مراکز سراج بعنوان الگوی پیشرفته خدمات سلامت روان در کشور

319.jpg - 12.65 kBمدیر گروه سلامت روانی و اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: مراکز سلامت روانی اجتماعی (سراج) که از سال ۱۳۹۴ بعنوان طرح آزمایشی در چند شهرستان کشور به اجرا گذاشته شده بود در سال ۱۴۰۲ با دستور رییس جمهور مبنی بر گسترش این مراکز، به ۱۰۰ مرکز توسعه یافت و دانشگاه علوم پزشکی مشهد داوطلب راه اندازی ۴ مرکز سراج در مناطق حاشیه شهر مشهد شد.

دکتر ندا اخروی،در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه گروه هدف اصلی ارائه خدمات در این مراکز، بیماران مزمن روانپزشکی و خانواده آنان و نیز مراجعانی هستند که از طریق مراکز طرف تفاهم با دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای دریافت مراقبت مشارکتی در سطح سلامت روانی- اجتماعی و با رویکرد جامعه نگر به این مرکز ارجاع داده می شوند، خاطر نشان کرد:در این مراکز روانپزشک و پزشک عمومی، روانشناس، مددکار اجتماعی در قالب یک تیم تخصصی ارائه خدمات در زمینه درمان دارویی، درمان های روانشناختی و حمایت های اجتماعی موثر بر بهبود اختلالات روانپزشکی را به صورت رایگان بر عهده دارند.

وی تصریح کرد: بر اساس تجربه اجرای آزمایشی سراج در شهرستانهای الگو، میزان عود بیماری و نیاز به بستری مجدد برای افراد دارای اختلالات روانی شدید، تا ۷۰ درصد کاهش  یافته است.

دکتر اخروی با اشاره به اینکه در حال حاضر سه مرکز سراج در مناطق تحت  پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعال است، عنوان کرد: مجتمع شوق زندگی(میدان امام حسین ع) ، مرکز سراج دانش آموزی در مرکز مشاوره ناحیه ۲ آموزش و پرورش (وحدت ۱۰) ،مرکز سراج حاجی اربابی (طوس ۷۴) مشغول به ارائه خدمت هستند.

وی با بیان اینکه چهارمین مرکز سراج نیز طی روزهای آینده در منطقه سیدی رسما آغاز بکار خواهد کرد، اظهار کرد: سلامت روان یکی از مهمترین ابعاد ،حفظ سلامت عمومی جامعه است.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

چهارشنبه, ۲۶ دی ۱۴۰۳