نخستین مرکز سراج دانش‌آموزی کشور در مشهد راه اندازی شد

نخستین مرکز سراج دانش‌آموزی کشور در مشهد طی تفاهم نامه های میان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد و اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی راه اندازی شد.

به گزارش وب دا، در این تفاهم‌نامه بر توسعه اقدامات سلامت محور در خصوص سلامت روانی و اجتماعی دانش‌آموزان و خانواده‌های آنها تاکید کرد.

بر اساس این تفاهم‌نامه دانش‌آموزانی که از طریق مرکز مشاوره آموزش و پرورش و یا مراکز خدمات جامع سلامت معرفی می‌شوند تحت دریافت خدمات رایگان پزشکی، مددکاری و روانشناسی بالینی قرار می‌گیرند.

اهمیت و ضرورت تعاملات بین بخشی در حوزه سلامت دانش‌آموزی بسیار مورد تاکید است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ما بیش از پیش بر اهمیت و ضرورت تعاملات بین بخشی در حوزه سلامت دانش‌آموزی تاکید داریم.

به گزارش وب دا،دکتر حمیدرضا قربان‌زاده در مراسم افتتاح اولین مرکز سراج دانش‌آموزی کشور که در مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی ناحیه ۵ برگزار شد، اظهار کرد: سلامت دانش‌آموزان و خانواده‌های آنان از جمله اهداف مهم ما در حوزه سلامت بوده و امیدواریم که با راه‌اندازی نخستین مرکز سراج دانش‌آموزی کشور در مشهد شاهد رشد و توسعه بیش از پیش در این زمینه باشیم و می‌توانیم این مرکز فعال شده در مشهد را به عنوان یک الگوی موفق در این حوزه به تمامی نقاط کشور معرفی نماییم.

وی ضمن تاکید بر اهمیت و ضرورت همکاری‌ها و تعاملات بین بخشی در ارتقاء سلامت جامعه، بیان کرد: راه‌اندازی این مرکز گامی مهم در مسیر تحقق اهداف سلامت‌محور، آن هم در سنین دانش‌آموزی بوده است.

دکتر قربان‌زاده ضمن بیان ابعاد سلامتی از نظر سازمان جهانی بهداشت، تاکید کرد: سلامتی از نظر سازمان بهداشت جهانی دارای ابعاد جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی بوده است و ما در قسمت بهداشت تمام توان خود را به کار گرفته و تمام سعی و تلاش خود را در مسیر تحقق اهداف مدنظر در موضوعات مختلف به‌خصوص حوزه سلامت معنوی خواهیم داشت.

وی ضمن تشریح بعد معنوی سلامت به عنوان ستون اصلی یک خیمه، تصریح کرد: اهمیت این بعد از سلامت بر هیچکس پوشیده نیست و باید در خصوص تمامی ابعاد سلامت محور به‌ویژه سلامت معنوی مطالبه‌گر باشیم.

رئیس مرکز بهداشت خراسان رضوی با اشاره به اینکه چناچه سلامت معنوی آسیب ببیند سایر ابعاد سلامت دچار مشکل خواهد شد، بیان کرد: پذیرش شوندگان این مرکز دانش‌آموزانی هستند که از طریق مشاوره آموزش و پرورش و یا مراکز خدمات جامع سلامت معرفی می‌گردند.

اساس کار مرکز سراج دانش‌آموزی بر مراقبت مشارکتی و همراهی درمان دارویی و درمان‌های روانشناختی بوده است

در این مراسم دکتر ندا اخروی، مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: راه‌اندازی ۴۰ مرکز سراج در سطح شهر مشهد پیش‌بینی شده که امروز اولین مرکز آن که الگوی سراج دانش‌آموزی بوده افتتاح شد، مرکزی که برای نخستین بار در سطح کشور دایر شده است.

وی افزود: ما بسیار امیدواریم که با اجرای این برنامه و اقدامات موثری که صورت می‌پذیرد بتوانیم گام‌هایی موثر در راستای سلامت روانی و اجتماعی دانش‌آموزان و خانواده‌های آنها برداریم.

مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که در این مرکز اساس کار بر مراقبت مشارکتی و همراهی درمان دارویی و درمان‌های روانشناختی است، تاکید کرد: همچنین مدیریت عوامل اجتماعی موثر بر سلامت روان دانش‌آموزان و خانواده‌های آنها از دیگر اهداف راه‌اندازی مرکز سراج دانش‌آموزی مشهد بوده است.

دکتر اخروی بیان کرد: تمامی خدمات مرکز سراج دانش‌آموزی به‌صورت رایگان و توسط پزشک، روانشناس بالینی و مددکار در ساعت اداری روزهای کاری ارائه می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: ما راه‌اندازی نخستین مرکز سراج دانش‌آموزی کشور در مشهد را همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان و در آستانه سال نو به فال نیک می‌گیریم و امیدواریم که با افتتاح این مرکز شاهد خیرات و برکات بسیار در مسیر توسعه و تقویت اهداف سلامت محور در حوزه دانش‌آموزی باشیم.

131.jpg - 88.70 kB

129.jpg - 159.21 kB

130.jpg - 118.15 kB

 


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

چهارشنبه, ۲۶ دی ۱۴۰۳