انجام عمل جراحی داخل عروقی آئورت شکمی (Evar)در بیمارستان ولایت
- بازدید: 220
رئیس بخش جراحی عروق بیمارستان ولایت و استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در فرآیند انجام دومین عمل جراحی داخل عروقی آئورت شکمی( Evar ) در این مرکز درمانی گفت: با توجه به عوارض و مخاطرات کمترِ عمل جراحی داخل عروقی آئورت شکمی ( Evar ) نسبت به عمل جراحی باز، می توان با در نظر داشتن شرایط آناتومی بیمار و امکانات لازم از این شیوهی جراحی بهره گرفت.
دکتر غلامحسین کاظمزاده در گفتگو با وبدا، ضمن اشاره به انجام دومین عمل جراحی داخل عروقی آئورت شکمی( Evar ) در بخش جراحی اندوواسکولار بیمارستان ولایت گفت: بیمار تحت عمل جراحی، در پی آنورمیسم یا اتصاع شریان آئورت شکمی که به میزان قابل توجهی ریسک پارگی شریان را افزایش می دهد، کاندید عمل جراحی قرار گرفت و با توجه به بالا بودن سن بیمار و مشکلاتی که جراحی باز به لحاظ بیهوشی و ICU پس از عمل جراحی می تواند برای بیمار ایجاد کند، یکی از گزینههای انتخابی ما استفاده از شیوه جراحی اندوواسکولار بود که طی آن از داخل رگی در قسمت کشاله ران و شریانهای فمورال، وسیلهای در داخل شریان آئورت قرار می گیرد تا آنوریسم را همانند یک آستر از داخل بپوشاند.
وی ادامه داد: عمل جراحی داخل عروقی آئورت شکمی که اختصاراً EVAR نامیده میشود، سالهاست که در دانشگاه علوم پزشکی مشهد بکار گرفته شده، اما در بیمارستان ولایت برای دومین بار از این شیوه استفاده می شود و هر چند هزینه های آن قابل توجه است، ولی نسبت عمل جراحی باز خطرات کمتری دارد.
دکتر کاظم زاده همچنین گفت: چنانچه در حین مداخلهی اندوواسکولار، مشکلاتی رخ دهد که نیاز به جراحی فوری باشد، در همین بخش CAT LAB تعبیه شده و با تجربه و مهارتی که همکاران ما دارند، بلافاصله عمل اندو واسکولار به عمل باز تبدیل خواهد شد.
وی در پاسخ به این پرسش که چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به آنوریسم آئورت شکمی و اتصاع شریانی هستند بیان داشت: عموماً در سنین بالای ۶۰ سال این مشکل ظهور می کند و حتی ممکن است علامتی هم نداشته باشد.
رئیس بخش جراحی عروق بیمارستان ولایت، اضافه کرد: در شیوه جراحی داخل عروقی آئورت شکمی، باید توجه داشت که آناتومی بیمار برای انجام عمل مناسب باشد و همچنین امکانات لازم، تجربه و مهارت کافی هم وجود داشته باشد .
وی در پایان تاکید کرد: امروزه دنیا به این نتیجه رسیده که فضای جراحی های (اصطلاحاً ) بسته و جراحی های باز، بایستی در کنار هم و در یک مجموعه دیده شود تا به هر دلیل که مداخله نیاز بود، بلافاصله عمل جراحی باز انجام شود.
یادآور میشود: جراحی آنوریسم آئورت شکمی در چند سال اخیر در ایران، با کمک روش های اندووسکولار و با استفاده از دستگاه ˈآنژیوگرافیˈو کارگزاری ˈاستنت گرافت آماده شدهˈبرای جایگزینی آئورت در اتاق عمل هیبرید انجام می شود. مزیت این نوع ترمیم آن است که نیاز به جراحی شکمی وجود ندارد و بنابراین این روش نسبت به روش سنتی ایمن تر است و بیمار زمان کمتری را در بیمارستان می گذراند.