تقدیر از منتخبین دومین جشنواره هفته پژوهش بیمارستان امام رضا (ع)
- بازدید: 317
مراسم تجلیل از برگزیدگان دومین جشنواره هفته پژوهش و فناوری مجتمع آموزشی، پژوهشی و درمانی امام رضا (ع)، با حضور رییس و جمعی از مسئولان ارشد دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.
به گزارش وب دا در این مراسم، افراد منتخب در بخش های " پژوهشگران برتر علوم بالینی در حوزه دانشجویی"، " واحد توسعه تحقیقات بالینی"، " فناور برتر " و " رجیستری برتر"، " علوم بالینی در حوزه چاپ مقاله" ، علوم بالینی در حوزه کتاب" و " مرکز تحقیقات برتر " معرفی و با اهدای لوح مورد تقدیر قرار گرفتند.
ضرورت تقویت فعالیتهای پژوهش های محور
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این مراسم ضمن تسلیت حادثه ناگوار تروریستی در گلزار شهدای کرمان، خدمات هیات رئیسهی بیمارستان امام رضا (ع) در زمینه های مختلف آموزشی، پژوهشی و درمانی را شایسته قدردانی دانست و گفت: فعالیتهای مرکز توسعه و تحقیقات بالینی بیمارستان امام رضا (ع) و همین طور بیمارستان قائم(عج) در سطح مراکز بیمارستانی کشور به ترتیب از رتبه های دوم و سوم برخوردار بوده که این افتخاری است برای دانشگاه که باید زمینه های تقویت آن فراهم شود.
وی در عین حال گفت: تنزل مرتبهی پژوهشی دانشگاه در بین دانشگاه های کشور در سال های اخیر نشانگر آن است که باید دیدگاه های پژوهشی اصلاح شود و فعالیت های پژوهشی، محور قرار گیرد بطوریکه وابسته به پژوهش های یک فرد یا گروه نباشد. همچنین فضای پژوهش برای دانشجویان بیش از پیش فراهم باشد و در واقع دانشجویان با پژوهش سرگرم باشند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به راه اندازی پویش ملی غربالگری دیابت و فشار خون در کشور، این اقدام را ظرفیت خوبی برای انجام تحقیقات و پژوهش های مرتبط با بیماری های قلبی و عروقی و دیابت دانست وگفت: با توجه به آمار بالای بیماران قلبی و عروقی و دیابتی در کشور، تاسیس یک مرکز تحقیقات قلب و عروق و دیابت در دانشگاه ضروری به نظر می رسد.
وی، اهتمام مسئولان دانشگاه در برگزاری هر چه بیشتر همایش های بین المللی را نیز مورد تاکید قرار داد و گفت:این روزها کمتر شاهد اجرای چنین همایش هایی هستیم و برنامه های دانشگاه به سمت اجرای دوره های بازآموزی سوق یافته که این روند چندان مطلوبی نیست. برنامه هایی مانند کنگره بین المللی کاسپین که از جمله برنامه های منظم، مدون تلقی و انسجام خوبی پشتوانه آن قرار گرفته ضروری است که تقویت شود و امیدواریم که مراکز تحقیقاتی منابع مالی و پروژه های ملی را به سمت مرکز تحقیقات ما سوق دهند و بتوانیم دانشجویان را نیز در این خصوص مشارکت دهیم.
کسب رتبه دوم کشوری واحد توسعه و تحقیقات بیمارستان امام رضا(ع)
دکتر خداشاهی معاون پژوهشی بیمارستان امام رضا (ع) نیزدر این مراسم با برشمردن اقدامات پژوهشی این مرکز طی دوسال گذشته گفت: " تشکیل کمیته اخلاق پژوهش بالینی و دریافت کد اخلاق توسط صاحبان 287 طرح در این کمیته" ، " داوری 401 طرح در کمیته شورای پژوهش بیمارستان "و " ارتقاء سطح مرکزتوسعه و تحقیق بالینی بیمارستان اما رضا (ع) که در ارزشیابی کشوری سال 1401رتبه دوم را در بین 94 مرکز در سطح ایران و رتبه نخست در بین مراکز دانشگاه علوم پزشکی مشهد را کسب نمود، از جمله این اقدامات می باشد.
وی با بیان اینکه هم اکنون 5 مرکز تحقیقاتی ذیل معاونت پژوهشی بیمارستان امام رضا (ع) فعالیت می کنند افزود: در این مراکز تا حد توان نیروهای انسانی مورد نیاز از جمله کارشناس، نیروی سرباز نخبه یا نیروی دانشجویی را بکار گرفتیم و از افتخارات یکسال گذشته این معاونت که با هدایت و همکاری مستقیم ریاست دانشگاه وریاست بیمارستان منتصریه اتفاق افتاد، تاسیس مرکز تحقیقات پیوند دانشگاه با همکاری بیمارستان امام رضا (ع) و بیمارستان منتصریه بود که شامل 5 گروه پیوند کلیه، کبد، ریه، قلب، پانکراس و مغز استخوان می باشد. جذب 5 سرباز نخبه از بین دانشجویان فعال فیلدهای پزشکی، غیر پزشکی و داروسازی نیز از دیگر اتفاقات خوب در این مجموعه بوده است.
ارتباط حوزه پژوهش و بالین نیازمند تقویت است
مدیر کمیته تحقیقات و توسعه بیمارستان امام رضا(ع)، در این مراسم با بیان اینکه راه اندازی واحد معاونت پژوهشی بیمارستان امام رضا (ع) یکی از اتفاقات خوب دوسال گذشته است که قطعا در تقویت حوزه پژوهش دانشگاه کمک کننده خواهد بود، بر ارتباط و تعاملات هر چه بیشتر حوزهی پژوهش و بالین دانشگاه تاکید کرد.
دکتر سجاد سحاب نگاه، با اشاره به فعالیت این کمیته در ارتباط با درمان های نوین پزشکی (ITMPS) و نیز انجام پژوهش های اجتماعی مرتبط با نیازهای جامعه افزود: استفاده از داده های بیمارستانی، چه به لحاظ زیرساختی و چه به لحاظ انسانی از سیاست های بیمارستانی است که بر تقویت آن تاکید داریم.
وی، ارتقاء گرنت های دانشجویی را نیز از ضروریات حوزه پژوهشی برشمرد و افزود: در موسسه نیماد که حمایت از طرح های دانشجویی و سیستماتیک را بر عهده دارد، در حال حاضراز گرنت پژوهشی برخوردار هستیم.
ضرورت توسعه و سرمایه گذاری در بخش پژوهش
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این مراسم از ضرورت توسعه و سرمایه گذاری در بخش های پژوهشی دانشگاه گفت و بر استفاده از داده های ارزشمند و قابل استفاده در حوزه پژوهش تاکید کرد.
دکتر تفقدی رجیستری داده ها در بخش بالین را نیز مهم و ضروری دانست و اضافه کرد: بخش زیادی از این رجیستری ها به بارنشسته و به عنوان یک برنامه مورد استفاده است.
وی بر انجام پژوهش های اثرگذار طبق خواست وزارت بهداشت و درمان هم تاکید کرد و گفت: پژوهش های اثرگذار باید در دانشگاه تقویت شود و این نیاز به یک همگرایی در بین مجموعه های دانشگاه دارد و این هماهنگی و همگرایی می تواند بسیاری از بسیاری از ظرفیت های پژوهشی را به سمت نیازهای دانشگاه سوق دهد.