انجام موفق عمل فیبروم رحم در بیمار نابارور، با خارج کردن 37 فیبروم 4 تا 15 سانتیمتری

487.jpg - 19.44 kBطی یک عمل جراحی فیبروم رحم ( میومکتومی )، در بخش زنان مجتمع آموزشی، پژوهشی ودرمانی امام رضا(ع) از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، 37 فیبروم 4 تا 15 سانتیمتری از رحم بانوی 41 ساله ای که دچار ناباروری بود، خارج شد.

دکتر ملیحه عافیت دانشیار گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا ضمن اعلام این خبر گفت: فیبروم یکی از بیماری های شایع زنان، درسنین باروری است که با توجه به جایگاه قرارگیری شان می توانند، موجب ناباروری درخانم ها شوند.

وی افزود: علائم بالینی شایع در بیماران مبتلا به فیبروم، شامل خونریزی های غیرطبیعی ،کم خونی، علائم فشاری بر روی ارگان های لگن از جمله سیستم ادراری است که موجب تکرر ادرار و حتی هیدرونفروزکلیوی و همچنین فشار بر روده ها و یبوست میشود.

فوق تخصص ناباروری اضافه کرد: وجود توده های بزرگ لگنی عموماً موجب احساس ناراحتی بیمار در فعالیت های روزمره و نیز فعالیت های جنسی ( دیسپارونی) و همچنین سنگینی لگن می شود.

دکترعافیت همچنین با اشاره به انجام موفق عمل جراحی فیبروم رحمی بر روی بانوی نابارور 41 ساله، در بخش زنان مجتمع آموزشی، پژوهشی و درمانی امام رضا(ع) گفت: این عمل سنگین با توجه به ناباروری بیمار، با تاکید بر نحوه و سرعت عمل و نیز احیای مناسب متخصص بیهوشی و تلاش جهت حفظ رحم و باروری انجام گردید و خوشبختانه بدون عارضه برای بیمار به پایان رسید.

عضو هیات علمی گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در همین خصوص افزود: بیماران مبتلا به فیبروم ممکن است، به دلیل خونریزی در زمان عمل جراحی، دچارعوارضی همچون اختلال انعقادی (DIC ) ، شوک هموراژیک و اختلالات کلیوی و در نهایت درگیر دیالیز شوند، لذا این عمل ها نیاز به توجه، دقت و مهارت کافی تیم جراح و بیهوشی دارد؛ هر چند که چنین عمل های بزرگی هر روز توسط اساتید مجرب دانشگاه علوم پزشکی انجام و موجب نجات بیماران و آموزش متخصصان آینده می شود.

فلوشیپ نازایی خاطرنشان کرد: با توجه به عوارض یاد شده، تصمیم گیری در مورد حفظ رحم در خانم های نابارور و دختران بایستی با تاکید بر حفظ باروری و توسط یک جراح متبحر، انجام شود تا سلامت بیمار تحت هر شرایطی حفظ شود.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

سه شنبه, ۲۵ دی ۱۴۰۳