گفتگو با یکی از چهره های برتر در آزمون بورد تخصصی:دانشجویان برای کسب موفقیت با برنامه پیش بروند

294.jpg - 55.76 kBدکتر احمد غیور کاظمی، متولد ۱۳۷۴ در شهر مشهد ، دانش آموخته رشته ارتوپدی، یکی از چهره های برتر در آزمون بورد تخصصی سال جاری است که با کسب رتبه ده درصد برتر کشوری و احراز حد نصاب بالایی از امتیازات مراحل کتبی و شفاهی این رقابت علمی، موفق به اخذ دانشنامه تخصصی در آزمون بورد تخصصی سال 1403 شده است. پایگاه خبری وبدا ضمن تبریک این افتخار ارزشمند، گفتگویی داشته با دکتر غیور کاظمی، که شرح آن را در ادامه می خوانید:

وب دا: ضمن خیرمقدم و تبریک کسب رتبه برتر در بورد تخصصی سال جاری، لطفا در ابتدا بیوگرافی مختصری در رابطه با خودتان عنوان بفرمایید؟

احمد غیورکاظمی هستم ، تحصیلات دوران مدرسه را در مشهد گذراندم و برای دوره پزشکی عمومی وارد دانشگاه آزاد مشهد شدم، در ادامه با کسب رتبه اول پر انترنی دوره عمومی به صورت استریت موفق شدم در آزمون دستیاری شرکت کنم و با رتبه بالا در رشته ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد پذیرفته شدم.

وب دا: چرا رشته تخصصی ارتوپدی را انتخاب کردید؟

همیشه به رشته ارتوپدی و اعمال جراحی و فضای مرتبط با آن علاقمند بودم و همین علاقه دلیل اصلی این انتخاب بود.

وب‌دا: با توجه به گذراندن دوره تخصص در این دانشگاه، ارزیابی شما از فضای آموزشی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد چگونه است؟

در مجموع سطح دانشگاه مشهد را نسبت به سایر دانشگاه‌های کشور در سطح مطلوبی می‌دانم و بیمارستان‌های آن از جهت تعداد بیماران و کیس‌های آموزشی در سطح بسیار خوبی است و به نظر من از بسیاری دانشگاه‌های مطرح کشور نیز بالاتر است، اما زمانی که من وارد دوره دستیاری شدم، حقوق رزیدنت‌ها خیلی پایین بود و در عین حال فشار کاری بسیار زیاد، به ویژه در سال اول و دوم به دلیل تراکم کار بالا واقعاً وقت مطالعه نداشتیم و تقریباً تمام وقت ما در شبانه روز در بخش بالین سپری می شد. اساساً رشته ارتوپدی با خیلی از رشته‌ها متفاوت است و کشیک‌های سنگین و زیادی دارد، با توجه به حجم عمل‌ها، رزیدنت ها اغلب ناچارند که ساعات طولانی را در بیمارستان حضور داشته باشند. این حجم از کار در حالی انجام می‌شود که از جهت حق الزحمه چندان شرایط رضایت بخش نیست. همین طور حق اشعه به رزیدنت‌های ارتوپدی تعلق نمی‌گیرد، در صورتی که بیشترین میزان اشعه را در اتاق عمل ریافت می‌کنند، در خصوص حق العمل‌ها نیز سایر دانشگاه‌ها معمولاً به رزیدنت‌های سال سوم و چهارم، پرداختی دارند اما در دانشگاه علوم پزشکی مشهد چنین چیزی وجود ندارد.

وب دا: در خصوص آمادگی دستیاران برای شرکت در آزمون بورد تخصصی، اساتید و مسئولان دانشگاه چطور همکاری داشتند؟

خوشبختانه از نظر علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سطح بالایی در رشته ارتوپدی است و به همت اساتید و لطف آنها در برگزاری آزمون‌های دوره‌ای و امتیازاتی که در حین تحصیل برای دانشجویان شرکت کننده در بورد تخصصی قائل شدند، آمار خوبی از رتبه‌های برتر بورد تخصصی در سال جاری از بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد رقم زده شد و با توجه به حجم دانشجویانی که در آزمون برد تخصصی شرکت داشتند، رتبه دانشگاه علوم پزشکی مشهد از همه دانشگاه‌های کشور بالاتر بود که این امر قطعاً مدیون زحمات اساتید و مدیر گروه ( دکتر ابراهیم‌زاده) و همین طور دکتر حسینیان، دکتر واحدی و سایر اساتید می‌باشد.

وب دا: سبک مطالعه شما برای آماده شدن جهت حضور در آزمون بورد تخصصی چگونه بود؟

شیوه مطالعه در رشته ارتوپدی برای دستیاران متفاوت از رشته‌های دیگر است و معمولاً در این رشته رزیدنت‌ها در سال‌های اول و دوم به هیچ وجه فرصتی برای مطالعه ندارند و از اواخر سال دوم این فرصت دست می‌دهد که مطالب آناتومی را که پایه علم ارتوپدی است مطالعه کنند و از سال سوم هم، سایر منابع را مرور کنند. ( در سال‌های اول و دوم دستیاری معمولا دانشجویان کیس محور مطالعه می‌کنند یعنی مثلاً اگر قرار است در عمل بیماری حضور داشته باشند از قبل درباره او مطالعه می‌کنند)، معمولا کتب و رفرنس‌های رشته ارتوپدی بسیار متعدد و حجیم است و از نظر حجم کتاب رشته ارتوپدی رتبه دوم یا سوم را دارد و این حجم بالای محتوا مستلزم یک مطالعه جامع و مستمر است، لذا نباید به زمانی نزدیک به زمان آزمون برد موکول بشود، در همین راستا به دانشجویان توصیه می‌کنم که برای آمادگی در بورد تخصصی با برنامه پیش بروند و تمام رفرنس‌ها را بخوانند.

وب دا: نقش خانواده و اساتید خود را در موفقیتتان چطور می‌بینید؟

بنده هر آنچه که دارم مدیون زحمات و دعای پدر و مادرم هستم و همینطور همراهی همسرم که بسیار صبورانه مرا همراهی کردند و با درک و تشویق و پشتیبانی‌های مستمر خود در مسیر تحصیل حامی من بودند. از استاد ابراهیم‌زاده هم که فضا را برای دستیاران مهیا کردند و جّو رقابتی ایجاد کردند متشکرم و همینطور از استاد حسینیان، استاد آریامنش ، استاد واحدی و سایر اساتیدی که همگی کمک کردند و زحماتی درخور ستایش در قبال دانشجویان داشتند و خیلی راغب بودند که دانشجویان در بورد تخصصی رتبه‌های برتر را کسب کنند.

وب دا: و سخن پایانی شما...

از مسئولین محترم دانشگاه می‌خواهم که به امور رفاهی و معیشتی دانشجویان تخصص و پرداختی‌های آنها توجه بیش از پیش داشته باشند و حواشی غیرعلمی دانشگاه را کمتر کنند، در زمینه برگزاری آزمون بورد نیز که هم کتبی و هم شفاهی بود، دانشجویان دانشگاه ما تجربه‌ای در خصوص آزمون شفاهی نداشتند، اما دانشگاه تهران هر ۶ ماه یا یک سال آزمون شفاهی و کیس محور را برای دانشجویان خود برگزار می‌کند که سبب می‌شود با این فضا آشنا شوند و بهتر است که دانشجویان ما هم این تجربه را داشته باشند چون فکر میکنم یکی از دلایلی که موجب شد در آزمون های شفاهی دانشجویان مشهد امتیاز کمتری را کسب می‌کنند همین موضوع بود.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۲۴ دی ۱۴۰۳