گفتگو با عضو هیأت علمی جوان؛آینده برای افرادی که به دنبال پیشرفت علمی، تحصیلی و کاری هستند، همواره روشن است
- بازدید: 708
دکتر بهرام شهری، متولد سال 1363 در شهر مشهد، یکی از اساتید جوان در گروه قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی مشهد است که از بهمن ماه سال 1398 به عنوان استادیار و عضو هیأت علمی، در بخش گروه قلب و عروق بیمارستان قائم (عج) مشغول به فعالیت در حوزه های آموزش و درمان می باشد. برای آشنایی بیشتر با دکتر بهرام شهری و دستاوردهای علمی وی در دوران تحصیل و سالهای فعالیت در کسوت استادی، گفتگویی توسط سایت خبری وبدا با این استاد جوان انجام شده، که شرح آن را در ادامه می خوانید:
*وبدا: ضمن سپاس از حضور شما در این مصاحبه، لطفا بیوگرافی مختصری درباره خود برای مخاطبان این گفتگو عنوان بفرمایید؟
" من دکتر بهرام شهری، متولد سال 1363 در شهر مشهد، تحصیلات دوران ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان را در شهر مشهد گذراندم و سال 1381 با رتبه 101 کنکور سراسری وارد رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد شدم، در طی دوران تحصیل در پزشکی عمومی، جزء دانشجویان استریت و یک درصد دانشگاه بودم و به دلیل اینکه در جمع شاگردان ممتاز دانشگاه قرار داشتم، در امتحان دستیاری سال 1388 به صورت مستقیم شرکت کرده و با رتبه برتر دستیاری و کسب رتبه اول دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رشته تخصصی قلب و عروق پذیرفته و در مهر ماه سال 1389 رزیدنتی قلب و عروق را در دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز کردم.
*وبدا: در چه سالی دوره تخصص را به اتمام رساندید و آیا پس از آن برنامه تحصیل ادامه داشت؟
سال 1393 در حیطه تخصص قلب و عروق جزو 5 درصد برتر بورد کشور شدم و به عنوان متخصص قلب و عروق تحصیلاتم را به اتمام رساندم. دو سال به خدمت سربازی اعزام شدم و در سال 1395 در رشته فوق تخصصی اینترونشنال کاردیولوژی ( اقدامات مداخله ای قلب بزرگسالان) شرکت کرده و از مهر ماه سال 1395 دوره فلوشیپ را در دانشگاه علوم پزشکی مشهد شروع کردم. در اسفند 1396 هم اینترونشنال کاردیولوژی را در مقطع فوق تخصص به اتمام رساندم و سپس به مدت یک سال و نیم در دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان کادر درمانی در بیمارستان شریعتی مشغول بودم.
*وبدا : از چه سالی به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه مشغول بکار شدید؟
از بهمن ماه سال 1398 به عنوان عضو هیأت علمی دانشگاه، در بخش آموزش گروه قلب و عروق بیمارستان قائم (عج) مشغول به کار شدم .
*وبدا: رمز موفقیت شما در سطوح مختلف تحصیلی که با رتبه های بالا طی شد چه بود؟
در طی دوران تحصیل، به دلیل علاقه خاصی که به رشته پزشکی و نیز رشته قلب و عروق داشتم، همیشه سعی می کردم تحصیلاتم را با رتبه های برتر ادامه دهم. همچنین در امتحانات جامع پره ترمی، رتبه برتر کشوری را کسب کردم و در امتحان جامع علوم پایه و دستیاری نیز حائز کسب رتبه بودم و بعد از آن در بورد تخصصی جزو پنج درصد برتر کشور شدم.
*وبدا: از اهمیت رشته قلب و عروق و حساسیت های این حرفه بفرمایید و اینکه آیا در سایر حوزه های آموزش و پژوهش هم فعال هستید؟
درمان بیماران در رشته قلب و عروق و یا در تخصص من که اینترونشنال کاردیولوژی است، اهمیت بسیاری دارد، در بسیاری از نیمه شبها باید بر بالین بیمارانی باشیم که دچار سکته حاد قلبی شده اند و آنها را آنژیوگرافی اورژانس کنیم تا به زندگی برگردند. در حوزه پژوهش و آموزش نیز فعالیت دارم و بسیار خوشحالم که در محیط دانشگاه می توانم با دانشجویان در ارتباط باشم.
حیطه آموزش و پژوهش در دانشگاه بسیار مهم است و من عمیقاً به تربیت دانشجویان و پزشکان کارآمد باور دارم، لذا معتقدم نقش معلم و استاد دانشگاه در این زمینه بسیار مهم است و با توجه به افزایش ظرفیتی که در سال های اخیر به خصوص در رشته پزشکی در مقطع عمومی و تخصص اتفاق افتاده نیاز است که اساتیدی که علاقمند به مباحث آموزشی هستند در دانشگاه حضور داشته باشند و در زمینه آموزش سعی کنیم که پزشکان کارآمدی را تربیت کنیم که خوشبختانه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این زمینه ظرفیت خیلی بزرگی دارد.
به حوزه پژوهش خیلی علاقمند هستم و با کمک تیم همکاران کارهای پژوهشی بسیاری را انجام می دهیم. با گروه مشهد استادی که یک گروه کوهورت بزرگ در دانشگاه است، همکاری می کنم و طرح های تحقیقاتی متعددی را در حال انجام داریم. همچنین راهنمایی چندین پایان نامه در مقاطع عمومی و رزیدنتی را عهده دار هستم.
*وبدا: از چالش های مسیری که پشت سر گذاشته اید و مشکلات و موانعی که شاید اکنون با آن مواجه باشید بفرمایید؟
در مسیر تحصیل و فعالیت های کاری همیشه چالش هایی وجود دارد، به خصوص در رشته پزشکی که یک رشته مشکل و طولانی است و در بسیاری از موارد در سن بالاتر وقتی دانشجو، رزیدنت می شود و یا در مقطع فوق تخصص فعالیت می کند، موانع مالی وجود دارد.
در حین تحصیل هم خیلی نمی توان کار غیرانتفاعی انجام داد، در عین حال با علاقه ای که وجود دارد این موانع را می توان پشت سر گذاشت و به امید آینده پیش رفت. من همیشه به دانشجویان توصیه می کنم که اگر علاقه داشته باشند به رشته پزشکی و به خصوص به کار خود، آن مشکلات هم زودگذر است و می توانند بر آنها نائل آیند. درمدت طولانی تحصیل و مدت کوتاهی که در دانشگاه، در خدمت دانشجویان و اساتید هستم، از بسیاری از اساتید خودم در طی این دوران آموختم و همواره قدردان آنها هستم. در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ما اساتید بسیار با تجربه و گرانقدری داریم که هم در زمینه علمی و هم در زمینه اخلاقی همیشه سرآمد بودند و الگوی من بوده و هستند و من هنوز هم از آنها در حال آموختن هستم.
*وبدا: نقش خانواده را در پیشبرد اهداف خود چطور می بینید؟
در پیشرفت هر کسی؛ چه در زمینه علمی و چه در زمینه کاری، خانواده بسیار مهم است. من همیشه از خانواده ام بویژه پدرم که فرهنگی بودند و مادرم که همیشه یاور من بودند تشکر می کنم و همچنین همسرم که ایشان هم پزشک متخصص زنان هستند و با وجود سختی هایی که در رشته کاری من وجود دارد همیشه حامی من بودند، بنابراین نقش خانواده بسیار مهم است و آرامشی که در خانواده می تواند وجود داشته باشد قطعا به پیشرفت علمی و کاری انسان خیلی کمک کند.
*وبدا: و توصیه شما به دانشجویان .....؟
من همیشه دوست دارم به دانشجویانم بگویم که امید خود را از دست ندهند و علی رغم تمام مشکلات موجود؛ چه مشکلاتی که در اجتماع وجود دارد و چه مشکلات اقتصادی، آینده برای افرادی که به دنبال پیشرفت علمی، تحصیلی و کاری باشند همواره روشن است و هنوز هم جامعه ما نیازمند پزشکانی است که دغدغه مردم را داشته باشند، پزشکانی که باسواد باشند و بتوانند کمک حال ارتقاء سلامت جامعه باشند و قطعا پزشکی که در این زمینه گام بردارد، با این اهداف قطعا به وضعیت مالی خوبی هم خواهد رسید و نگرانی هایی که در دوران دانشجویی وجود دارد، می تواند با این انگیزه تا حد زیادی برطرف شود