طراحی و ساخت داربست غضروف مفصلی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد
- بازدید: 247
محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با استفاده از تحقیقات و مطالعات متعدد و بهره گیری از ماتریکس غضروف مفصلی مدل حیوانی به طراحی و ساخت داربست غضروف مفصلی برای درمان ضایعات غضروف مفصلی دست یافتند.
دانشیار مهندسی بافت و علوم سلولی کاربردی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا با بیان اینکه مهندسی بافت بهره گیری از علوم مختلف برای تولید یا جایگزینی بافت های طبیعی بدن انسان است، اظهار کرد، یکی از کارهای مهمی که تیم تحقیقاتی ما به انجام رسانده است طراحی و ساخت داربست غضروف مفصلی با استفاده از سلول زدایی غضروف مفصلی حیوانی(گاو) و بکارگیری ماتریکس غضروف مفصلی است در طی فرایند سلول زدایی، ضمن حذف ماده وراثتی و ایمنوژنیک غضروف مفصلی گاو، قوام و مقاومت مکانیکی فشاری حفظ شده است.
دکتر علی مرادی خاطر نشان کرد: مطالعات متعدد در این طرح، بیانگر توان القائی مناسب این داربست های زیست سازگار برای غضروف زایی است. به عبارت دیگر، بدون افزودن هیچ ماده اضافی، خواص زیست فعال بافت غضروفی در این داربست ها تا حد زیادی حفظ شده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: بر اساس آمارها، حدود 27.5 درصد از وزن گاوهای ذبح شده بعنوان آلایش های دامی دور ریخته می شود. مهندسی بافت این امکان را به ما می دهد که بخش قابل توجهی از این دور ریزها باز پیرایی و مورد استفاده قرار گیرد. بعنوان مثال، میزان غضروف مفصلی قابل برداشت از بدن یک گاو بالغ بر 250 گرم است که میتواند برای ساخت داربست غضروف مفصلی و ترمیم دهها مفصل مورد استفاده قرار گیرد.
دکتر مرادی بیان داشت: دانشمندان مهندسی بافت با استفاده از اشتراک و هم افزایی علوم مختلف بالینی و پایه مانند پزشکی، بیولوژی، مهندسی، شیمی، ریاضی و کامپیوتر به فهم واقع بینانه تری از روابط بین سلول ها و بافت ها، می توانند به بازسازی بافتهای بدن دست یابند.
این محقق دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: مهندسی بافت دانشی با رشد روزافزون است و برآورد می شود که گردش مالی جهانی در این صنعت تا سال 2030 میلادی به 170 میلیارد دلار در سال برسد.