توانمندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در انجام عمل های ENBLOC
- بازدید: 274
دانشگاه علوم پزشکی مشهد یکی از مراکز توانمند در انجام عمل های پیوند همزمان هر دو کلیه از اهدا کننده مرگ مغزی به یک گیرنده (ENBLOC) است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا اظهار کرد: پیوند ENBLOC جز عمل های پیوند تکنیکال است که در شرایطی که گیرنده کودک در دسترس نباشد و اهدا کننده کودک زیر 5 یا 6 سال باشد، انجام می شود.
دکتر سلمان سلطانی با اشاره به اینکه پیوند enbloc به معنی پیوند همزمان هر دو کلیه اهدا کننده مرگ مغزی به یک گیرنده(بیمار مبتلا به نارسایی کلیه) است خاطر نشان کرد: در این روش هر دو کلیه همراه با عروق و حالب های آنها بصورت یکپارچه برداشته می شوند و به یک گیرنده پیوند می شود.
وی با بیان اینکه برای اولین بار در سال ۱۹۷۲ ایده این کار مطرح گردید ولی با توجه به تکنیک پیچیده این عمل، در بسیاری از مراکز این روش انجام نمی شود اظهار کرد: این روش به طور معمول در اهداکننده های کم سن و سال که کلیه هایی با اندازه کوچک دارند انجام میشوند و هر دو کلیه به یک بیمار بالغ پیوند زده میشود.
دکتر سلطانی با اشاره به اینکه در روزهای اخیر با اهدای اعضای دو کودک مرگ مغزی ،این نوع عمل بر روی دو بیمار بزرگسال مبتلا به نارسایی کلیوی انجام شد تصریح کرد: یک کلیه کوچک برای دو فرد بالغ جواب نمی دهد از همین رو در شرایطی که گیرنده کودک در دسترس نباشد دو کلیه کوچک به همراه عروق و حالب به یک گیرنده بالغ پیوند زده می شود.
وی خاطر نشان کرد: خوشبختانه حال هر دو بیمار دریافت کننده کلیه، رو به بهبودی است و کراتین خون ها پایین امده و شرایط جسمانی رضایت بخشی دارند.
استادیار گروه اورولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بعد از شیوع کرونا تعداد پیوند های کلیه کاهش یافته است، ابراز کرد: متاسفانه لیست انتظار بیماران نیازمند دریافت کلیه طولانی شده و از سوی دیگر نیز به دلیل کرونا تعداد پیوند ها کاهش یافته و خانواده ها نیز کمتر رضایت به اهدای اعضای عزیزان خود می دهند از همین رو درخواست دارم تا در مسیر جلب رضایت خانواده های افراد مرگ مغزی تلاش شود تا بیماران بیشتری حیات مجدد یابند.