشکلات عفونی و قلبی در این بخش بستری شده بودند پس از دریافت درمان های مورد نیاز، هر دو نوزاد پس از درمان ۴۰ روزه و موفقیتآمیز از بیمارستان ترخیص شدند.
وی تصریح کرد: این بخش از سال ۱۳۴۹ سابقه فعالیت دارد و در مجاورت آن نیز، بخش مادران باردار با شرایط ویژه فعال است و قرار گرفتن این دو بخش در کنار هم نقش مؤثری در پیشگیری از مرگ و میر این گروه از نوزادان دارد.
رییس بخش nicu بیمارستان امام رضا(ع) با بیان اینکه میزان مرگ و میر نوزادان این بخش در دوره ۵ ساله سالهای ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰ به مراتب کمتر از سایر بیمارستانها بوده است، خاطرنشان کرد: میزان فوتی نوزادان در بخش nicu بیمارستان امام رضا(ع) کمتر از ۱۰ درصد بوده و بیش از ۹۰ درصد آنها به سلامت از این بیمارستان مرخص شدند، در حالی که این عدد در کشورهای پیشرفته دنیا بین ۵ تا ۲۰ درصد بوده، عددی که در کشورهای متوسط و ضعیف تا ۳۰ درصد هم رسیده است.
دکتر محمدزاده افزود: عمده مراجعات به بخش nicu بیمارستان امام رضا(ع) مربوط به نوزادان نارس متولد شده و متولدشدگان با بیماری مادرزادی قلب بوده و ما در این بخش با پرخطرترین افراد جامعه، آن هم در بدو تولد و روزهای آغازین تولد سروکار داریم.
وی با تأکید بر اینکه بیشترین میزان مرگ و میر به ترتیب در روز، هفته و ماه اول بوده است، گفت: در بخش nicu بیمارستان امام رضا(ع) نوزادان ماه اول پذیرش و بستری میشوند، اگر شرایط بیمار بیشتر از این میزان طول کشید آن نوزاد تا زمان بهبودی در این بخش حضور دارد و در چنین مواقعی دیگر آن زمان یک ماهه مطرح نیست.
فوق تخصص نوزادان ادامه داد: هدف دیگر ما در بخش nicu بیمارستان امام رضا(ع) این است که از بروز مشکلات در نوزاد نارس در آینده جلوگیری شود و یا اینکه این مشکلات به حداقل میزان ممکن برسد و برای این مهم دو ویژگی شاخص حضور مادر در کنار نوزاد در جهت پیشگیری از معلولیت و نیز خوردن شیر تازه مادر به جای شیر خشک مورد توجه واقع شده و کسی که شیر مادر میخورد ضریب هوشیاش ۱۲ برابر بیشتر از کسی است که شیر خشک میخورد.
دکتر محمدزاده تصریح کرد: تمام تلاشمان این است که با حداقل روشهای درمانی و آزمایشگاهی غیرتهاجمی بیشترین استفاده را به این گروه از نوزادان برسانیم.
وی با ذکر این نکته که یکی از راههای مؤثر در کمک به این نوزادان استفاده از شیرهای اهدایی بوده است، تأکید کرد: از مادران دارای شیر مازاد میخواهیم که شیر اضافه خود را به این گروه از نوزادان که عمدتاً دارای مادران کم شیر و فاقد شیر هستند اهدا کنند تا این نوزادان نیازمند به شیر مادر، با ضریب هوشی پائین مواجه نشوند و بتوانیم با همکاری مادران اهداکننده شیر، جامعهای پویاتر و سالمتر داشته باشیم.
وی اضافه کرد: بیمارستان امام رضا(ع) تنها مرکز درمانی شرق کشور در حیطه بستری موارد با نقایص مادرزادی قلب و همچنین پیوند قلب کودکان بوده و در این بیمارستان بیماران ایرانی و غیرایرانی زیادی بستری هستند و همه آنها مشهدی و خراسانی نیستند، ما در این بخش بیمارانی از سیستانوبلوچستان، گلستان و دیگر استانها و نیز بیمارانی از افغانستان، پاکستان و دیگر کشورها داشتهایم.
رییس بخش nicu بیمارستان امام رضا(ع) در پایان گفت: در این بخش فوق تخصصی نوزادان، ۳ عضو هیأت علمی، ۳ رزیدنت، ۲ فلوی فوق تخصص، ۳۰ پرستار (هر شیفت ۷ نفر)، ۱۰ کمک پرستار (هر شیفت ۲ نفر)، ۲۵ تخت مراقبت ویژه و ۶ تخت مراقبت معمولی قبل از ترخیص داریم و درصد اشغال تختهای بخش nicu بیمارستان امام رضا(ع) هم بین ۸۰ تا ۹۰ درصد است.