تزریق واکسیناسیون آنفلوآنزا تا ۳۰ درصد از ایجاد عفونتهای ناشی از این بیماری میکاهد
- بازدید: 90
فوق تخصص ریه و عضو هیأت علمی گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تزریق واکسیناسیون آنفلوآنزا تا ۳۰ درصد از ایجاد عفونتهای ناشی از این بیماری میکاهد و ما به تمامی افراد جامعه بهخصوص گروههای پرخطر که ریسک ابتلا به آنفلوآنزا در آنها بیشتر از سایر افراد جامعه است، توصیه بر انجام واکسیناسیون آنفلوآنزا داریم.
دکتر سپیده حجازی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: در مورد عفونتهای ریه باید بگوییم که امروزه درمانهای خوبی در این حوزه و در جهت رفع مشکل این گروه از بیماران وجود دارد، اما متأسفانه با این وجود عفونتهای ریوی یکی از مهمترین علل مرگ و میر در نقاط مختلف دنیا از جمله ایران بوده است.
وی تصریح کرد: بهطور متوسط در هر ۲۰ ثانیه یک نفر در جهان جان خود را به علت عفونتهای ریوی از دست میدهد و ما معتقدیم با انجام چند اقدام ساده از این عفونتها و همچنین عوارض و مرگ ناشی از آن جلوگیری کنیم و یکی از مهمترین عللی که افراد را در معرض این عفونتها قرار میدهد سیگار است.
فوق تخصص ریه با بیان اینکه در افراد سیگاری احتمال عفونت ریوی و عوارض ناشی از آن به مراتب بیشتر از سایر افراد بوده و هست، خاطرنشان کرد: ما بیشترین عوارض این بیماری را در کودکان زیر ۵ سال، افراد بالای ۶۰ سال، بیماران مزمن قلبی، ریوی و کبدی دیدیم، گروهی که بالاترین آمار مرگ و میر مرتبط با این حوزه را هم شامل میشوند.
دکتر حجازی با اشاره به اینکه روشهای سادهای برای پیشگیری از عفونتهای ریوی وجود دارد که یکی از مهمترین آنها دوری و عدم تماس با افراد آلوده بوده و هست، بیان کرد: باید در این خصوص حفظ فاصله حداقل یک متر را توجه داشت؛ همچنین باید از تماس دست آلوده با چشم و صورت هم خودداری کرد، ما در موارد استنشاقی میبینیم که در جمعها و محیطهای شلوغ و آلوده دست به چشم و صورت زده میشود، کاری که درست نیست و موجب بروز بیماری عفونی میشود.
وی تأکید کرد: یک راه ساده پیشگیری از بیماریهای ریوی شستن دستها با آب و صابون بوده، موضوعی که در بسیاری از حوزهها کارآمد بوده و ما نقش مؤثر آن را در سلامت گروههای مختلف جامعه و دوری آنها از ابتلا به بیماریهای عفونی و ویروسی دیدهایم.
عضو هیأت علمی گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: یکی از عفونتهای شایع این روزها عفونت ناشی از ویروس آنفلوآنرا است که فصل شیوع این بیماری از اوایل پائیز تا اوایل بهار و بهترین راه پیشگیری از این بیماری انجام واکسیناسیون آنفلوآنزا است.
دکتر حجازی با ذکر این نکته که به تمامی افراد جامعه بهخصوص گروههای پرخطر که ریسک ابتلا به آنفلوآنزا در آنها بیشتر از سایر افراد جامعه بوده توصیه بر انجام واکسیناسیون آنفلوآنزا داریم، تأکید کرد: همچنین توصیه بسیار مهم دیگرمان به عموم مردم بهویژه گروههای پرخطر جامعه این است که این کار را حتماً بهطور سالانه انجام دهند و سالی یک نوبت جهت تزریق این واکسن به محلهای مشخص شده مراجعه نمایند.
وی اضافه کرد: ما به تمامی افراد جامعه بهویژه کودکان زیر ۵ سال، گروه سنی بالای ۶۰ سال، بیماران مزمن ریوی، قلبی، تنفسی، کبدی، افراد دچار ضعف در سیستم ایمنی بدن، مادران باردار و نیز به کادرهای بهداشت و درمان توصیه میکنیم که واکسن آنفلوآنزا را دریافت نمایند، واکسنی که تا ۳۰ درصد مانع از عفونتهای ویروسی میشود و از ابتلا به بیماری آنفلوآنزا و بروز بیماریهای عفونی ریوی و عوارض ناشی از آن جلوگیری میکند؛ همچنین توصیه بر استفاده از ماسک در محیطهای آلوده و محلهای شلوغ داریم.فوق تخصص ریه بیان کرد: تزریق واکسیناسیون آنفلوآنزا تا ۳۰ درصد از ایجاد عفونتهای آنفلوآنزایی میکاهد، این بیماری گرچه سویههای مختلفی دارد، اما ابتلا به یک نوع آن منجر به ابتلا به سویههای دیگر این بیماری نمیشود.