گفتگو با پژوهشگر برتر دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در حوزه رجیستری  و علوم بالین

074.jpg - 37.86 kBدکتر راحله گنجعلي، متولد 1358 درشهر تهران، عضو هیات علمی و پژوهشگر مرکز تحقيقات باليني دانشگاه علوم پزشکی مشهد، از جمله محققین برگزیده در حوزه ریجستری و پژوهش های بالینی این دانشگاه است که در جشنواره پژوهشي سال 1401 مجتمع آموزشي، پژوهشي و درماني امام رضا(ع) موفق به کسب عنوان پژوهشگر برتر در حوزه ريجستري ها و در سال 1402 ( با توجه به اينکه مرکز توسعه تحقيقات باليني بيمارستان امام رضا(ع) در ارزشيابي تحقيقات باليني رتبه دوم کشوري و رتبه اول را در دانشگاه علوم پزشکي مشهد کسب نموده بود)، به عنوان پژهشگر برتر در حوزه علوم بالين شناخته شد.

این پژوهشگر برتر که در حال حاضر، در مرکز تحقيقات باليني دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشغول انجام طرح هاي تحقيقاتي، داوري پايان نامه ها و سایر فعالیت های مرتبط می باشد، در گفتگو با وبدا پیرامون فرایند تحصیلی و کاری خود طی سال های گذشته اظهار می کند: " مقطع ابتدايي را در تهران و متوسطه‌ی اول و دوم را در مشهد سپري کردم و در سال 1376 در رشته فناوري اطلاعات سلامت دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي پذيرفته شدم و در حالی که جزو دانشجویان ممتاز دانشگاه بودم در سال 1382 فارغ التحصیل شدم. پس از آن مقطع کارشناسي ارشد را در سال 1389 به اتمام رساندم و در  سال 1391 در مقطع دکتري تخصصي رشته انفورماتيک پزشکي در دانشکده پزشکي دانشگاه علوم پزشکي مشهد پذيرفته شدم.

وی در خصوص مناصب اجرایی خود طی سال های گذشته نیز می گوید: " از سال 1394 عضو کميته کشوري فناوري اطلاعات سلامت وزارت بهداشت و سال 1398 به عنوان عضو کميته الکترونيک فرم هاي پرونده در وزارت بهداشت منصوب شدم، همچنین در این سال ها عضو کميته استاندارد سازي و يکسان سازي در وزارت بهداشت و در سال 1401 به عنوان عضوکميته بيمارستان هوشمند در وزارت بهداشت فعالیت کرده ام. در طي اين مدت با همکاري کارکنان وزارت خانه و ساير  دانشگاه هاي علوم پزشکي کشور بخشنامه هايي را تهيه و طراحي کرده و در صف تأئيد قرار گرفته است.

این پژوهشگر برتر بعد از پايان دوره کارشناسی ارشد در سال 1389 ازدواج می کند و سال 1391 در مقطع دکتري انفورماتيک پزشکي دانشگاه علوم پزشکي مشهد پذيرفته می شود. همسر وی نیز در همان سال در تخصص طب اورژانس پذيرفته میشود و این زوج جوان پا به پای یکدیگر تحصیلات عالیه را پیش می برند.

وی در خصوص موضوع پایان نامه مقطع دکتری که با موضوعی خاص ارائه میشود، اظهار می کند: " پايان نامه مقطع دکتري طراحي يک سيستم خودمراقبتي براي بيماران پيوند کليه بود و اين سيستم نشان داد، که ما مي توانيم با استفاده از انفورماتيک پزشکي و طراحي سيستم هاي  مبتني بر شخص محور، خودمراقبتي را افزايش داده و باعث کمک در مراقبت بيماران مزمن شويم که این مي تواند هزينه هاي زيادي را به ويژه در بحث بيماران پيوند کليه از دوش دانشگاه بردارد.

 دکتر گنجعلی از تجربه شیرین فرزند داری خود نیز اینچنین روایت می کند: " سال 1392 و در پايان سال اول دوره دکتري، فرزند اولم، متولد شد. حقیقتاً ادامه تحصيل من و همسرم و مديريت و پرورش يک کودک بسيار سخت بود، که البته  با حمايت هاي مادر و همسرم این سختی و مشکلات تا حدی مرتفع شد. بعد از پايان مقطع دکتري با توجه به اينکه تمايل به داشتن فرزند ديگر داشتم و از طرفی بارداری برای مادر خطرناک تشخیص داده شده بود، اما بالاخره ریسک کردم و فرزند دوم در سال 1400 به دنیا آمد.

این پژوهشگر برتر در خصوص فعالیت های خود در مرکز توسعه تحقیقات بالینی نیز می گوید: " هم اکنون در مرکز تحقيقات باليني در حال انجام طرح هاي تحقيقاتي هستم و داوري پايان نامه ها را بر عهده دارم و طرح ها و ايده هايي را به ثبت مي رسانيم که بعد از داوري وتأئيد، آنها را اجرا می کنيم. همچنین مشاور آماري و علمي بسياري از طرح هاي باليني هستم و با دانشجويان و اساتید پزشکي عمومي و تخصص هاي باليني همکاري نزديک دارم که با این ارتباط نزدیک می توانیم منجر به بهبود روش هاي پژوهش در مراکز باليني شويم.

وی از تجربیات خود در راستای انجام پژوهش ها هم اینچنین می گوید: " با توجه به اينکه بيش از 14 سال سابقه خدمت در دانشگاه دارم و ده سال آن را به فعاليت هاي اجرايي پرداختم، معتقدم که ما مي توانيم فعالیت های اجرايي را به پژوهش نزديک کنيم. بنابراین مي توان در پشت هر فعالیت اجرايي، يک پژوهش قرار داد و مؤثر بودن آن را از طريق پژوهش ثابت کرد . یکی از موضوعاتی که در دانشگاه همواره مطرح بوده و هست پژوهش هاي اثربخش می باشد. پژوهش هاي اثربخش، پژوهش هایی هستند که نشان می دهد چه میزان توانسته ایم، طرح ها را در اجرا استفاده کرده یا چقدر در فعالیت های اجریی مؤثر بوده اند. لذا، اتصال طرح ها با پژوهش نتايج خوبي خواهند داشت.

گنجعلی ضمن قدردانی ،از رییس دانشگاه و خانم دکتر خداشاهی رئیس مرکز توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان امام رضا(ع) در راستای حمايت هاي بی دريغشان از مراکز تحقيقات و پژوهش هاي باليني، خاطرنشان می کند: " در صورتي پژوهش هاي ما موفق خواهند بود که بتوانيم کارکرد را به اجرا نزديک کنیم. ضمن اینکه تأمين هزينه موجب کمک به انجام پژوهش های دانشگاه مي شود. با توجه به اینکه پژوهش کار راحتي نبوده و کساني که آن را انجام مي دهند بايد، برايشان انگيزه ايجاد شود تا با علاقه به ادامه فعاليت بپردازند لذا، دانشگاه منابع مالي را  براي پژوهش تأمين کند تا پژوهش ها راحت تر و انگیزه برای انجام آنها بیشتر شود.




IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

چهارشنبه, ۲۶ دی ۱۴۰۳