طراحی مسیر حرکت بیماران مبتلا و یا مشکوک به کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد
- بازدید: 483
جانشین رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در قرارگاه دانشگاهی مبارزه با کرونا با اشاره به برنامه ریزی های انجام شده به منظور خدمات رسانی مناسب به بیماران کرونایی در فصل های پاییز و زمستان اظهار کرد: در این راستا، برنامه مسیر حرکت بیماران با رویکرد، دسترسی آسان و عادلانه به خدمات و کاهش بار مراجعه به اورژانس بیمارستان ها طراحی شده است.
به گزارش وب دا، دکتر شاپور بدیعی در نشست با اعضای شورای شهر مشهد مقدس با بیان اینکه به هر میزان که بار مراجعه بیماران به مراکز درمانی افزایش یابد میزان انتقال و گردش بیماری نیز افزایش می یابد خاطر نشان کرد: در این راستا، برنامه ها به گونه ای طراحی شده است که مسیر ارائه خدمات به بیماران از نزدیکترین محل زندگی آنها آغاز شود تا ضمن کاهش جابجایی هادر سطح شهر، خدمات نیز در زمان مناسب ارائه شود.
رییس ستاد مراقبت و درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بر اساس برنامه ریزی ها، ارائه خدمات به بیماران در سطوح مختلف در قالب "سطح صفر و سه سطح خدمات" ارائه می شود تصریح کرد: در سطح صفر، خدمات به شکل غیر حضوری و مشاوره ای از طریق سامانه 191 که تحت مدیریت معاونت بهداشت در حال فعالیت است و سامانه 4030 که در سطح وزارت بهداشت فعال شده است ارائه می شود تا از مراجعه افرادی که به بیماری مبتلا نیستند جلوگیری شود.
دکتر بدیعی خاطر نشان کرد: شهروندان پیش از هر اقدامی با تماس با سامانه 191 ضمن ارائه شرح حال بیماری، راهنمایی های لازم را برای مراجعه به مراکز سطح بندی شده با توجه به محل سکونت خود دریافت می کنند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص ارائه خدمات به بیماران مبتلا و یا مشکوک به کرونا در سطح یک اظهار کرد: در این سطح علاوه بر فعالیت 22 مرکز خدمات جامع سلامت 16 ساعته، 140 درمانگاه بخش خصوصی در مناطق مختلف شهر مشهد آماده ارائه خدمات به بیماران سندرم حاد تنفسی و یا مبتلا به کرونا هستند.
دکتر بدیعی با بیان اینکه در درمانگاه های سطح یک خدماتی همچون ویزیت بیماران، مشاوره، بیماریابی و ارجاع به سطح دو انجام می شود افزود: بازدیدهای لازم از تمامی درمانگاه های بخش خصوصی ارائه دهنده خدمات در سطح یک انجام شده است و موقعیت مکانی درمانگاه ها نیز در نقشه GIS به ثبت رسیده است، ضمن اینکه روند استاندارد درمان بیماران کرونایی نیز به این درمانگاه ها ابلاغ شده است.
وی با بیان اینکه بر اساس آمارهای منتشر شده در جهان، 95 درصد از بیماران مبتلا به کرونا نیازی به بستری در مراکز درمانی ندارند و 90 درصد از بیماران نیز دچار علائم اختصاصی نمی شوند اظهار کرد: حضور این افراد در مکان های پر تراکم ضمن افزایش ریسک انتقال بیماری، زمینه ابتلا به سایر عفونت ها را نیز در بیماران افزایش می دهد.
جانشین رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در قرارگاه دانشگاهی مبارزه با کرونا با بیان اینکه بر اساس حال عمومی بیمار و میزان اکسیژن، فرد برای بررسی بیشتر به مراکز سطح دو ارجاع داده می شود تا تحت بررسی های لازم توسط پزشک متخصص نیز قرار گیرد اظهار کرد: در این راستا 19 مرکز سطح دو در شهر مشهد پیش بینی شده است تا بیماران را ضمن ویزیت توسط پزشک متخصص، تحت بررسی های پاراکلینیکی و آزمایشگاهی قرار دهند و در صورت نیاز به بیمارستان ها ارجاع دهند.
دکتر بدیعی با بیان اینکه در صورت ارجاع بیمار به منزل، ضمن ارائه راهنمایی های لازم برای خود مراقبتی ،مراکز خدمات مراقبت در منزل نیز به آنها معرفی می شود تصریح کرد: در صورتی که بیمار شرایط لازم را برای خود مراقبتی و قرنطینه در منزل را نداشته باشد به مرکز تکمیل درمان ارجاع داده می شوند.
وی با تاکید بر اینکه باید مراکز سطح یک و دو در مناطق مختلف به مردم اطلاع رسانی شود تا مردم در خصوص نزدیک ترین محل خدمات رسانی در زمینه کرونا آگاهی کافی داشته باشند اظهار کرد: با افزایش اطلاع رسانی و آگاهی بخشی می توان از مراجعات غیر ضروری به اورژانس بیمارستان ها کاست.
رییس ستاد مراقبت و درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: با توجه به هماهنگی های انجام شده با مراکز تصویربرداری، فعالیت این مراکز در مناطق مختلف شهر در نظر گرفته شده است تا از ازدحام و تراکم بیماران در برخی مناطق جلوگیری شود.
دکتر بدیعی با تاکید بر اینکه شهروندان در مواقع غیر اورژانسی نیازی به مراجعه به بیمارستان ندارند زیرا این امر امکان انتقال سایر عفونت ها و بیماری ها را افزایش می دهد تصریح کرد: شهروندان در زمان های اورژانسی و در زمان مقتضی باید به بیمارستان ها مراجعه کنند تا بتوانند خدمات را به شکل مطلوب دریافت کنند.
وی افزود: برای خدمات رسانی به بیماران در بیمارستان ها نیز، تجهیزات، نیروی انسانی و شرایط مراکز مورد بررسی قرار گرفته است و بر اساس آن بیمارستان ها به 4 گروه ریفرال، نیمه ریفرال، غیر ریفرال و غیر کووید دسته بندی شده اند.
جانشین رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در قرارگاه دانشگاهی مبارزه با کرونا اظهار کرد: با توجه به شرایط بیماران سرطانی، بیمارستان امید به عنوان تنها مرکز غیر کرونایی در طرح جامع خدمات رسانی به بیماران کووید-19 در نظر گرفته شده است و سایر بیمارستان ها با توجه به شرایط و موقعیتی که دارند بخش هایی را برای این منظور اختصاص داده اند.