روزانه 400 تا 500 بیمارمبتلا به کرونا در بیمارستانهای مشهد بستری می شوند
- بازدید: 457
قائم مقام رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ستاد دانشگاهی مقابله با کرونا گفت: در موج پنجم بحران کرونا روزانه 400 تا 500 بیمار کوویدی در بیمارستانهای مشهد داریم که مشابه این وضعیت را در موجهای قبلی نداشتیم.
دکتر شاپور بدیعی در گفتوگو با خبرنگار وب دا، اظهار کرد: در حال حاضر استان مشهد و بسیاری از مناطق زیر پوشش این دانشگاه درگیر موج پنجم کرونا شده و متأسفانه میزان بالای سرایت، موجب افزایش تعداد بیماران سرپایی و بستری شده است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر میزان بستریهای کرونایی در شهر مشهد افزایش قابل توجهی داشته و مشابه این وضعیت رادر 4 موج قبلی شاهد نبودیم و روزانه 400 تا 500 بیمار مبتلا به کووید-19 در بیمارستانهای مشهد بستری می شوند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در شرایط فعلی که با سرایتهای بالا مواجه هستیم شاهد اشغال کامل آیسییوها هستیم، خاطرنشان کرد: متأسفانه با وجود ظرفیت محدودی که در بخشهای مراقبت ویژه داریم شاهد روند رو به افزایش بیماران نیازمند به مراقبتهای ویژه هستیم و مشابه این وضعیت را در موارد بستری و سرپایی اورژانسهای بیمارستانها شاهد هستیم.
دکتر بدیعی تصریح کرد: در موج پنجم بحران کرونا به جز بیمارستانهای دانشگاهی تمامی مراکز درمانی غیردانشگاهی اعم از خصوصی، نظامی، خیریهای، تأمین اجتماعی، آستان قدس رضوی و غیره در مسیر درمان بیماران کرونایی و یاریرسانی به آنان به کمک دانشگاه علوم پزشکی مشهد آمدهاند که از این بابت از تمامی آنان سپاسگزاریم.
وی با ذکر این نکته که از مردم میخواهیم که در صورت مشاهده هرگونه مورد مشکوکی بلافاصله به پزشک و مراکز منتخب کرونا مراجعه کرده و از مراجعه مستقیم به بیمارستان بهشدت خودداری کنند، تأکید کرد: مراجعه مستقیم به مراکز درمانی که با حجم بالای بیماران کرونایی مواجه هستند خود آسیبزا بوده، زیرا ممکن است که فرد هیچگونه مشکلی نداشته باشد و با همین حضور بیمورد دچار مشکل شود، ضمن اینکه در بحث کیفیت و کمیت خدماترسانی به بیماران حقیقی هم اختلال ایجاد میکند.
دکتر بدیعی با تأکید بر اینکه بهتر است که مردم قبل از هر اقدامی با تلفن 191 تماس بگیرند، گفت: اگر بیمار بد حال نیست نباید مستقیم به مراکز درمانی مراجعه کند، حتی اگر هم بد حال بود نباید مستقیم این کار را انجام دهد و بهتر است که ابتدا با تلفن 191 تماس بگیرد و مشاوره لازم را دریافت کند و سپس اقدام مناسب را صورت دهد، گرچه خطوط این سامانه به دلیل تماسهای مکرر اشغال است، اما باز هم بهتر است که ابتدا مشورت لازم صورت پذیرد، هرچند که مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد به دنبال افزایش خطوط این سامانه هستند تا تلفنهای مردم در کوتاهترین زمان ممکن پاسخ داده شود.
وی افزود: اگر نتوانستیم و یا نخواستیم با 191 تماس برقرار کنیم باید بیمار بد حال را به اولین مرکز درمانی منتقل کنیم تا وضعیت بیمار بدتر نشود و تجربه موجهای قبلی نشان داد بیش از 80 درصد از کسانی که بهموقع مراجعه کردند درمان شدند و به مشکل برنخوردند، از کسانی که آگاهی لازم و آدرس مورد نظر را ندارند میخواهیم که از نرمافزار مسیریاب که در سایت دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم موجود است استفاده کنند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن اشاره به خدمات مراکز پیشبیمارستانی بهداشتی و درمانی، بیان کرد: علاوه بر مراکز جامع سلامت، مراکز سطح 1 و 2 و فعال شده و فرد مراجعه مستقیم به مراکز سطح 3 (بیمارستان) نداشته باشد، درمانگاه سطح 2مجهز به پزشک، آزمایشگاه و رادیولوژی بوده و اگر نیازی بود به درمانگاه سطح 2 که پزشک متخصص هم دارد ارجاع میشود و در صورت نیاز به بیمارستان انتقال مییابد.
دکتر بدیعی تصریح کرد: تأکید ما برای بیماران بد حال مراجعه به بیمارستان بوده، اما اگر باز هم مطمئن هستند که نیازی به بیمارستان نیست به مراکز سطح 1 و 2 مراجعه کنند تا با ازدحام در مراکز درمانی دچار مشکل نشوند.
وی با بیان اینکه تأکید مجددمان این است که کسانی که نیازمند بستری هستند به بیمارستان مراجعه کنند تا ضمن عدم اشغال بیمورد تختها خدمت مؤثر به بیمار نیازمند به خدمات درمانی ارائه شود، خاطرنشان کرد: ما میتوانیم از موج فعلی که با ویروس دلتا درگیر هستیم خارج بشویم و امیدواریم با تداوم شایسته همکاری مردم با خادمان حوزه سلامت هرچه سریعتر از موج پنجم کرونا خارج شویم.
دکتر بدیعی تصریح کرد: همواره معتقدیم که پیشگیری بهتر از درمان است و نباید به این جمله حیاتی نگاهی شعاری داشته باشیم و امیدواریم که برای هیچ یک از هموطنانمان مشکلی ایجاد نشود و اگر هم خدای نکرده مورد خاصی پیش آمد، اقدام بهموقع صورت پذیرد تا تلاش کادر درمان هم نتیجهبخش باشد.