دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد در نظام های رتبه بندی جهانی
- بازدید: 178
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: که با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته و تلاش و زحمات اساتید، دانشجویان وکارکنان، در سال گذشته دستاوردهای مهم و چشمگیری در نظام های رتبه بندی جهانی در این دانشگاه کسب شد.
دکتر محسن تفقدی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه کسب جایگاه شاخص در نظام های رتبه بندی جهانی از اهداف مهمی است که در اسناد بالادستی نظیر نقشه جامع علمی کشور و برنامه ششم توسعه بر آن تاکید شده است خاطر نشان کرد: با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته و تلاش و زحمات اساتید، دانشجویان وکارکنان، دانشگاه علوم پزشکی مشهد توانسته در سال 1399 دستاوردهای مهم و چشمگیری در نظام های رتبه بندی جهانی کسب نماید که نشانگر رشد قابل توجه علمی این دانشگاه در عرصه های مختلف پژوهشی، آموزشی و بین المللی است.
ارتقاء 36 پله ای جایگاه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در میان دانشگاه های آسیا
وی تصریح کرد: در خرداد پارسال بر اساس آخرین نتایج رتبه بندی 2020 دانشگاه های آسیا که توسط پایگاه رتبه بندی تایمز منتشر گردید دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق گردید با ارتقاء چشمگیر 36 پله ای نسبت به سال قبل در جایگاه 114 آسیا و دوم در بین دانشگاه های علوم پزشکی کشور قرار گیرد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: در این رتبه بندی دانشگاه علوم پزشکی تهران رتبه109، دانشگاههای علوم پزشکی شهید بهشتی و ایران رتبه 138، دانشگاه علوم پزشکی تبریز رتبه166، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان رتبه 201 تا 250 و دانشگاه علوم پزشکی شیراز رتبه 401 را کسب نمودند. همچنین دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این رتبه بندی آسیایی در بین 25 دانشگاه برتر آسیایی اسلامی نیز قرار گرفته است که درخور توجه است.
دکتر تفقدی تصریح کرد: در این رتبه بندی پانصد دانشگاه برتر آسیا بر اساس 13 شاخص عملکردی در قالب پنج معیارکلی آموزش، پژوهش، استنادات و وجهه بین ارزیابی و رتبه بندی شده اند. نکته جالب توجه در رتبه بندی آسیایی تایمز جایگاه 39 دانشگاه علوم پزشکی مشهد در آسیا در شاخص استنادات یا همان ارجاعات داده شده به مقالات دانشگاه است که نشان دهنده رشد قابل توجه کیفیت پژوهش دانشگاه است.
کسب رتبه 83 جهانی و رتبه اول کشوری در رتبه بندی دانشگاه های عصرطلایی تایمز در سال 2020
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: در تیر 1399 دانشگاه علوم پزشکی مشهد توانست برای اولین بار در جایگاه 83 جهانی و رتبه اول در بین دانشگاه های ایران قرار گیرد.
دکتر تفقدی افزود: در این رتبه بندی به ترتیب دانشگاه صنعتی امیر کبیر رتبه 86 و دانشگاه صنعتی شریف رتبه 89 را کسب نمودند. خاطرنشان می شود دانشگاه های عصر طلایی تایمز همان دانشگاههای برتر جهان هستند که دارای عمر بین 50 تا 80 سال می باشند.
وی تصریح کرد: همچنین در تیر ماه پارسال دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق شد رتبه اول کشوری و رتبه جهانی 151 تا 200 در حوزه موضوعی Public Health (سلامت عمومی) در رتبه بندی شانگهای را کسب نماید.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: علاوه بر این دانشگاه در دو حوزه موضوعی دیگر شامل حوزه موضوعی داروسازی و علوم دارویی رتبه دوم کشوری و رتبه جهانی500-401 و در حوزه موضوعی پزشکی بالینی رتبه سوم کشوری و رتبه جهانی 500-401 را کسب نمود.
دکتر تفقدی تصریح کرد: در رتبه بندی موضوعی شانگهای دانشگاه های جهان در 54 حوزه موضوعی بر اساس شاخص های تعداد مقالات چاپ شده در مجلات ISI چارک اول(Q1)، نسبت میزان استنادات داده شده به مقالات ISI دانشگاه در هر حوزه موضوعی به میانگین استنادات داده شده به مقالات چاپ شده در دنیا در همان حوزه موضوعی(شاخص استنادات نرمال شده)، نسبت تعداد مقالات ISI دانشگاه که دارای حداقل دو نویسنده از دو کشور مختلف هستند به کل مقالات دانشگاه(شاخص همکاری های بین المللی)، تعداد مقالات چاپ شده در مجلات برتر ISI و تعداد جوایز علمی معتبر جهانی که توسط پژوهشگران دانشگاه کسب شده است، ارزیابی و رتبه بندی می شوند.
ارتقا جایگاه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه بندی لایدن
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در تیر 1399 در رتبه بندی 2020 لایدن دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق شد در حوزه موضوعی بیومدیکال و علوم سلامت در شاخص اثرگذاری علمی (Scientific impact) از رتبه 403 به رتبه 379 در جهان ارتقا یابد.
دکتر تفقدی خاطر نشان کرد: علاوه بر این دانشگاه در این حوزه موضوعی در شاخص همکاری علمی (Collaboration) نیز از رتبه 474 به رتبه 459 ارتقا یافت. یادآور می شود در شاخص اثرگذاری علمی (Scientific impact) تعداد مقالات دانشگاه که در بین 1%، 5%، 10% و50% پراستنادترین مقالات دنیا قرار دارد ارزیابی می گردد و در شاخص همکاری علمی (Collaboration) تعداد مقالات منتشر شده با همکاری سایر دانشگاه ها لحاظ می شود.
کسب رتبه 600-501 جهانی توسط دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه بندی 2021 تایمز
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: در شهریور 1399 در رتبه بندی سالانه2021 جهانی تایمز در بین دانشگاه های علوم پزشکی تیپ یک، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه علوم پزشکی ایران در جایگاه بازه 501 تا 600، دانشگاه های علوم پزشکی شهیدبهشتی و تبریز رتبه 601 تا 800، دانشگاه های علوم پزشکی اصفهان و کرمان رتبه 801 تا 1000 و دانشگاه علوم پزشکی شیراز رتبه 1001 به بالا را کسب نمودند.
دکتر تفقدی افزود: دراین رتبه بندی بیش از 1500 دانشگاه کشور از 93 کشور جهان بر اساس۱۳ شاخص عملكردي رتبه بندی گردیدند.
کسب رتبه نخست کشوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه داروسازی و فارماکولوژی در رتبه بندی جهانی QS
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در اسفند 1399 دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه بندی موضوعی جهانی QS در سال 2021 موفق به کسب رتبه 251 تا 300 در حوزه داروسازی و فارماکولوژی و رتبه 551 تا 600 در حوزه پزشکی شد.
دکتر تفقدی افزود: بر اساس این رتبه بندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه موضوعی داروسازی و فارماکولوژی رتبه 251 تا 300 جهانی و رتبه اول کشور و در حیطه پزشکی رتبه 551 تا 600 جهانی و رتبه سوم در بین دانشگاه های علوم پزشکی کشور را کسب کرد.
وی گفت: در رتبه بندی جهانی QS دانشگاه های جهان در 51 حوزه موضوعی مختلف ارزیابی و رتبه بندی شده اند که دانشگاه توانست در حوزه موضوعی داروسازی و فارماکولوژی و در حوزه موضوعی پزشکی جایگاه شاخصی را کسب نماید.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در این رتبه بندی معتبر جهانی دانشگاه ها بر اساس شاخص های نسبت استناد به مقاله با وزن 25 درصد، اچ ایندکس با وزن 25 درصد، شهرت و اعتبار دانشگاه یا همان کیفیت آموزش و پژوهش دانشگاه بر مبنای نظرسنجی از بیش از 95000 نفر فرد صاحب نظر از سراسر جهان با وزن 40 درصد و اعتبار از دیدگاه کارفرمایان با نظرسنجی از بیش از 45000 نفر از کارفرمایان درباره کیفیت کاری فارغالتحصیلان هر دانشگاه با وزن 10 درصد مورد ارزیابی قرار گرفته اند.
وی اظهار امیدواری کرد در ادامه راه به حول و قوه الهی و در سایه عنایات عالم آل محمد حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) و با برنامه ریزی و تلاش و همت مضاعف یکایک اعضای خانواده بزرگ دانشگاه علوم پزشکی مشهد شاهد حرکت پرشتاب دانشگاه در مسیر مرجعیت علمی و کسب موفقیت های بیشتر در عرصه های ملی و بین المللی باشیم.