بخش اورژانس چشم بیمارستان خاتم الانبیا(ص) تنها بخش شمال شرق کشور است
- بازدید: 304
استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد و رئیس بخش اورژانس چشم بیمارستان خاتم الانبیا(ص) ، با بیان اینکه بخش اورژانس بیمارستان فوق تخصصی چشم خاتم الانبیاء (ص) تنها بخش اورژانس دانشگاهی چشم پزشکی شمال شرق کشور است، اظهار کرد: این مرکز اورژانس چشم، هم اکنون بیماران استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، استان گلستان و یک بخشی از استان سیستان و بلوچستان و استان سمنان را پوشش میدهد و روزانه حجم زیادی بیمار آسیب دیده چشمی که دچار مشکلات حاد و اورژانس چشمی شدهاند به این بیمارستان مراجعه میکنند.
دکتر جواد صادقی، در گفتگو با وبدا با با اشاره به اینکه در سال گذشته ( 1402 ) ، بیش از 150 هزار بیمار به بخش اورژانس بیمارستان مراجعه داشتند و تحت درمان قرار گرفتهاند افزود: از این تعداد ۲۸۰۰ نفر بیمار نیاز به بستری در بخش اورژانس داشتهاند و حدود ۱۷۰۰ نفر تحت عمل جراحی اورژانس چشمی قرار گرفتند، این مایه خرسندی ماست که به حجم زیادی از مردم خدمت رسانی میکنیم و یکی از شلوغترین اورژانسهای دانشگاه را داریم.
وی در عین حال تاکید کرد: این موضوع باعث نگرانی ما است که حجم زیادی آسیب چشمی در کشور و در منطقهی شمال شرق کشور اتفاق میافتد و روزانه تعداد زیادی بیمار نیاز به دریافت خدمات اورژانس پیدا میکنند. این حوادث بیانگر آن است که باید اطلاع رسانی ها را در این زمینه بیشتر کنیم تا آگاهی نسبت به مراقبت های عمومی؛ چه در محیط زندگی و چه در محیط کار افزایش یابد و افراد در معرض آسیب قرار نگیرند، به این ترتیب، می توانیم تعداد بیمارانمان را هم کمتر کنیم.
فلوشیپ قرنیه و بیماری خارج چشمی همچنین گفت: بخشی از بیمارانی که ما در اورژانس چشم داریم، بیماران مربوط به تروماهای چشمی هستند که اغلب تروماهای ناشی از فعالیت در محیط های کاری و شغلی است و متاسفانه عدم رعایت اصول ایمنی کار باعث میشود که بیماران در حین کار دچار آسیبهای چشمی شده و در اکثر موارد آسیبهای وارده به چشم، آنقدر شدید است که ممکن است تلاش درمانگران بی نتیجه بماند و فرد بینایی خود را از دست بدهد.
رئیس بخش اورژانس بیمارستان خاتم الانبیا(ص) در ادامه بیان داشت: بخش دیگری از بیماران که هر چند تعدادشان کمتر است، اما از نظر نوع آسیب مهم تلقی می شوند، بیمارانی هستند که دچار سوختگیهای شیمیایی سطح چشم از طریق مواد اسیدی یا قلیایی می شوند که هم در محیطهای خانگی ممکن است این اتفاق بیفتد و هم در محیطهای کاری و صنعتی.
وی تصریح کرد: متاسفانه درمان نامناسب این بیماران در مرحله قبل از رسیدن به بیمارستان و طولانی شدن فرایند انتقالشان تا بیمارستان در بسیاری از موارد آسیبهای بسیاری را به همراه دارد و تلاشهای ما در مورد خیلی از این بیماران بدون نتیجه می ماند و ممکن است نتوانیم کمک زیادی به آنها داشته باشیم. از این جهت خیلی مهم هست که ما به افراد آموزش هایی را داشته باشیم تا بدانند چه کاری انجام بدهند که در محیطهای کار و در محیطهای خانگی دچار آسیبهای چشمی اعم از آسیبهای ناشی از ضربه و آسیبهایی ناشی از سوختگیهای شیمیایی نشوند و در صورت دچار شدن به این حوادث به چه نحوی آنها را مدیریت کنند، تا آسیب بیشتر نشود.
وی خاطرنشان کرد: در مورد سوختگیهای شیمیایی مواد اسیدی یا قلیایی مسئله بسیار مهمی که وجود دارد این است که در فاصله زمانی انتقال بیمار به مرکز درمانی، باید شستشوی سطح چشم انجام شود و این کار هم می تواند با دسترسترین مایع انجام شود. مثلا فردی که اسید داخل چشمش میریزد یا خانمی که هنگام کار در منزل، تیرک به چشمش پاشیده می شود، خیلی مهم و ضروی است که در اولین فرصت شست و شو با حجم زیادی از دسترسترین مایع برای او انجام شود؛ چنانچه آب در دسترس است یا سرم بلافاصله شستشو را آغاز کنند و هرچه این شست و شو زودتر انجام شود، مقدار آسیب و عوارض کمتر خواهد بود.
دکتر صادقی همچنین با اشاره به آمادگی مرکز اورژانس چشم بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) جهت خدمات دهی مستمر و شبانه روزی به بیماران گفت: در بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) علاوه بر دستیاران چشم پزشکی که بصورت 24 ساعته ( شبانه روزی ) در اورژانس حضور دارند ، اعضای هیئت علمی با فوق تخصصهای مختلف نیز در دو نوبت صبح و عصر در دسترس بیماران می باشند.