دیابت یکی از شایعترین بیماریهای غدد محسوب می شود

76.jpg - 14.18 kBرییس اداره بیماریهای غیر واگیر دار دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: دیابت یکی از شایعترین بیماریهای غدد است که در جوامع مختلف شیوع متفاوتی دارد اما زندگی صنعتی و شهر نشینی نقش تعیین کننده ای در ابتلا به این بیماری دارد.

دکتر بابک اقبالی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه  بیماری دیابت انواع مختلفی دارد که از آن جمله می توان به دیابت نوع یک  ودو و دیابت بارداری اشاره کرد، افزود: در این بیماری به دلایل مختلف، سلولهای β پانکراس تخریب می شود و تولید انسولین متوقف می شود.

وی با بیان اینکه دیابت نوع دو شیوع بیشتری نسبت به سایرانواع دیابت دارد، تصریح کرد: اغلب بیماران دیابت دچار چاقی یا اضافه وزن و فعالیت بدنی اندک هستند .

رییس اداره بیماریهای غیر واگیر دار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأکید براینکه سبک زندگی تأثیر چشمگیری در ابتلا یا عدم ابتلا به دیابت نوع دوم دارد، اظهار کرد: کم تحرکی، استرس، غذاهای چرب و شیرین، اضافه وزن، مصرف سیگار، در ابتلا به دیابت تأثیر دارد.

دکتر اقبالی با بیان اینکه عدم کنترل بیماری دیابت، زمینه ابتلا به بیماریهای مختلف از جمله بیماریهای قلبی و عروقی را فراهم می کند، ابراز کرد: در دوران بارداری نیز دیابت بارداری برای برخی از مادران رخ می دهد که عدم کنترل آن می تواند مخاطراتی را برای جنین و مادر ایجاد کند.

وی با بیان اینکه درمان دیابت بارداری به دلیل شدت عوارض احتمالی برای جنین از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت:افراد مبتلا به دیابت به دو نوع علامت دار و بدون علامت تقسیم می شوند که در افراد علامت دار پرنوشی، پرخوری، پرادراری، کاهش وزن، گیجی، اختلال های بینایی  بروز می کند ولی اکثر افراد مبتلا به دیابت حاملگی در نوع بدون علامت آن هستند.

 دکتر اقبالی با اشاره به اینکه حدود 70  درصد موارد دیابت حاملگی بدون علائم بـالینی است، گفت:  تشخیص و کنترل منظم قند خون مادر و جنین در بروز حوادث ناگوار برای مادر و جنین تأثیر بسزایی دارد.

وی تأکید کرد: متأسفانه درصد قابل توجهی از بیماران دیابتی، از بیماری خود اطلاع ندارند  ویا بیماری به نحو مطلوب کنترل نمی شود  و این موضوع زمینه ابتلا به بیماریهای مختلف را فراهم می کند.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۱۵ بهمن ۱۴۰۳