شناسایی کانون صرع نقش مؤثری در مسیر درمان موفقیتآمیز دارد
- بازدید: 251
مدیر گروه علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: شناسایی کانون صرع در بیماران مقاوم به درمان یک اقدام مثبت بوده و انجام این کار در مسیر درمان موفقیتآمیز و عدم ایجاد تشنج در فرد بیمار مؤثر است.
پروفسور محمدعلی گرجی در حاشیه چهارمین کارگاه بینالمللی صرع در گفتگو با وب دا اظهار کرد: هرچه که جلوتر میرویم سطح آموزشها بالاتر میرود و تکنیکهای جدیدتری در بحث درمان بیمارن صرع بهخصوص گروه مقاوم به درمان داریم و ما اثر مثبت برگزاری کارگاههای بینالمللی صرع در درمان موفقیتآمیز 27 بیمار مقاوم به درمان را داشتیم.
وی تصریح کرد: ما در کنار اقدامات درمانی موردنیاز بیماران صرع، برنامههای آموزشی را هم برای آنان و خانوادهها و اطرافیان آنها داریم تا که از آمادگی کامل در مسیر درمان و دوره پس از درمان برخوردار باشند.
مسئول برگزاری چهارمین کارگاه بینالمللی صرع با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ابتکاری جالب دو مرکز درمانی جهت درمان بیماران صرع فعال کرده است، خاطرنشان کرد: این اقدام در نوع خود قابل توجه بوده و ما میتوانیم خدمات کودکان و بالغان مبتلا به صرع را در مکانهای مجزا و با در اختیار داشتن تجهیزات مرتبط و مناسب با همان گروه سنی ارائه دهیم و در همین خصوص باید اشاره کنیم که خدمات کودکان مبتلا به صرع در بیمارستان قائم(عج) و خدمات بالغان مبتلا به این بیماری در مرکز درمانی امام رضا(ع) ارائه میشود.
پرفسور گرجی افزود: یکی از مشکلاتی که در کارگاههای بینالمللی صرع بررسی میشود موضوع افرادی بوده که برچسب بیماری صرع بر روی آنان خورده، بیمارانی که تا 20 سال داروی صرع مصرف کردند، اما پس از بررسی صورت گرفته مشخص شده که اصلاً آن بیمار مبتلا به صرع نبوده است و با اقدام مناسب نسبت به قطع دارو و عدم ایجاد عوارض دارویی داروهای مصرفی بیمورد اقدام شد.
وی با تأکید بر اینکه برای بیماران مقاوم به درمان شناسایی کانون صرع را داریم و این عمل در مسیر درمان موفقیتآمیز و عدم ایجاد تشنج در فرد بیمار مؤثر است، گفت: همچنین در خصوص مدت زمان داروهای مصرفی هم باید بگوییم که حداقل زمان مصرف دارو 2 سال پس از درمان بوده و اگر وضعیتش بهتر شد با نظر پزشک مصرف دارو قطع میشود.
مدیر گروه علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: صرع یک بیماری است که سریع میتواند درمان شود و ما نباید با یک تشنج ناامیدی در فرد بیمار ایجاد کنیم و اینکه آن فرد فکر کند که کارش تمام شده است و یا اینکه چون وضعیت عادی ندارد مورد تمسخر دیگران قرار میگیرد، موضوعی که اگر به باور تبدیل شود موجب ناامیدی بیمار شده و تأثیر منفی در روند درمان وی دارد.
پرفسور گرجی اضافه کرد: ما موضوعات کلی را که برای پیشگیری از انواع بیماریها گفته میشود، برای بیماری صرع هم میگوییم و اگر میخواهیم که از هر نوع بیماری از جمله صرع بهدور باشیم باید به تغذیه مناسب، عدم مصرف فستفود، چیپس و پفک و سایر تنقلات، عدم مصرف چربی و نمک زیاد، داشتن برنامه ورزش و فعالیت بدنی روزانه، عدم حضور در محیطهای آلوده، عدم تردد غیرضرور در زمان آلودگی هوا و غیره توجه نماییم.
وی با ذکر این نکته که آمار کلی آقا و خانم مبتلا به صرع تقریباً یکسان بوده و اختلاف زیادی میان آنها وجود ندارد، تأکید کرد: برخی از بیماران صرع بیماری دیگری هم دارند و باید سوابق بیماریهای قبلی را به پزشک بگویند تا بهترین تصمیم در تجویز دارو گرفته شود و بیمار دچار اختلالات دارویی نشود.