گفتگوی وب دا با عضو هیات علمی جوان گروه رادیولوژی
- بازدید: 564
تاثیر پذیری مستقیم یا غیر مستقیم دانشجویان از رفتار علمی و اخلاقی استاد، حقیقتی انکارناپذیر است/ رعایت اخلاق حرفه ای؛ لازمه کار یک استاد
دکتر مریم توکلی، عضو هیات علمی و متخصص رادیولوژی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد یکی از چهره های جوان و پر تلاش این مجموعه است که پس از کسب تجارب علمی و مهارتی؛ طی دو دهه گذشته در همین دانشگاه؛ از سال 1403 به عنوان استادیار در گروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشغول فعالیت های آموزشی و خدمات تشخیصی به بیماران می باشد. پایگاه خبری وبدا در راستای انجام مصاحبه و آشنایی هر چه بیشتر با اساتید جوان هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفتگویی با این استاد جوان داشته که شرح آن را در ادامه می خوانید:
وب دا: ضمن سپاس از حضور شما در این گفتگو، لطفا ضمن بیان بیوگرافی مختصری درباره خودتان، بفرمایید که تحصیلات در رشته پزشکی را در چه سالی و از کدام دانشگاه آغاز کردید؟
دکتر مریم توکلی هستم، متولد شهریور ماه سال 1362 اسفراین. دوران مدرسه تا پیش دانشگاهی را در زادگاهم سپری کردم و از سال 1380 تا 1387 در دانشگاه علوم پزشکی مشهد مشغول ادامه تحصیل شدم و دوره پزشکی عمومی خود را سپری کردم و برای طی کردن دوره طرح به شهر اسفراین برگشتم.
وب دا: آغاز فعالیت شغلی شما، از چه سالی و با چه مسئولیت هایی بوده است؟
طی دوره طرح خدمت، در شهر اسفراین مسئول مراکز بهداشتی بودم و دوباره سال 1390 برای دوره تخصص به مشهد آمدم و سال 1394 از رشته تخصصی رادیولوژی فارغ التحصیل شدم. سپس برای تعهدات خدمتم به استان خراسال شمالی شهرستان بجنورد رفتم و در آنجا تا سال جاری به عنوان هیأت علمی مشغول به خدمت شدم. در این مدت مسئول فنی بیمارستان و مدیر گروه و معاون آموزشی دانشکده پزشکی نیز بودم و سپس به عنوان عضو هیأت علمی پیمانی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد مشغول خدمت شدم.
وب دا: با توجه به تجربه ای که در فضای شغلی خود در دانشگاه داشته اید تصور می کنید چه اقدامات و برنامه هایی می تواند به هر چه بهتر شدن این فضا کمک کند؟
بهتر است دانشگاه برای اعضای هیأت علمی که تازه وارد دانشگاه می شوند، برنامه های ساختارمندی داشته باشد و تمام اعضای هیأت علمی باید در بدو ورود به قسمت های مختلفی پژوهشی، آموزشی وارد شوند و با آنها آشنایی پیدا کنند، اینکه بیمارستان و دانشگاه چه امکانات و انتظاراتی از آنها دارد، برای آنها کامل توضیح داده شود و سامانه های مختلف برای آنها تعریف شود تا بتوانند کار خود را بهتر شروع کنند و به قسمت های مختلف دانشگاه معرفی شوند.
وب دا: با توجه به فعالیت دانشگاه در سه حوزه آموزش، درمان و پژوهش حف ارتباط این سه حوزه از نگاه شما تا چه حد اهمیت دارد و اساسا آیا می توان این سه حوزه را اولویت بندی کرد؟
من فکر می کنم که مهم ترین حوزه آموزش است، اگر حوزه آموزش درست تعریف شود؛ بالطبع به دنبال آن درمان و پژوهش هم بهتر خواهند شد. اگر ما اولویت خود را بر آموزش رزیدنت ها قرار دهیم، از بطن آن هم پژوهش های خوبی استخراج می شود و به بیماران هم خدمت رسانی بهتری ارائه می شود؛ نه تنها در بیمارستان خودمان، بلکه این دانشجو در هر شهر و استانی که می رود می تواند برای درمان آنجا مؤثر باشد، لذا من فکر می کنم آموزش، از همه مهم تر است.
وب دا: با توجه به نقش مهم و اثرگذار اساتید در فضاهای مختلف آموزشی، پژوهشی و درمانی دانشگاه، از نگاه شما یک استاد موفق در این حوزه ها چه شاخصه هایی دارد؟
بنده تصور می کنم آن چیزی که ما در کلاس به دانشجویان آموزش می دهیم؛ چه در بعد تئوری و یا عملی، آنچنان تأثیری ندارد نسبت به این که آنها ما را نگاه می کنند و در واقع ما را در فضاهای مختلف می بینند و رابطه استاد با بیمار را سرلوحه کار خود قرار می دهند.
اینکه من در پژوهش چقدر علمی کار می کنم و اخلاق را رعایت می کنم، چقدر صادقانه خدمت می کنم، این موارد در واقع به صورت غیرمستقیم تأثیر دارد؛ در حقیقت یک استاد یک نقش مستقیم دارد و یک نقش غیرمستقیم. آن نقش مستقیمی که در آموزش و پژوهش دارد به مراتب کم رنگتر از نقش غیرمستقیمی است که دانشجویان ما یک استاد را می بیند که چقدر برای کلاسش وقت می گذارد و چقدر سر وقت کلاس را برگزار می کند، چه میزان برای آن مطالبی که می خواهد بیان کند، زمان گذاشته است و چقدر سعی می کند بروز باشد و دانشجویان کاملا این موضوعات را درک می کنند که تنها رفع تکلیف است یا برای آنها وقت گذاشته می شود .
وب دا: در مسیر تحصیل و فعالی های کاری آیا چالش هایی موانعی را هم تجربه کرده اید؟
بله. قطعاً خیلی از چالش ها وجود داشته، شاید یک عضو هیأت علمی وقتی وارد یک محیط می شود، نیاز دارد که او را به طور کامل قبول داشته باشند و فضای کافی باید در اختیارش قرار دهند تا آنچه را که در ذهن دارد و چیزهای جدید را راه اندازی کند به عنوان مثال برای رشته من که وابسته به تکنولوژی است باید یک عضو هیأ ت علمی تازه ورود، این فضا را داشته باشد که تمام دستگاه ها استفاده نماید و نرم افزارهای جدید را استفاده کند. و خوشبختانه با همه چالش ها، ما از برخی دستگاه ها استفاده کردیم و زمانی که بیمار درمانی کمتر بود، تکنولوژی ها و پروتکل های و نرم افزارهای جدیدی را با همکاری اساتید پیشکسوت روی دستگاه ها راه اندازی کردیم ، تا بتوانیم از آن نرم افزارهای به روز و پیشرفته تر برای بیماران خود استفاده نماییم.
وب دا: آیا خانواده هم در پیشرفت های تحصلی و کاری شما نقش داشتند؟
قطعا خانواده ها در پیشرفت و موفقیت فرزندان نقش بسزایی دارند. خانواده ام در تمام موقعیت های تحصیلی و شغلی همیشه همراه و همیار من بودند و به لطف خدا با حمایت های آنها در مسیر پیشرفت تحصیلی و حرفه ای خود موفق شدم و همیشه قدردان تمام زحمات و حمایت های آنها هستم.
وب دا: اوقات فراغت خود را به چه فعالیت هایی می پردازید؟
من خیلی به طبیعت گردی علاقه دارم بنابراین در هفته یک یا دو بار به طبیعت می روم. از دیگرعلاقه مندی های من مطالعه کتاب به ویژه کتاب های حوزه موفقیت و کسب و کار است که در زمان های فراغت به مطالعه آنها می پردازم.