بیماران مبتلا به سرطان؛ مهمترین جامعهی هدف واحد براکی تراپی
- بازدید: 111
استاد گروه راديوتراپي انکولوژي دانشگاه علوم پزشکی مشهد و رئیس بخش رادیو آنکولوژی مجتمع آموزشی، پژوهشی و درمانی امام رضا(ع)، از راه اندازی واحد براکی تراپی جهت درمان بیماران مبتلا به سرطان در این مرکز درمانی خبر داد.
دکتر کاظم انوری درگفتگو با وبدا، پیرامون جزئیات راه اندازی بخش براکی تراپی در بیمارستان امام رضا(ع) اظهار کرد: واحد براکی تراپی در بخش انکولوژی، یکی از موضوعات مهم پیگیری شده در گروه رادیوانکولوژی است که با طی کردن مسیری طولانی تاسیس شده و بخش مهمی از درمان رادیوتراپی، محسوب می شود.
استاد گروه راديوتراپي انکولوژي دانشگاه علوم پزشکی مشهد در توضیح مفهوم براکی تراپی و فرایند آن بیان داشت: منظور از براکی تراپی، درمان داخل حفره ای و کاشت ماده رادیواکتیو در داخل نسج است و مزیتی که این فرایند دارد آن است که بافت های اطراف، در معرض اشعه قرار نمی گیرند و لذا به ما این امکان را می دهد، در ناحیه ای که ضایعه و خطر عود بیماری وجود دارد، درمان را انجام دهیم.
وی با اشاره به کارکردهای درمانی این فرایند افزود: یکی از کاربردهای شایع براکی تراپی، کمک به بهبود و کنترل تومورهای دهانه رحم در خانم ها است، چه آن دسته از بیمارانی که اعمال جراحی برای آنها انجام شده باشد، یا آنها که جراحی انجام نشده است. البته براکی تراپی کاربردهای بیشتری دارد و می توان برای درمان پروستات و قسمت انتهایی روده، مری، پروستات و... نیز از این دستگاه استفاده کرد.
دکتر انوری با اشاره به تعبیه دستگاه سی تی اسکن در بخش براکی تراپی افزود: با توجه به اینکه دستگاه سی تی اسکن، مخصوص بیماران مبتلا به سرطان و به دستگاه شبیه ساز درمان معروف است و در مجاورت بخش براکی تراپی جانمایی شده، لذا بیماران نیاز نیست به واحد دیگری مراجعه کنند و متخصصین آنکولوژی از طریق این دستگاه به راحتی می توانند با تعبیه وسایل مربوطه در بدن بیمار، اطلاعات سی تی اسکن را به دستگاه طراحی درمان ارسال و طراحی درمان را انجام دهند و بیمار را برای درمان به اتاق مربوط به براکی منتقل کنند، این بخش دارای اتاق درمان، اتاق طراحی درمان و اتاق بارگذاری اپلی کارتورها، اتاق عمل و دستگاه سی تی سایمولیشن است که روند درمان بیماران را به خوبی انجام می دهد.
رئیس بخش رادیوانکولوژی بیمارستان امام رضا(ع)، ضمن اظهار امیدواری از پیشرفت پلکانی در مسیر توسعه براکی تراپی گفت: از این دستگاه، می توانیم در آینده، با کاشت ماده رادیواکتیو در داخل نسج برای درمان تومورهای سر و گردن و تومورهای بافت نرم استفاده کنیم.
وی اضافه کرد: تا کنون در شهر مشهد طی 15 سال گذشته، تنها یک دستگاه براکی تراپی در بخش غیردولتی وجود داشته است، اما با توجه به اینکه این دستگاه به تازگی در بخش دولتی و تحت پوشش بیمه قرار می گیرد، بیماران می توانند از خدمات آن با تعرفه دولتی بهره مند شوند.