نخستین عمل پیوند قلب در بیمار مبتلا به بیماری مادرزادی پیچیده قلبی با موفقیت در بیمارستان امام رضا(ع) مشهد انجام شد
- بازدید: 194
نخستین عمل پیوند قلب در بیمار مبتلا به بیماری مادرزادی پیچیده در شرق کشور در مرکز آموزشی پژوهشی درمانی امام رضا(ع) از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد با موفقیت انجام شد.
دانشیار بیماری های مادرزادی قلب وقلب کودکان در گفتگو با وب دا اظهار کرد: پیوند قلب بر روی یک جوان 22 ساله که از بدو تولد فاقد دریچه و بطن سمت راست قلب و همچنین جابجایی عروق بزرگ بود و تا کنون برای درمان این بیمار عمل های متعددی بطور موقت صورت گرفته بود، با موفقیت انجام شد.
دکتر بهزاد علیزاده رئیس بخش بیماریهای مادرزادی و قلب کودکان دانشگاه مشهد با بیان اینکه این بیمار در سن دو سالگی تحت عمل جراحی برای کنترل فشار ریه ها قرار گرفته بود تا در مراحل بعدی بتوان سایر اقدامات درمانی را بر روی انجام داد خاطر نشان کرد: علیرغم انجام این عمل جراحی، فشار خون در ریه این بیمار به حد مطلوب پایین نیامد و این امر موجب شده بود که انجام اعمال جراحی تکمیلی برای وی میسر نباشد از اینر و اکسیژن خون این بیمار بسیار پایین تراز یک فرد عادی قرار داشت و بیمار همواره دچار کبودی ناخن ها ، لبها و پوست بود. رئیس تیم پیوند بیماریهای مادرزادی قلب و قلب کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: در سال های اخیر با بروز بلوک قلبی بیمار علاوه بر کبودی، دچار نارسایی قلب شدید شد که نصب باطری بر روی این بیمار تک بطنی تا حدودی شرایط را برای وی بهتر کرد اما در سال گذشته باطری از کار افتاد و عملا بیمار دچار نارسایی قلبی شد و از شش ماه پیش در لیست فعال دریافت کنندگان پیوند قلب قرار گرفت.
دکتر علیزاده گفت: به دلیل متفاوت بودن شرایط آناتومی قلب بیمار و قرار گیری غیر طبیعی عروق اصلی و جابجایی آئورت به سمت جلو و معکوس بودن شریان ریه، عمل پیوند قلب در این بیمار بسیار پیچیده بود که در روزهای اخیر با توجه به پیدا شدن اهدا کننده مناسب، این بیمار با حضور جراحان و تیم پیوند قلب برجسته دانشگاه علوم پزشکی مشهد تحت عمل جراحی قرار گرفت.
دکترمحمد عباسی رئیس تیم جراحی پیوند قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در گفتگو با وب دا با بیان اینکه این عمل صد و نهمین عمل پیوند قلب در سطح دانشگاه و نخستین عمل پیوند قلب در بیماران مادرزادی در شرق کشور است اظهار کرد: تمایز این عمل پیوند با سایر عمل ها در جابجا بودن شرائن ریوی و آئورت بود که انجام عمل را بسیار پیچیده تر و سخت تر می کرد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بیمار تا پیش از عمل جراحی به دلیل کمبود اکسیژن رسانی دچار کبودی شدید بود و عملا ادامه زندگی برایش مشکل بود خاطر نشان کرد: در حال حاضر و پس از انجام عمل پیوند، بیمار در شرایط مطلوب قرار دارد ، علائم حیاتی پایدار و مشکل خاصی ندارد و امیدوارم در چند روز آینده از مراقبت ویژه به بخش منتقل شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه پیوند یک قلب کار تیمی است و گروه های متعددی در آن دخیل هستند،خاطر نشان کرد؛ استمرار کار گروهی نشان دهنده سازمان دهی مناسب در این گونه اعمال جراحی است و چه بسا که گروه های مختلفی برای انجام چنین عمل هایی اقدام می کنند که به علت نداشتن زیر ساخت های مناسب و هماهنگی کار تیمی خیلی سریع متوقف می شود.
دکتر عباسی تصریح کرد: خوشبختانه تیم پیوند قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد از مشارکت همکاران جوان دانشمند، متعهد، علاقمند و دلسوز به بیمار تشکیل شده است که هر چه از شروع فعالیت تیم می گذرد هماهنگی آن بارزتر و نتایج آن نیز بسیار مطلوب تر می شود.
گفتنی است: حدود یک درصد از نوزادان در زمان تولد با مشکلات قلبی مادرزادی متولد می شوند که ممکن است این عارضه در هیچ یک از اعضای خانواده سابقه نداشته باشد و با توجه به شرایط بیمار، اقدامات درمانی مختلفی بر روی وی انجام می شود.