10 درصد از بیماران مبتلا به صرع نیاز به جراحی پیدا می کنند

رییس گروه علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بین ۷۰ تا ۸۰ هزار بیمار صرع در کشور داریم که ۱۰ درصد آنها نیازمند عمل جراحی هستند.

به گزارش وب دا، پرفسور علی گرجی در آیین افتتاحیه چهارمین کارگاه بین‌المللی صرع، اظهار کرد: بین ۷۰ تا ۸۰ هزار بیمار صرع در کشور داریم که معادل یک درصد بیماران مغز و اعصاب هستند و از این میزان بین ۷ تا ۸ هزار نفر از آنها و معادل ۱۰ درصد این جمعیت نیازمند عمل جراحی هستند.

وی تصریح کرد: معتقدیم هرچه قدر که مراکز فعال در حوزه صرع بیشتر شود به همان نسبت ظرفیت خدمت‌رسانی به بیماران صرع افزایش می‌یابد.

مسئول برگزاری چهارمین کارگاه بین‌المللی صرع با بیان اینکه تاکنون ۱۹ عمل موفق در بیماران صرع انجام شده و در مدت زمان این کارگاه هشت عمل دیگر انجام می شود خاطرنشان کرد: خدمات مؤثر زیادی به بیماران اپیلپسی انجام شده تا بیمار صرع مقاوم به درمان به وضعیت نرمال و طبیعی برسد و در این مسیر همکاری گروه‌های نورولوژی و نوروسرجری را داشتیم.

پرفسور گرجی با تأکید بر اینکه هم‌اکنون بخش‌های تخصصی بیمارستان‌های قائم(عج)، امام رضا(ع) و رضوی در جهت خدمت‌رسانی به بیماران صرع فعال است، اما معتقدیم که کافی نیست، گفت: از کسانی که توانایی ایجاد مراکز جدید را دارند می‌خواهیم که در این خصوص همت و اقدام لازم را داشته باشند.

وی افزود: ما همچنین باید در خصوص رفع اضطراب و استرس گروه‌های مختلف جامعه از جمله بیماران مبتلابه صرع تلاش کنیم تا خدمت رسانی پزشکان و تیم درمان آن گونه که باید مثمرثمر باشد.

مدیر گروه علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: همچنین معتقدیم که باید روی موضوع آموزش‌ تخصصی پرستارانی که با بیماران صرع در ارتباط هستند به‌طور ویژه کار کنیم، ما با تلاش‌های صورت گرفته با همکاری پزشکان و پرستاران خدمات مؤثر زیادی را صورت دادیم که یک نمونه آن درمان ۱۷ بیمار تشنجی بود.

انجام روش‌های درمانی جدید جهت رفع مشکل بیماران صرع مقاوم به درمان

در این کارگاه بین‌المللی دکتر فریبرز رضایی‌طلب، دبیر چهارمین کارگاه بین‌المللی صرع، گفت: یکی از مسائلی که همواره از پیشکسوتان آموختیم آموزش اصولی و هدفمند به دانشجویان بوده و تمام تلاش اساتید دانشگاه علوم پزشکی مشهد تربیت پزشکانی توانمند بوده تا بتوانند متناسب با مهارت و تخصصی که دارند مؤثرترین خدمت را به بیماران داشته باشند.

وی افزود: خوشبختانه امسال بعد از چند سال کرونایی بار دیگر شاهد برگزاری مدرسه صرع هستیم و ما با همکاری معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و گروه‌های داخلی و جراحی مغز و اعصاب و روانپزشکی گام‌های مثبت و مؤثر بسیارخوبی در بحث صرع‌های مقاوم به درمان‌ برداشتیم.

دبیر چهارمین کارگاه بین‌المللی صرع با اشاره به اینکه ما در بحث صرع‌های مقاوم به دارو تلاش‌های زیادی در تولید داروهای جدیدتر داشتیم که اثرپذیری بهتری در بیماران داشته باشند، بیان کرد: با وجود اقدامات مؤثر صورت گرفته اما برخی از بیماران با توجه به شرایطی که دارند مقاوم به درمان هستند که برای این گروه درمان‌های جدید و تجویز داروهای دیگری داریم که هم جواب دهنده باشد و هم اینکه تشنج در فرد بیمار ایجاد نشود.

دکتر رضایی‌طلب خاطرنشان کرد: در کل جهان ۷۰ میلیون بیمار اپیلپسی داریم و عدد آن در کشور ما هم که بین ۷۰ تا ۸۰ هزار نفر بوده بالا است.

جای خیّران نیک‌اندیش سلامت در بحث خدمت‌رسانی به بیماران صرع خالی است

در ادامه این کارگاه بین‌المللی دکتر سجاد سحاب‌نگاه، مسئول کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: ما از اولین دوره‌ای که کارگاه و مدرسه صرع را در دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز کردیم تلاش زیادی در جهت توسعه کمی و کیفی خدمت‌رسانی به بیماران با مشکلات مغز و اعصاب با همکاری گروه‌های مغز و اعصاب، علوم اعصاب و نوروجستری داشتیم.

مسئول کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن اشاره به نقش پررنگ خیّران نیک‌اندیش حوزه سلامت در سطح کشور، تصریح کرد: ما معتقدیم که جای خیّران نیک‌اندیش سلامت در بحث خدمت‌رسانی به بیماران صرع خالی است، این گروه از خیّران به عنوان یکی از مهمترین یاوران حوزه سلامت هستند و در هر کجا که حضور پیدا کرده‌اند خیرات و برکات حضورشان در آن حوزه دیده شده است و از این گروه می‌خواهیم که یاری‌گر بیماران صرع هم باشند.

دکتر سحاب‌نگاه تأکید کرد: ما هرچه قدر که از ظرفیت‌های مختلف مردمی از جمله خیّران نیک‌اندیش حوزه سلامت استفاده کنیم به همان نسبت و حتی بیشتر از آن در توسعه سلامت جامعه و رفع مشکلات بیماران مختلف از جمله مبتلایان به صرع بهره‌مند خواهیم بود.

نتایج مثبت همکاری‌های فی ما بین در رفع مشکل بیماران مختلف صرع از جمله موارد مقاوم به درمان دیده شده است

در بخش دیگری از این کارگاه بین‌المللی دکتر علی سعیدی، مدیر گروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تصریح کرد: گروه‌های علوم اعصاب، مغز و اعصاب و روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تعامل بسیارخوبی در جهت رفع مشکلات بیماران صرع دارند.

وی با بیان اینکه برخی از بیماران صرع در کنار مشکلات جسمی‌شان اضطراب و استرس هم دارند، خاطرنشان کرد: ما در تلاش هستیم که با همکاری گروه‌های ذکر شده ضمن رفع اضطراب و استرس به‌وجود آمده در بیماران صرع، مناسبت‌ترین اقدام را جهت درمان موفقیت‌آمیز آنان صورت دهیم.

دکتر سعیدی افزود: دانشگاه علوم پزشکی مشهد تعامل بسیارخوبی با دانشگاه‌های داخل و خارج کشور از جمله موستر آلمان در موضوعاتی همچون صرع دارد و نتایج مثبت آن در رفع مشکل بیماران مختلف صرع از جمله موارد مقاوم به درمان دیده شده است.

پیگیری وضعیت چند بیمار مقاوم به درمان در جریان برگزاری چهارمین کارگاه بین‌المللی صرع

در ادامه این کارگاه بین‌المللی دکتر محسن فروغی‌پور، عضو هیأت علمی گروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اظهار کرد: ما برای بهتر شدن زندگی دیگران تلاش می‌کنیم و این سخن برای همه مردم دنیا بوده و صرفاً برای مردم ایران نیست.

وی اضافه کرد: با تلاش پرفسور گرجی تفاهم‌نامه همکاری میان دانشگاه‌های موستر آلمان و علوم پزشکی مشهد در جهت توسعه خدمات حوزه مغز و اعصاب منعقد شد، تفاهم‌نامه‌ای که منشا خیرات و برکات بسیار شد و مشابه این تفاهم‌نامه با دانشگاه هرات افغانستان در موضوع کلیه منعقد شد و این نشان از مسئولیت‌پذیری بالای مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در تمامی بخش‌ها و تخصص‌های حوزه سلامت دارد.

عضو هیأت علمی گروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که در این برنامه دو روزه ۸ عمل جراحی داریم، تأکید کرد: همچنین پیگیری وضعیت چند بیمار مقاوم به درمان را هم خواهیم داشت تا مشکل این گروه از بیماران برطرف شود.

باید همه در جهت رفع مشکلات بیماران صرع تلاش کنیم

در بخش دیگری از این کارگاه بین‌المللی دکتر علیرضا آل ‌هاشمی، مدیرعامل انجمن ms خراسان رضوی، تصریح کرد: بیماران مغز و اعصاب در گروه‌های مختلف تقسیم شده‌اند که یکی از این گروه‌ها بیماران صرع هستند که متأسفانه هیچگونه حمایتی از آنها نمی‌شود.

وی تأکید کرد: بیماران مبتلا صرع در زمان‌های مختلف همچون گرفتن گواهینامه، اشتغال و غیره با مشکلات زیادی مواجه هستند و باید همه در جهت رفع مشکلات بیماران صرع تلاش کنیم.

متخصص مغز و اعصاب افزود: ما امکانات، تجهیزات و ظرفیت‌های بسیارخوبی در بحث درمان بیماران صرع داریم و معتقدیم با بهره‌مندی از این ظرفیت بالقوه می‌توانیم آن را با درمان این گروه از بیماران، به‌خصوص نفرات مقاوم به درمان و دارو به بالفعل برسانیم.

همچنین دکتر مریم خالقی، فوق تخصص جراحی صرع و دانشیار دانشگاه مونستر آلمان هم در این کارگاه بین‌المللی، گفت: بحث اپیلپسی باید در مسیر درست قرار بگیرد و به محض اینکه تشخیص داده می‌شود بیمار نیاز به دریافت خدمات تخصصی‌تر دارد باید بلافاصله اقدام لازم صورت پذیرد.

وی افزود: در موضوع صرع‌های مقاوم به درمان نیازمند تحقیقات و مطالعات بیشتر در جهت اثربخشی بهتر هستیم و می‌خواهیم که در این حوزه وارد کانال‌ بین‌المللی آن بشویم و بگوییم ما هم حرف‌های زیادی برای گفتن داریم.

فوق تخصص جراحی صرع با بیان اینکه در حوزه اپیلپسی ۳ بیمارستان رضوی، امام رضا(ع) و قائم(عج) در مشهد فعال است، خاطرنشان کرد: ما خوشبختانه از ظرفیت پزشکان توانمند در درمان بیماران صرع برخورداریم و می‌بینیم که مشهد انتخاب نخست بسیاری از بیماران ایرانی و غیرایرانی مبتلا به صرع بوده است.

*انجام ۱۰ سخنرانی علمی و ۸ عمل جراحی در چهارمین کارگاه بین‌المللی صرع

شایان ذکر است که در مدرسه صرع امسال ۱۰ سخنرانی علمی و ۸ عمل جراحی توسط پرفسور گرجی، دکتر کلینگ هاوس، دکتر ثمینی، دکتر فرزادفر، دکتر سعیدی، دکتر فروغی‌پور، دکتر آخوندیان، دکتر بیرقی‌طوسی، دکتر باغستانی، دکتر خالقی، دکتر رضایی‌طلب، دکتر حکاک، دکتر سحاب‌نگاه، دکتر آل هاشمی، دکتر رستمی، دکتر باغستانی، دکتر سلیمی و دکتر سپهری‌نژاد ارائه و انجام خواهد شد.

چهارمین مدرسه بین‌المللی صرع در روزهای هفتم و هشتم آبان ماه در بیمارستان امام رضا(ع) برگزار می‌شود‌ و در این دو روز پیرامون موضوعاتی همچون انواع جراحی صرع، داروهای ضدتشنج جدید، ارزیابی روانپزشکی قبل از عمل جراحی صرع، اپروچ به صرع مقاوم با دارو، موارد long term eeg monitoring در صرع مقاوم، موارد مرتبط با صرع مقاوم در کودکان و معرفی موارد جدید مرتبط با صرع و چالش‌های تشخیصی در این حوزه سخنرانی خواهد شد.

 

116.jpg - 180.43 kB

118.jpg - 164.08 kB


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۱۵ بهمن ۱۴۰۳