تعادل و تنوع غذایی منجر به افزایش سیستم ایمنی بدن می شود
- بازدید: 98
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: نکته اصلی در حوزه تغذیه صحیح در مواجهه با بیماری ، رعایت تعادل و تنوع غذایی است که همه ویتامین های مورد نیاز بدن تامین شود و در همین راستا سیستم ایمنی بدن نیز تقویت شود.
دکتر زهرا اباصلتی در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه موضوع تغذیه فرد در همه شرایط از اهمیت ویژه ای برخوردار است اما این موضوع در مواجهه با بیماریها اهمیت دوچندانی پیدا می کند چراکه تغذیه درست و فعالیت بدنی موثر می تواند سیستم ایمنی بدن را برای مقابله با بیماریها تقویت کند، خاطر نشان کرد: ویتامین های مورد نیاز بدن عمدتا از طریق غذا تامین می شود اما اگر فردی با کمبود ویتامین خاصی روبرو بود باید این کمبود را از طریق مصرف مکملها تامین کند.
وی با بیان اینکه دوزهای بالاتر از میزان نیاز بدن به ویتامین ها نیز می تواند زمینه ساز مشکلاتی برای سیستم ایمنی فرد باشد، تصریح کرد: توصیه های تغذیه ای برای بالا رفتن سطح ایمنی بدن در مرحله اول مصرف کربوهیدرات ها به میزان لازم برای بدن است که می توان از کربوهیدرات های ساده و پیچیده استفاده کرد علاوه براین برای سالم ماندن بدن باید منبع غنی از انواع پروتئین ها مانند گوشت قرمز ، مرغ، حبوبات، لوبیا، عدس وماش را در برنامه غذایی گنجانده شود.
دکتر اباصلتی با تاکید بر استفاده بیشتر از روغن های گیاهی و پرهیز از روغن های مانند کره و دنبه و غذاهای با حجم سنگین اظهار کرد: علاوه براین مصرف مایعات در حد 6 تا 8 لیوان آب در طی روز نیز می تواند آب مورد نیاز بدن را فراهم کند و فضای دهان را مرطوب نگه دارد.
وی با اشاره به اینکه افزایش وعده های غذایی بین 4 تا 6 وعده و کاهش حجم مواد غذایی در هر روز نیز مانع نفخ و تحریک سیستم ایمنی بدن می شود، اظهار کرد: غذاهای چرب وشور نیز می تواند محرک و باعث التهاب سیستم ایمنی بدن شود، بنابراین از غذاهایی حاوی نمک زیاد مانند کنسروها و غذای فراهم آوری شده پرهیز شود.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید براینکه تب و عفونت باعث افزایش متابولیسم بدن می شود و اختلال گوارشی در پی خواهد داشت، ابراز کرد: با بالارفتن یک درجه دمای بدن 10 درصد افزایش متابولیسم در بدن رخ می دهد ،بنابراین استفاده از آب و مایعات فراوان در قالب سوپ های حاوی سبزیجات، برای بدن مفید خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه مصرف اسفناج ، جعفری، کدو حلوایی ،دمنوش های ساده نیز برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است، ادامه داد: کمبود ویتامین A باعث کاهش جذب و هضم آهن در بدن می شود از همین رو مصرف سبزیجات و منابع حیوانی مانند تخم مرغ می تواند این کمبود را جبران کند.
دکتر اباصلتی با بیان اینکه مصرف ویتامین E ،ویتامین D و گروه ویتامین Bدر تقویت سیستم ایمنی بدن اهمیت دارد، گفت: مصرف انواع دانه ها و مغزها ، نور آفتاب، سبزی، حبوبات ، مصرف زینگ و روی نیز می تواند در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر باشد.
وی خاطرنشان کرد: سیر و زنجبیل نیز به دلیل دارا بودن روی می تواند در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر باشد اما شواهدی در خصوص تاثیر مصرف سیر و زنجبیل در درمان کرونا وجود ندارد .
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه علاوه بر کیفیت مواد غذایی، ایمنی غذا و نحوه نگهداری مواد غذایی نیز اهمیت دارد ، بیان کرد: در شرایط انجماد ویروس کرونا ماندگاری دارد اما می توان با پخت کامل موادغذایی و رعایت بهداشت دست هنگام پخت غذا از انتشار این بیماری جلوگیری کرد .