تغذیه سالم نقش مؤثری در سلامت استخوان ها دارد
- بازدید: 130
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه غذاهای سرشـار از کلسـیم، ویتامین دی و دیگـر مـواد مغـذی بـرای سلامت اسـتخوانها و سلامت کلی بدن مهم است گفت: اگـر رژیـم غذایی متعـادل، با مصـرف لبنیـات، ماهی و سـایر پروتئین هـای بدون چربـی، میـوه و سـبزیجات داشته باشیم، مواد مغذی مـورد نیاز بدن را هر روز به میـزان کافـی دریافـت مـی کنیـم.
دکتر زهرا اباصلتی در گفتگو با وب دا افزود: زنان زیر 50 سال و مردان زیر 71 سال، در مجموع به روزانه 1000 میلی گرم کلسیم نیاز دارند و زنان 50 ساله یا بالاتر یا هر زنی که قاعدگی نداشته باشد، و مردان 71 ساله یا بالاتر، در مجموع به روزانه 1200 میلی گرم کلسیم نیاز دارند و حداکثر حد مجاز کلسیم برای بیشتر بزرگسالان، 2000 تا 2500 میلی گرم است.
وی با بیان اینکه بدن ما برای جذب کلسیم به ویتامین دی نیاز دارد و اگر ویتامین دی دریافتی ما کافی نباشد، در معرض خطر بیشتری برای از دست دادن تراکم استخوان یا شکستگی استخوانها قرار داریم، اظهار کرد: ما می توانیم مقدار کمی ویتامین دی را از طریق تعدادی از غذاها مانند شیر غنی شده با این ویتامین، جگر و ماهیهای پرچرب، ماهی خال مخالی، ماهی قزل الا، ماهی ساردین و ماهی تن دریافت کنیم ، علاوه بر این پوست ما می تواند در آفتاب ویتامین دی بسازد اما زیاد آفتاب گرفتن نیز مضر بوده و ضدآفتاب هم، مانع جذب ویتامین دی می شود.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: توصیه به مصرف مکمل مگا دوز ویتامین دی (50000 واحدی) بصورت ماهانه می تواند راهکار خوبی برای پیشگیری از کمبود ویتامین دی باشد.
وی با تأکید بر رعایت اعتدال در مصرف نوشیدنی های کافئین دار گفت: نوشیدن زیادکافئین، قهوه، چای و نوشابه های گازدار ممکن است جذب کلسیم را کاهش داده و به از بین رفتن استخوان ها کمک کند.