دانشگاه علوم پزشکی مشهد برترین عملکرد را در امر درمان بیماران کرونایی و غیرکرونایی داشته است
- بازدید: 230
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر نقش توسعه زیرساختهای نظام سلامت در درمان بیماران کرونایی تأکید کرد و گفت: بحران کرونا مانعی برای پیشرفت در حوزه سلامت نبوده و یک نمونه آن توسعه خدمات درمانی در شرایط بحرانی کرونایی بوده است.
توسعه زیرساختهای درمانی در سایه اجرای طرح تحول نظام سلامت، در همهگیری کووید- 19 ،یاریگر کادر پزشکی در درمان مبتلایان به ویروس کرونا بهویژه در مناطق محروم و کمبرخوردار بوده است.
گرچه شرایط حاکم و برخی ناملایمات، سختیها و رنجهای ناشی از دوران سخت کرونایی اجازه پرداختن و توجه ویژه به خدمات و تحولات برجسته نظام سلامت را تا حدودی تحتالشعاع قرار داده است، اما به باور بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران بخش عمدهای از راه دشوار مقابله با بیماری کووید ۱۹ امروزه در سایه همین تحولات و اقدامهای ماندگار تحقق یافته است.
نتایج و دستاوردهای مبتنی بر اجرای موفق و رضایتبخش طرح تحول سلامت و نگاه راهبردی و توسعه محور دولت و همراهی و همکاری مردم و همچنین خیران نیکاندیش حوزه سلامت در انجام و اجرای طرحها و پروژههای مهم درمانی موجب تقویت بیش از پیش شهر مشهد شده است، شهری که در زمره قطبهای مهم پزشکی و درمانی بوده و در این خصوص به گفتوگو با دکتر شاپور بدیعی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد پرداختیم که حاصل آن را در ادامه میخوانید؛
دکتر بدیعی گفت: قبل از شروع بحران کرونا برنامهریزیهای لازم و کارهای مقدماتی در حوزه درمان انجام دادیم تا در زمان بحران به مشکل برنخوریم و در گام نخست بیمارستان شریعتی علیرغم اینکه بیمار داشت بهصورت کامل تخلیه شد تا این بیمارستان به عنوان اولین مرکز درمانی اختصاصی کرونا در کشور بهصورت 100 درصدی در اختیار بیماران کرونایی قرار بگیرد و بیمارانش به سایر مراکز درمانی انتقال یافتند.
وی افزود: در مراحل بعد هم از ظرفیت بیمارستانهای امام رضا(ع) و قائم(عج) به عنوان بیمارستانهای فعال در بحث کرونا و مراکز درمانی نظامی، خصوصی و خیریهای به عنوان مراکز درمانی معین مشارکت داشتند و خوشبختانه به برکت امام هشتم(ع) برترین عملکرد را در امر درمان دو گروه بیماران کرونایی و غیرکرونایی داشتیم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه موضوع دیگری که بهطور جد مورد توجه قرار گرفت بحث حفاظت فردی تمامی پرسنل بیمارستانها بهویژه کادر درمان کروناییها بود، خاطرنشان کرد: با همکاری حوزه مدیریت تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اولین دانشگاهی بودیم که در این خصوص اقدام کردیم و مجهزترین وسایل حفاظت فردی را در اختیار تمامی نیروهای فعال در بحث کرونا در بیمارستانها قرار دادیم و خوشبختانه نتیجه آن پایینترین آمار آسیبدیده از کرونا بود.
دکتر بدیعی تصریح کرد: یک طرح ابتکاری بسیار بزرگ و موفقی در جهت عدم ایجاد ازدحامهای بیمارستانی در ایام بحرانی کرونایی در مشهد اجرا شد و آن استفاده از ظرفیت کلینیکهای بخش خصوصی بود و این کلینیکها خدمات درمانی را به بیماران سرپایی ارائه دادند تا فشار کاری از بیمارستانها تاحدودی برداشته شود.
وی با ذکر این نکته که در اقدام مؤثر دیگر کلینیک تخصصی در بحث کرونا فعال شد و آن مراکز سطح 1 و 2 بود تا بیمار مراجعه مستقیم به مراکز سطح 3 (بیمارستان) نداشته باشد، تأکید کرد: با این کار ضمن جلوگیری از ازدحامهای بیمارستانی در ایام بحرانی کرونایی، اقدامی هدفمند صورت پذیرفت تا فرد در صورت نیاز مرحله به مرحله به سطح بعدی ارجاع شود، زیرا ممکن است فرد هیچ مشکلی نداشته باشد و با مراجعه مستقیم به بیمارستان که بیمار کرونایی در آن بستری است مبتلا شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: مراکز تکمیل درمان از ابتدای بحران کرونا تاکنون فعال بوده و این مراکز خدمات ارزشمندی را به کسانی که نتوانستند ایزوله شوند ارائه دادند.
دکتر بدیعی با اشاره به اینکه یکی از اقدامات مؤثر معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ایام بحران کرونا افزایش تعداد ICUهای بیمارستانهای درگیر بیماران کرونایی در مشهد و شهرستانهای حوزه تحت پوشش این دانشگاه بود، بیان کرد: خوشبختانه با تجهیزکردن مراکز درمانی شهرستانها کمترین میزان انتقال بیمار به مرکز استان را در میان تمامی استانهای کشور در خراسان رضوی داشتیم و بیماران کرونایی شهرستانی در شهر محل سکونتشان درمان شدند.
وی اضافه کرد: یکی از کارهای مؤثر صورت گرفته در 10 ماهه کرونایی فعال شدن طرح پزشکی از راه دور بود، ابتکار بزرگی که نمونه آن در کشور بینظیر بود، اقدام مؤثری که در جهت تعیین تکلیف بیماران صورت پذیرفت تا اعزامهای بیمورد را به بیمارستانها شاهد نباشیم؛ همچنین این نکته بسیار مهم قابل ذکر است که تمامی اطلاعات موجود در سامانه پزشکی از راه دور کاملاً محرمانه بوده و جای هیچگونه دسترسی برای افراد سودجو وجود ندارد و جای هیچگونه نگرانی برای بیماران و خانوادههای آنان در این خصوص نیست.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: به تازگی جذب 84 پزشک متخصص جدید را در بیمارستانهای شهرستانهای حوزه تحت پوشش و جذب 240 پرستار 89 روزه را در بیمارستانهای درگیر بیماران کرونایی در مشهد داشتیم، اقدامات مؤثری که موجب تقویت کادر درمان بیمارستانهای مشهد و شهرستانهای طرقبهشاندیز، چناران، قوچان، درگز، کلات، فریمان، سرخس، تایباد، باخرز، خواف، رشتخوار، کاشمر، خلیلآباد و بردسکن شد.
دکتر بدیعی با بیان اینکه در حوزه تجهیزات پزشکی جذب دستگاههای سیتیاسکن، امآرآی و ونتیلاتور را به تعداد کافی و موردنیاز در تمامی بیمارستانها داشتیم تا هیچگونه کمبودی در این خصوص احساس نشود، خاطرنشان کرد: در همین خصوص میتوان به تجهیز و بهروزرسانی بیمارستان امام رضا(ع) و همچنین نصب و راهاندازی دستگاه سیتیاسکن بیمارستان اکبر اشاره کرد، ضمن اینکه راهاندازی بخش امآرآی این مرکز درمانی هم در دستورکارمان قرار دارد.
وی بیان کرد: در کنار تمامی اقدامات شاخص صورت گرفته در بحث مبارزه با کرونا از نقش پررنگ و کلیدی مردم در این خصوص نباید به سادگی گذشت و اگر نبود همراهی و همکاری مردم با مدافعان سلامت موفقیتهای بهدست آمده در زمینه کاهش قابل توجه آمار مبتلاها، بستریها و فوتیهای کرونایی حاصل نمیشد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن تقدیر و تشکر ویژه از همکاری شایسته مردم با مدافعان سلامت در یک ماه اخیر، افزود: همکاری مردم در آذر ماه بهویژه شب یلدا کاهش بیش از 60 درصدی آمار مبتلا، بستری و فوتی کرونایی را بههمراه داشت و در یک نمونه آن فوتی روزانه کشور که تا مرز 500 نفر رسیده بود به زیر 150 نفر کاهش یافته و این عدد در استان اکنون تکرقمی شده و امیدواریم که با تداوم همکاری شایسته مردم با خادمان خود در حوزه سلامت به صفر برسد.
دکتر بدیعی تصریح کرد: رسیدن آمار فوتی کرونایی به عدد صفر دور از دسترس نیست، به شرط آنکه همکاری شایسته مردم در آذر ماه را در فصل زمستان هم شاهد باشیم تا ضمنبهدور ماندن از زمستان سیاهی که سازمان بهداشت جهانی نسبت به آن هشدار جدی داده، به وضعیت مطلوبتر در بحث مدیریت و مبارزه با کرونا برسیم.
وی با ذکر این نکته که توصیه همیشگی ما رعایت اضلاع 3 گانه مثلث سلامت (رعایت دستورالعملهای بهداشتی، حفظ فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک) است، چیزی که تا پایان بحران کرونا باید مورد توجه همگان باشد، تأکید کرد: معتقدیم که اگر با پایین آمدن آمار کرونایی تصور کنیم که همهچیز تمام شده و همچون شرایط عادی رفتار کنیم موج جدید از راه میرسد، چیزی که در ماههای گذشته هم تجربه شد، پس مراقب باشیم که آمارها مجدد بالا نرود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه یکی از کارهای بزرگی که در سال 99 در حوزه درمان صورت پذیرفت ساخت و راهاندازی بیمارستان جدید شهید هاشمینژاد بود، خاطرنشان کرد: این مرکز درمانی با امکانات جدید و بهروز و همچنین تأمین نیروی موردنیاز به بهرهبرداری رسید تا نیاز مردم محله طلاب و مناطق حاشیه شهر مشهد تأمین شود، مرکز درمانی در نیمه دوم آبان ماه امسال افتتاح شد.
دکتر بدیعی اضافه کرد: بیمارستان تازه تأسیس شهید هاشمینژاد مشهد از مجهزترین تجهیزات پزشکی برخوردار است و همانند بیمارستانهای پیشرفته سطح شهر مشهد میتوانند خدمترسانی لازم و کامل را به بیماران داشته باشد و در این خصوص همکاری بسیار خوب قابل توجه معاونتهای درمان و توسعه و مدیریت منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی را در ساخت و تجهیز این مرکز درمانی شاهد بودیم.
وی با اشاره به اینکه دغدغه این روزهای خانوادهها در بحث امتحانات پایان ترم مدارس، دانشگاهها و مدارس علمیه است، بیان کرد: درخواست ما حوزه علمیه، آموزش و پرورش و دانشگاهها این است که تمامی امتحانات، حتی نهاییها را بهصورت غیرحضوری برگزار کنند تا ازدحامهای بیمارستانی تکرار نشود و تختهای بیمارستانها مجدد اشغال نشود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد تأکید کرد: در 10 ماهه کرونایی فشار بسیار زیادی بر کادر درمان وارد آمده است، پس به احترام مدافعان سلامت که جان خویش را در جهت حفظ جان همنوعانشان به خطر انداختند تا حد امکان در تصمیمگیریهای خود بهگونهای عمل کنند تا موج جدید کرونایی را در ایام امتحانات ترم شاهد نباشیم.