تشخیص زود هنگام تأثیر بسزایی در کنترل و درمان سرطان پستان دارد
- بازدید: 256
رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سرطان پستان شایعترین سرطان در جمعیت زنان ایران و خراسان رضوی است و تشخیص زودهنگام تأثیر بسزایی در کنترل و درمان این بیماری دارد.
دکتر بابک اقبالی در گفتگو با وب دا افزود: با توجه به اینکه سرطان پستان دارای تست غربالگری است، اطلاع رسانی و حساس سازی بانوان، اثربخشی بالایی در افزایش طول عمر و درمان بیماران دارد و تشخیص زودهنگام موارد پیش سرطان منجر به کاهش بروز بیماری می شود.
وی با توصیه به انجام هر سه روش غربالگری شامل معاینه و ماموگرافی و سونوگرافی برای افراد بالای 40 سال جهت تشخیص زودهنگام این بیماری اظهار کرد: به دنبال افزایش امید به زندگی، افزایش شهرنشینی و تغییر شیوه زندگی بروز سرطان پستان در جهان در حال افزایش است و عواملی چون چاقی(BMI>30) و مصرف الکل و قرص های خوراکی ضدبارداری و هورمون درمانی جایگزین باعث افزایش خطر سرطان می شوند.
دکتر اقبالی سابقه خانوادگی و فردی را نیز جزو عوامل خطر سرطان پستان بر شمرد و خاطر نشان کرد: برای تشخیص زودهنگام سرطان پستان آگاهی از علائم و نشانه ها و مراجعه به موقع برای تشخیص قطعی و درمان لازم است که مهمترین علائم هشدار دهنده سرطان پستان شامل توده پستان یا زیر بغل و مشکلات دیگر پستان با یا بدون توده قابل لمس از جمله: تغییرات اگزمایی پوست، فرورفتگی نوک پستان، پوست پرتغالی، زخم، ترشح یک طرفه از نوک پستان به ویژه ترشحات خون آلود و توده در زیر بغل است.
رییس گروه بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأکید بر غربالگری در جمعیت بانوان 30 تا 70 سال گفت: برنامه غربالگری سرطان در بانوان 30 تا 40 سال هر دوسال یکبار ؛ و در افراد 40 تا 70 سال بصورت سالانه در مراکز خدمات جامع سلامت، خانه ها و پایگاه های بهداشت انجام می شود.
وی با اشاره به اجرای پویش ملی پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان پستان(9 مهر لغایت 9 آبان 1402) با هدف کلی "کاهش بروز و مرگ و میر ناشی از سرطان و بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان" گفت: سرطان در بسیاری موارد در مراحل اولیه قابل درمان است، بنابر این هیچگاه از ترس احتمال تشخیص سرطان، از مراجعه به پزشک خودداری نکنید.