گفتگو با رتبه اول بورد فوق تخصصی در رشته روانپزشکی کودک و نوجوان

0846.jpg - 49.18 kBگروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، از اصیل ترین و قدیمی ترین گروه های آموزشی کشور است 

دکتر آسیه حسین پور، دانش آموخته رشته روانپزشکی کودک و نوجوان در مقطع فوق تخصص دانشگاه علوم پزشکی مشهد، از جمله دانشجویان برگزیده آزمون بورد فوق تخصصی سال جاری است که با قرار گرفتن در جایگاه نخست کشوری و حد نصاب بالایی از امتیازات بخش کتبی و شفاهی در این رقابت علمی، موفق به اخذ دانشنامه فوق تخصصی و دریافت عنوان رتبه برتر، در آزمون بورد فوق تخصصی سال 1403 گردیده است، این موفقیت شیرین و افتخار آمیز پزشک جوان در شرایطی حاصل شده که به عنوان همسر و مادر دو فرزند کم سن و سال، فضای پر مسئولیت خانواده را نیز با کمک و همراهی همسر مدیریت نموده و تلاش می کند که با عملکردی مدبرانه، ایفاگر تمام و کمال مسئولیت های خود در فضای داخل و خارج از منزل باشد، در ادامه گفتگوی پایگاه خبری وبدا با دکتر آسیه حسین پور، رتبه اول بورد فوق تخصصی در رشته روانپزشکی کودکان و نوجوانان را می خوانید را می خوانید؛

وب دا: ضمن سپاس از حضور شما در این گفتگو، لطفا خود را بیشتر معرفی بفرمایید؟

دکتر آسیه حسین پور هستم، متولد 1367 در شهر شیراز، تحصیلات مدرسه را در شیراز گذراندم و با رتبه ۱۷۸ کنکور سراسری، وارد رشته پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز شدم، سال ۱۳۹۱ در اوایل دوره اینترنی ازدواج کردم و حدود یک سال بعد فرزنددار شدیم، همسرم خلبان هستند و با توجه به شرایط کارشان، اغلب اوقات در سفر کاری به سر می برند.

وب دا: دوره تخصص در چه سالی و در کجا آغاز شد؟

دوره تخصص را هم در دانشگاه علوم پزشکی شیراز پذیرفته شدم، اما از سال دوم دوره تخصص به خاطر شرایط کار همسرم به مشهد نقل مکان کردیم و سال ۱۴۰۱ بعد از فارغ التحصیلی از دوره تخصص یک ماه بعد دوره فوق تخصص را آغاز کردم.

وب دا: با توجه به تجربه شما از تحصیل در دوره‌های تخصص و فوق تخصص دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، فضای این دانشگاه را در حوزه های مختلف چطور ارزیابی می‌کنید؟

دانشگاه علوم پزشکی مشهد، جو علمی بسیار خوبی دارد و گروه روانپزشکی در این دانشگاه یکی از گروه‌های اصیل، بزرگ و با قدمت است و از قدیم الایام جزو دانشگاه‌های مطرح در حوزه روانپزشکی بوده است، در سطح کشور نیز تعداد اساتید هیئت بورد در دانشگاه مشهد، قابل توجه است ؛ همینطور تعداد استاد تمام به ویژه در رشته روانپزشکی کودک و نوجوان، لذا برای من افتخاری بود که دوره فوق را در خدمت این اساتید باشم.

وب دا: با توجه به کسب رتبه اول در آزمون فوق تخصص چه عواملی را در تحقق این موفقیت موثر می‌دانید؟

علاقه یکی از عوامل مهم در این رابطه بود و با توجه به تمایلی که به حوزه روانپزشکی کودک و نوجوان داشتم، از ابتدای قبولی در مقطع فوق تخصص با جدیت هر چه تمام، شروع به درس خواندن و مطالعه کردم، فرزند دوم من سه ماه قبل از آزمون بورد تخصص به دنیا آمد و ۵ ماهه شده بود که من دوره فوق تخصص را آغاز کردم، با توجه به اینکه خانواده من و همسرم در شیراز بودند عملاً هیچ کمکی نداشتیم و بنابراین من برنامه‌ریزی می‌کردم که در مواقعی که فرزندانم خواب هستند یا همسرم در منزل حضور دارند، مطالعه داشته باشم.

وب دا: آیا شیوه و سبک خاصی در مطالعه داشتید؟

سبک مطالعه من از همان دوره عمومی پزشکی این بود که متن کتاب را می‌خواندم و هرچند که کتاب‌های خلاصه و تست در آن زمان زیاد استفاده می‌شد، اما من ترجیح می‌دادم که تکست یا همان متن کتاب را بخوانم؛ به این ترتیب که تدریجاً مطالب را مطالعه می‌کردم و از آنها خلاصه برداری کرده و در نهایت همین یادداشت‌های خلاصه را مرور می‌کردم و این امر به موفقیت من بسیار کمک کرد، چندین دفتر بزرگ خلاصه برداری شده داشتم که همه آنها را از روی متن کتاب برداشت کرده بودم و برای آزمون تنها آنها را مطالعه کردم.

وب دا: با توجه به اینکه دو فرزند نوجوان و خردسال دارید، مدیریت امور آنها را به چه نحوی در فضای خانه انجام می‌دهید؟

بله... طبیعتاً وقتی فرد هدفی دارد و  در مسیر موفقیت گام برمی‌دارد، لاجرم باید سختی‌هایی را نیز تحمل کند و خیلی از فرصت‌های هر چند اندک که در حالت معمول شاید جزو فرصت‌های فراغت و بدون برنامه محسوب شود، را بایستی دریابد. من هم در مواقعی که همسرم منزل بودند یا فرزندانم می خوابیدند، فرصت بیشتری برای مطالعه و درس خواندن داشتم. همچنین در برنامه زندگی ما مدیریت زمان بسیار مهم است و طبیعتاً برای اینکه فرصتی را برای رسیدگی به فرزندانم قرار دهم و به انجام سایر امور در منزل بپردازم، باید برنامه زمانی مشخصی داشته باشم.

وب دا: در رابطه با رشته روانپزشکی کودک و نوجوان نیز توضیحاتی بفرمایید؟

جامعه هدف رشته روانپزشکی کودک و نوجوان، عموماً افراد زیر ۱۸ سال هستند و صرف نظر از بچه‌هایی که بیش فعالی دارند یا مشکلات رفتاری، تعداد زیادی از مراجعان شامل بچه‌های دارای هوش پایین و بچه‌های اوتیسم هستند و همینطور کودکانی که به هر حال شرایطشان بار زیادی را بر خانواده‌ها تحمیل کرده است، یکی از کارهایی که ما می‌توانیم برای این خانواده‌ها انجام دهیم آن است که بخشی از این بار رنج را کم کنیم، چون این خانواده ها به واسطه فرزندشان دچار مشکلات زیادی می‌شوند و حتی ممکن است از سوی خانواده‌ها و جامعه طرد شوند. غیر از این موارد نوجوانانی که دچار مشکلات در ارتباط با خانواده و یا در مدرسه هستند، نیز تحت نظر روانپزشک کودک و نوجوان قرار می‌گیردند.

وب دا: با توجه به اینکه خود شما نیز فرزند کودک و در آستانه دوره نوجوانی دارید، تصور می‌کنید تعامل و ارتباط خانواده با کودکان و نوجوانان چطور باید صورت بگیرد؟

ما بحث مفصلی با عنوان " فرزندپروری" را در یک حیطه گسترده داریم که جلسات آن از سوی روانپزشکان یا روانشناسان برگزار می‌شود، اما آنچه که به اختصار می‌توان گفت این است که در پرورش و تربیت فرزندان والدین باید با هم هماهنگ باشند و هرگونه حرف یا اصول و قواعد آنها دارای یک وحدت رویه باشد، همچنین یک سری قوانین را در منزل در نظر داشته باشند که تحت هر شرایطی بر خانواده حاکم باشد و با پرخاشگری و لجبازی و رفتارهای این چنینی تغییر نکند و از قبل درباره آنها با فرزند صحبت شده باشد.

وب دا: ارتباط خود شما با فرزندانتان چطور است؟

من سعی می‌کنم با فرزندانم ارتباطی دوستانه و صمیمی داشته باشم. البته یک اصل مهم نیز وجود دارد و آن کیفیت زمانی است که ما با بچه‌ها در ارتباط هستیم، به تعبیر بهتر کمّیت زمانی در ارتباط با فرزندان مهم نیست، بلکه کیفیت ارتباط در این زمان مهم است، مادری که شاغل است باید بداند از زمان محدود خود چطور باید برای ارتباط با فرزندش استفاده کند و اگر این زمان بهینه استفاده شود، برای رشد بچه‌ها کفایت خواهد کرد، ضمن اینکه ما تاکید داریم بر ارتباط خوب و دوستانه والدین و فرزندان که در این صورت اگر حرفی از سوی والدین مطرح شود یا درخواستی از فرزند داشته باشند، حرف شنوی خواهد داشت و اگر فرزند نیز مشکلی داشته باشد قبل از هر کسی والدین را مطلع خواهد کرد. بر همین اساس من هم سعی می‌کنم با فرزندانم و به ویژه پسرم که در آستانه دوران نوجوانی است رابطه‌ای به دور از قضاوت، سرزنش و مقایسه داشته باشم که این ارتباط خوب فضای امنی را برای فرزندم در خانواده فراهم خواهد کرد.

وب دا: چه صحبتی با مسئولین حوزه علوم‌پزشکی دارید؟

مایل هستم در مورد شرایط دستیاران و پزشکان طرح خدمت صحبت کنم که این روزها هرچند در مورد شرایط آنها اصلاحاتی انجام شده و اقدامات خوبی در دست انجام است، اما همچنان در بحث مسائل مالی نیازمند توجه بیشتر هستند، هم اکنون با حجم کار بالای رزیدنت‌ها و کشیک‌های زیادی که برای آنها برنامه‌ریزی می‌شود، دریافتی‌های کمی دارند و اغلب کفاف هزینه‌های زندگی آنها به ویژه همکارانی که متاهل هستند را نمی‌دهد. این موضوع در مورد پزشکان طرحی نیز وجود دارد و این افراد هم علیرغم اینکه اغلب ازدواج کردند و فرزنددار هستند و در شهرستان‌های دور افتاده مشغول خدمتند، اما دریافتی‌های کمی دارند،که لازم است بازنگری ‌هایی در خصوص آن انجام شود.

وب دا: آیا تاکنون به مهاجرت نیز فکر کرده‌اید؟

به دلیل شرایط کار همسرم که به کشورهای مختلف رفت و آمد دارند و همینطور شرایط مالی مناسب امکان مهاجرت برای ما وجود دارد اما من ترجیح می‌دهم که در کشور خودم  بمانم و اگر روزی برای مهاجرت نیز تصمیم بگیرم ، قطعاً با این هدف خواهد بود که بروم، تحصیل کنم و با علم و تجربه بیشتر به کشورم برگردم، البته در داخل نیز باید به جامعه ی تحصیل کرده و نخبگان بیشتر بها داده شود و بسترهای لازم برای ماندن آنها و فعالیتشان مهیا گردد.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۲۴ دی ۱۴۰۳