ضرورت اتخاذ رویکردهای اصلاحی و مدیریت بهینهی منابع، در حوزه های مختلف دانشگاه
- بازدید: 538
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در جمع معاونین، مدیران و اساتید این دانشگاه، ضمن برشمردن منابع و محدودیت های این مجموعه و عملکردهای جاری، بر اصلاح برخی روندهای موجود و مدیریت بهینه منابع در حوزه های مختلف دانشگاه تاکید کرد.
به گزارش وبدا، دکتر محمود شبستری با اشاره به برنامه های پیش روی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال ۱۴۰۳ گفت: با توجه زمان باقی مانده از دولت سیزدهم، در صدد برآمدیم که برای یک سال باقیمانده تکالیف و برنامه ها را جمع بندی کنیم تا بدانیم چه کارهایی باید انجام دهیم و به عبارت بهتر چه کارهایی می توان انجام داد.
ارتقاء کمّی و کیفی آموزش؛ اصل ضروری و اولویت دار
دکتر شبستری در ابتدای سخنان خود به اهمیت حوزه آموزش و ضرورت توجه و ارتقای شاخص های کمی و کیفی آن اشاره کرد و گفت: هر چند که برنامه های در نظر گرفته شده در این حوزه متعدد و قابل توجه است، اما ارتقاء کیفی و کمی آموزش از درجه اهمیت بالایی برخوردار است و در همین راستا باید بر لزوم افزایش حضور تمام وقت یا حداکثری اساتید در فضاهای آموزشی، درمانی و پژوهشی تاکید کنم که این حضور قطعا در بالابردن شاخص های کیفی آموزش و به طَبَع آن درمان تاثیرگذار خواهد بود.
وی، کیفیت ساعات حضور اساتید در فضاهای مختلف دانشگاه را نیز مهم دانست و گفت: از اساتید عزیز خواهشمندم که نسبت به این موضوع توجه ویژه داشته باشند، همچنین آمار اساتید تمام وقت ما اکنون به زیر ۱۰ درصد رسیده که این موضوع هم بر کیفیت حوزه های آموزش و درمان ما تاثیر منفی خواهد داشت. لذا راه حلهای مختلفی باید ارائه کنیم مثلا با اتخاذ تدابیر و موشوق های لازم اساتید تمام وقت را حفظ کنیم و از طرفی شرایط ورود اساتید جدید نیز تسهیل شود تا این وضعیت تعادل خود را حفظ کند. همچنین یکی از راهکارهایی که وزارتخانه ارائه کرده و می تواند کمک کننده باشد، بورسی است که برای اساتید جدید در نظر گرفته میشود؛ این اساتید می توانند از مقاطع PHD، دستیاران، فلوشیپ ها و یا فوق تخصص ها باشند و با میانگینی از توانمندی ها و قابلیت ها وارد حوزه تدریس شوند.
سرانهی سلامت واقعی هر فرد در مشهد 600 هزارتومان است
دکتر شبستری در ادامه با اشاره به اختصاص 900 هزار تومان سرانه سلامت هر فرد در مشهد گفت: سرانهای که برای سلامت این شهر داده میشود، در واقع برای جمعیت ۳ میلیون ۴۰۰ هزار نفری مشهد است؛ حال آنکه با وجود اقامت مهاجرین این رقم در واقعیت به 600 هزار تومان تقلیل پیدا می کند و این موضوع یکی از چالش هایی است که دانشگاه را با کمبود اعتبارات مالی مواجه ساخته است چون بخش زیادی از این و اکثراً اعلام میکنند که پولی برای پرداختن ندارند، در نتیجه بار درمان آنها روی دوش دانشگاه است. لذا این موضوعاتی است که ما به سمت اصلاح آن رفتیم و معاونین دانشگاه هم تلاش میکنند که از طریق وزارتخانه اینها را اصلاح کنند.
افزایش منابع درآمدی از طریق گردشگری سلامت و جذب دانشجوی خارجی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین گفت: از ابتدای خردادماه صندوق گردشگری سلامت به عنوان پایلوت کشوری ساماندهی خواهد شد. در همین راستا لازم است که بخشهای آیپیدی گسترش یابد؛تختهای رفاهی ویژه بیمارستانهای ما باید افزایش درآمد داشته باشند. جذب دانشجوی خارجی نیز میتوانیم داشته باشیم که بر همین اساس در خصوص گردشگری و دانشگاه، با سه کشور آماده همکاری وسیع هستیم و با کشورهای پاکستان، تاجیکستان و ترکمنستان قرار است قراردادهایی بسته شود، تا یک سری از اساتید برای تدریس به آنجا بروند و یا برای درمان. یک سری از بیماران و دانشجویان هم به اینجا بیایند و در مجموع یک تعامل دو طرفه شکل بگیرد. ما اکنون زمینه هایی را میچینیم که اساتید بتوانند در دانشگاههای آن کشورها کمک بیشتری هم به حوزه آموزش و هم درمان کنند و تقریباً کارهای آن انجام شده است، این نکته مهمی است که 25 درصد مردم پاکستان شیعه هستند و علاقه زیادی هم به مشهد دارند؛ لذا چه برای درمان و چه برای آموزش این فرصت بسیار خوبی است و معاونت بین الملل هم در دانشکده پزشکی قدیم مقدمات فعالیت خود را در این راستا فراهم کرده است.
ساخت خوابگاه های ویژهی متاهلین در دست اقدام
دکتر شبستری در خصوص ساخت خوابگاه های متاهلین دانشگاه نیز بیان کرد: در حوزه خوابگاه متاهلین هم اکنون دانشجویان متاهل ما خوابگاه ندارند و گاهی حتی به خود من هم پیام میدهند. اما به یاری خداوند از طریق بحثهای مولدسازی ( که نیاز به توضیح بیشتر دارد ) هم کوی اساتید برای ۱۰۰ تن از اساتید محترم ساخته خواهد شد و هم 100 خوابگاه متاهلین که تا هزار خوابگاه هم باید افزایش پیدا کند کارهای مرتبط با این امر انجام و زمینها مشخص شده است.
خدمات طب اورژانس باید متمرکز به بیماران بدحال باشد
دکتر شبستری در ادامه با بیان اینکه ۶۵ درصد بیمارانی که وارد اورژانس بیمارستان های امام رضا(ع) و قائم (عج) میشوند از سطح ۴ و ۵ و بیماران غیر اورژانسی هستند افزود: این خدمات باید به سطح ۱ و ۲ که مریضهای بدحال هستند محدود شود، هم اکنون آمار مراجعه ی روزانه بیماران به این مراکز حدود ۵۰۰ بیمار است که از این تعداد تنها ۱۰۰ نفر اورژانسی هستند و سایر بیماران به اقدامات اورژانسی نیازی ندارند و بر همین اساس تاکید میشود که طب اورژانس منحصر به خدمات سطح ۱ و ۲ بیماران ؛ یعنی صرفاً بیماران بدحال باشد. همچنین باید کلینیکهای ۲۴ ساعتی که سطح ۴ و ۵ بیماران را پوشش میدهند ایجاد شود، اکنون در بیمارستانهای طالقانی و هاشمینژاد این مشکل را کمتر داریم چون صفر تا صد بیماران با پزشکان طب اورژانس است. لذا خواهشمندم که معاونت درمان و رئیس بیمارستان امام رضا(ع) و قائم (عج) سریعاً ورود کنند و این مسئله را حل کنند. ضمن اینکه شاخصهای اورژانس ما نشان داد که تختهای ویژه و اورژانس نسبت به میانگین کشوری بسیار پایین است و انشاالله بحث ساماندهی اورژانسهای بیمارستانی امام رضا (ع)و قائم(عج) در دست اقدام است.
دانشگاه با حوزهی پژوهش زنده است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین تاکید کرد: در حوزه پژوهش هر کاری که از دستمان برمیآید باید انجام دهیم که این دانشگاه در واقع با حوزه پژوهش زنده است.
دکتر شبستری در پایان تاکید کرد: مدیران محترم گروهها باید بازوان دانشگاه باشند، همچنین روسای دانشکدهها و بیمارستانها همه باید همگرایی و همفکری لازم برای ارتقاء دانشگاه داشته باشیم .