دختران در یک ارتباط عاطفی خوب با مادر می توانند الگوبرداری و همانند سازی داشته باشند
- بازدید: 369
یکی از موضوعات مهم اجتماعی امروز، جایگاه و نقش دختر در عرصه خانواده و جامعه است. خداوند متعال در تعبیر جالبی از دختران در آیه ۴۹ سوره شوری به عنوان هدیه یاد میکند. در ادبیات معصومین (ع) هم چنین تعبیری متداول است و پیامبر اسلام (ص) در کلام گهربار خود، از دختران به " باقیات الصالحات " یاد می کنند. میلاد پر سر سعادت حضرت معصومه (س) بهانه ای شد تا به سراغ یکی از پزشکان عزیزی برویم که علاوه بر حضور فعال و موثر در عرصه های شغلی و اجتماعی، دختران پاکدامن و متعهدی را در دامان پر مهر خود پروریده و امروز با افتخار از ارتباط صمیمانه ای می گوید که او را بهترین دوست و مَحرم گفته ها و ناگفته های فرزندانش قرارداده است.
دکتر دنیا فرخ که هم اکنون به عنوان استاد گروه راديولوژي دانشگاه علوم پزشکی مشهد در بیمارستان امام رضا(ع) فعالیت می کند در گفتگو با وبدا، به مناسبت روز دختر، از روزگار کودکی تا جوانی خود می گوید و فضای پیشرفتی که خانواده برای او فراهم کردند تا امروز بتواند به عنوان یک زن موفق در زندگی فردی و اجتماعی خود شناخته شده باشد: " من علاقه زيادي به تحصيل داشتم و خانواده هم علاوه بر اينکه به ادامه تحصيل و کسب دانش اهميت مي دادند بر يادگيري هنر نيز تأکيد داشتند. نگاه آنها بر اين بود که يک نوجوان بايد در کنار تحصيل، علم و دانش، از هنر نيز برخوردار باشد و با توجه به اينکه من به هنرهاي موسيقي، نقاشي و خياطي علاقمند بودم، دوره هاي آموزشي را در همين راستا طي کردم. در همان دوران نوجواني در کانون هنرهاي زيبا که در ميدان امام رضا(ع) قرار داشت، ثبت نام و ابتدا موسيقي را با دستگاه آکاردئون شروع و سپس با پيانو تحت نظر استاد گرانقدرم آقاي اسپهبدي ادامه دادم. از گذشته تا به امروز شخصيت آرامي داشتم، مانند ساير نوجوانان دوستاني داشتم که با آنها معاشرت مي کردم اما اين ارتباط تحت نظارت خانواده ام بود و آنها آشنايي کامل از دوستانم داشتند.
دکتر فرخ که هم اکنون صاحب 2 دختر و نوه دختری است معتقد است : " بين پدر و مادر با دختران رابطه شیرین و صميمي بايد برقرار باشد، که علاوه بر عشق و محبت، می طلبد که انسان آینده نگری نيز داشته باشد و من از این نظر قدردان پدر مرحومم هستم. البته علی رغم اینکه دختر نزد پدر بسیار عزیز و عاشق او است، اما معمولا مادرها تمایل دارند فرزندان و به ویژه دختران با آنها درد دل کرده و رابطه صميمي برقرار کنند و به بیان افکار و احساسات خود با مادر بپردازند. با صمیمت و نیز داشتن اعتماد فرزند به والدین، آنها مشکلات خود را به راحتي بيان مي کنند. رابطه من با دخترانم همیشه از صميمت و گرمي برخوردار بوده است و من را به عنوان الگوي خود در زندگي قرار داده اند.
اما نکته ای که به آن تأکید دارم این است، که پدر و مادر هر کدام نقش مؤثري را در زندگی فرزندان خود ايفا مي کنند لذا، نقش مادر از همان بدو تولد نوزاد شروع می شود و بسیار مهم است که در 5 سال اول و به خصوص در 2 سال اول زندگي، مادر به عنوان مراقب اولیه کودک در کنار او حضور داشته باشد، چرا که در اين دوران شخصيت کودک پايه ريزي مي شود.
خوب به یاد دارم زمانی را که به همراه مادرم به حرم امام رضا(ع) مي رفتيم و با خواندن زيارت نامه توسط مادرم، من هم تکرار مي کردم، يا در مراسم مذهبي نيز حضور داشتيم که عقيده و باور معنوي خانواده ام در من نهادينه شد و همين باورها و نگرش ها را براي تربيت فرزندان خود به کار بردم و به لطف خداوند موفق به پرورش فرزنداني سالم شدم.
متخصص راديولوژي و سونوگرافي دانشگاه، درباره ارتباط پدر مرحومش با فرزندان نیز می گوید: " پدرم شخصیت ویژه ای داشت، سخت گير ومهربان بود و به فرزندان خود بسیار توجه می کرد که اين ويژگي ها بسيار زياد در تمام عرصه هاي زندگي به من کمک کرد و قسمت عمده اي از فعاليت هاي تحصيلي من و خواهر را پدرم رسیدگی می کرد. من تربیت و رشد خود را مدیون شیوه نگرش و پدر و مادرم می دانم، چرا که همیشه توجه وافری به شيوه صحيح سبک فرزندپروري داشتند. زماني که پدر مرحومم براي افتتاح مطبم نزد من، آمدند کتاب قرآني را به همراه متني که با خط زيبا روي آن نوشته بود " خدا را همواره شاهد و ناظر بدان" و توصيه کردند آن را درجايي نصب کنم که هميشه بتوانم آن را ببينم.
این پزشک پیشکسوت از والدين به عنوان سرمشق و معلم فرزندان نام برده و اظهار می کند: " والدین باید در تمام دوران زندگی مراقب رفتار خود با فرزندانشان باشند، چرا که سرمشق و معلم فرزند خود هستند. در کنار فرزند بودن و برای او وقت گذاشتن در رشد و تربیت فرزند و نيز برقراري رابطه عاطفي و جلب اعتماد فرزند بسیار مثمر ثمر است، تا فرزندان و به ويژه دختران بتوانند حرف هاي خود را راحت بيان کنند.