گفتگو وب دا با استادی که با استفاده از سلول های بنیادی، یافته های جدیدی در درمان بیماری ها داشته است
- بازدید: 336
دکتر زهرا طیرانی نجاران استاد داروشناسی (فارماکولوژی) دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال 1358 دیده به جهان گشود و پس از طی دوران ابتدایی و دبیرستان، در سال 1377 در دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد پذیرفته شد و در سال 1384 وارد دوره تخصصی شد.
به گزارش وب دا، علاقمندی استاد طیرانی موجب شد که از همان ابتدا پژوهش های خود را بیشتر در حیطه سلول های بنیادی و تأثیر آن در درمان بیماری ها قرار دهد و تا کنون موفقیت هایی در این حوزه داشته است به گونه ای که در دوره دستیاری تخصصی در دو سال متوالی به عنوان دستیار برتر دانشکده پزشکی و نیز دانشگاه علوم پزشکی برگزیده شد، همچنین در رتبه بندی استادیاران جوان اغلب تراز یک به وی تعلق می گرفت و در سال های 92، 98 و 1401 نیز به عنوان پژوهشگر برتر دانشگاه علوم پزشکی مشهد معرفی شد.
استاد طیرانی در سال 91 به عنوان عضو هیأت علمی در گروه داروشناسی وسم شناسی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد جذب شد و در حال حاضر به عنوان استاد پایه 18 در تربیت دانشجویان و آینده سازان این مرزو بوم و همچنین در حوزه پژوهش و دستیابی به راهکارهای تولید دارو فعالیت دارد.
یکی از اولویت های پژوهشی مورد نظر دکتر طیرانی معرفی جدید ترین فراورده های دارویی جهانی است که توان تولید آن در داخل کشور موجود بوده و نیاز به همت دانشجویان برای تولید این محصولات است.
به گفته دکتر طیرانی زمانی که دانشجویان با محصولات تولیدی خارج از کشور که مورد نیاز جامعه است آشنا شوند، تلاش می کنند تا این محصول دارویی را در کشور تولید شود و همین موضوع باعث توسعه و رونق تولید در کشور می شود.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد از سال 91 عضو دفتر توسعه آموزش پزشکی و ستاد سلول های بنیادی دانشگاه علوم پزشکی مشهد است و با همکاری سایر اساتید در زمینه کاربردهای مختلف سلول های بنیادی در درمان و بهبود عوارض بیماری ها فعالیت دارد.
دکتر طیرانی به منظور استفاده از روش های نوین برای تهیه داروها بدون استفاده از حیوانات و احترام به اصول اخلاقی بیشتر پژوهش های خود را در حوزه سلول های بنیادی متمرکز کرده است و تا کنون در خصوص بیماری هایی همچون چاقی، سرطان، ترمیم بافت و بیماری های تحلیل برنده اعصاب، و همچنین مدل های سلولی ایسکمی، آلزایمر، پارکینسون و نیز اندوتلیال عروق دستاوردهای ارزشمندی داشته است. همچنین مطالعه بر روی ترکیبات واجد اثر ضد پیری و لک پوست نیز از دیگر اقدامات پژوهشی دکتر زهرا طیرانی محسوب می شود.
تألیف 180 مقاله در پایگاه های علمی بین المللی با 3183 استناد و با ضریب نفوذ 32، تألیف کتاب کشت سلولی کاربردی با همکاری یکی از اساتید دانشگاه هاروارد، همکاری در تألیف فصل هایی از هشت کتاب بین المللی و ترجمه برخی از فصل های سه کتاب مرجع از دیگر اقدامات علمی و پژوهشی دکتر طیرانی محسوب می شود. برخی از کتاب های در حوزه ترجمه دکتر طیرانی همچون "داروشناسی کاتزونگ" به عنوان یکی از کتاب های درسی پر استفاده دانشجویان علوم پزشکی است.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد تا کنون 90 پایان نامه دکترای عمومی داروسازی، 5 پایان نامه کارشناسی ارشد و 15 پایان نامه تخصصی را نیز سرپرستی نموده است.
دکتر طیرانی که عضو مرکز تحقیقات داروسازی هدفمند دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز هست، مهمترین دغدغه آموزشی خود را هدایت دانشجویان علاقمند به حوزه های پژوهشی و تولید محصولات فناورانه در راستای رفع نیازهای جامعه و تأمین داروهای مورد نیاز می داند.