داروی مکمل کروسینا ساخت پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاصیت ضد افسردگی دارد  

0010.jpg - 9.92 kBدانشیار گروه  فارماکوگنوزی دانشگاه  علوم پزشکی مشهد با اشاره به تهیه و تولید قرص کروسینا توسط پژوهشگران توانمند عضو شرکت دانش بنیان این دانشگاه اظهار کرد: این دارو علاوه بر خاصیت ضد افسردگی در کنترل بسیاری از بیماری ها موثر است.

دکتر سید احمد مهاجری در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه ماده اولیه  کروسینا در شرکت  دانش بنیان"پویش دارویی سینا" دانشگاه علوم پزشکی مشهد تولید می شود و سپس در شرکت سامی ساز، تولید می شود، عنوان کرد: پروانه محصول سال 94 صادر شده و اولین سری تولیدات دارویی سال 95 وارد بازار شد .

وی عنوان کرد: حدود پنج سال است که این قرص مکمل در بازار دارویی است و اولین کاربرد آن بعنوان داروی ضد افسردگی است؛ این دارو در زمینه های دیگر قابلیت اثربخشی دارد و در بیماریهای چشمی مانند رتینوپاتی دیابتی که یک عارضه چشمی ناشی از دیابت است و شبکیه چشم را دچار مشکل می کند، می تواند در یک دوره مصرف سه ماهه ضخامت شبکیه را کاهش دهد و بینایی بیمار را بهبود بخشد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه اثر بخشی این دارو در فشار چشم نیز تایید شده است که می تواند فشار چشم را کاهش دهد، ادامه داد: مصرف روزانه یک عدد قرص کروسینا می تواند فشار چشم را کاهش دهد و آسیبهای  بعدی گلوکوم را کاهش دهد اما در تمام مراحل دارو به عنوان مکمل استفاده می شود.

وی بیان کرد: در کارازمایی بالینی داروی کروسینا مشخص شد این دارو گردش خون اطرف شکبیه چشم و اعصاب بینایی را افزایش میدهد و موجب ترمیم بافتی می شود. 

دکتر مهاجری با اشاره به اینکه این دارو در زنان شیرده که دچار افسردگی بعد از زایمان شدند معادل سرترالین که یک داروی استاندارد است اثربخشی دارد، عنوان کرد: برای افسردگی خفیف تا متوسط کروسینا عوارض کمتری نسبت به سرترالین داشت و برای  سندرم وسواس-اجبار، موثر و معادل فلوکستین اثربخش بود.

دکتر مهاجری با اشاره به اینکه داروهای ضد افسردگی عموما اختلال جنسی در آقایان ایجاد می کنند، بیان کرد: مصرف داروی کروسینا، اختلال جنسی آقایان ناشی از مصرف داروهای اعصاب و ضد افسردگی راکاهش می دهد و به نحوی این دارو تقویت کننده جنسی نیز محسوب می شود.

وی ادامه داد: اثر کروسینا در التهاب زانو و مفاصل طی مصرف سه ماهه حائز اهمیت است؛ و در یک طرح بالینی اثبات شده است. اثر کروسینا در اضطراب و افسردگی بیماران مبتلا به سرطان سینه و مری  نیز مشخص شده است. این دارو میزان اضطراب و افسردگی این بیماران را کاهش داده و همچنین کروسینا برخی از عوارض جانبی شیمی درمانی و پرتو درمانی را کاهش می دهد.

دکتر مهاجری با اشاره به اینکه این دارو ماده موثره اصلی زعفران است و مقالات منتشر شده نشان داده اند که زعفران در کنترل آلزایمر می تواند موثر باشدابراز کرد:  شرکت دانش بنیان "پویش داروی سینا" سال 92 تاسیس شد و مجوز دانش بنیان شدن را در سال 94 دریافت کرد و از سال 94 به بعد هر دو سال توسط معاونت تحقیقات و فناوری ریاست جمهوری مورد تایید قرار گرفته و همچنان به عنوان شرکت دانش بنیان تولیدی محسوب می شود.

وی با بیان اینکه کروسینا از تخلیص زعفران با خلوص بالای 90 درصد به دست می آید و وارد صنعت دارویی می شود، ادامه داد: عصاره زعفران نیز جزو محصولات تولیدی شرکت است اما محصول اصلی شرکت، کروسینا است.

 عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه کروسینا اولین دارو در ایران و خارج کشور است که به عنوان یک داروی مکمل حاوی کروسین با خلوص بالاتر از 90 درصد تولید و عرضه میشود، عنوان کرد: قبلا مکمل هایی به عنوان قرص زعفران و کپسول زعفران در داخل و خارج از کشور تولید شده اما اینکه کروسین داخل زعفران تخلیص شود ودر قالب یک دارو تولید شود، به عنوان اولین بار انجام شده است.

 وی با اشاره به اینکه یکی از اثرات دارو کنترل قند خون است گفت: محتوای کروسین سایر داروها بسیار کمتر از داروی کروسینا است؛ کروسینا محصولی است که دو ثبت اختراع برای آنها ثبت شده است یکی در مورد شیوه استخراج کروسین و دیگری نیز ثبت اختراع در خصوص فرمالوسیون قرص است  و به عنوان یک داروی مکمل در بیماران دیابتی نشان داد که قند سه ماهه را کنترل می کند و در کنترل قند خون و ترمیم عروق کوچک موثر است.

وی بیان کرد: وام های کم بهره می تواند موتور محرکه برای فعالیتهای دانش بنیان شرکت ها باشد ولی برای شرکت های تولیدی نوع یک و دو مهمتر از حمایت های مالی در قالب وام هایی که صندوق ها مثل صندوق شکوفایی و نوآوری به شرکت های دانش بنیان می دهند، تبلیغات برای محصول تولیدی است که می تواند بسیار کمک کننده باشد.

دکتر مهاجری اظهار کرد: این تبلیغات می تواند در قالب برنامه های رادیویی، تلویزیونی، جراید و فضای مجازی باشد که در سایت ها مورد استفاده قرار می گیرد. چون تبلیغات و مارکتینگ یک فن است و هزینه زیاد دارد که معمولا شرکت های جدید توان و تخصص تبلیغ را ندارند؛ بعضا داروهایی با بازخورد خوب تولید شده و پاسخ رضایتبخشی از درمانگر و بیمار گرفته شده است، ولیکن در سطح کشور شناخته شده نیستند .

وی گفت: صندوق شکوفایی و نوآوری میتواند از شرکت های دانش بنیان در بعد تبلیغاتی ،حمایت های مالی کند و  مجلات خصوصی را با شرکت های دانش بنیان لینک کند؛ دانشگاه نیز می تواند در سطح خودش اخبار شرکت های دانش بنیان را به پزشکان معرفی کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه معرفی محصولات تولیدی که باز خورد خوبی در حوزه بهبود بیماری دارد در واقع حلقه مفقوده در فرآیند محصولات دانش بنیان است، گفت: بسیاری از پزشکان بعد از چند بار تجویز به بیماران، به دارو اعتماد می کنند.

وی گفت: استقرار شرکت های دانش بنیان در مراکز رشد و ایجاد فضای تبلیغاتی موثر برای معرفی محصول می تواند در ارتقا سطح فعالیت شرکت های دانش بنیان موثر باشد.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

چهارشنبه, ۲۶ دی ۱۴۰۳