درمان آلرژی از طریق ایمونوتراپی و واکسن تراپی در بیمارستان قائم (عج) 

174.jpg - 9.77 kBعضو هیات علمی گروه ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در مواردی که درمان های ساده، علائم آلرژی را در بیمار کاهش یا بهبود ندهد و بر کیفیت زندگی او تاثیر منفی داشته باشد، از روش های درمانی ایمونوتراپی و واکسن تراپی که اختصاصاً در بیمارستان قائم (عج) انجام می شود، بهره می گیریم.

دکتر یاسر یادگاری در گفتگو با وبدا، با بیان این مقدمه که پایان فصل تابستان و اوایل مهر ماه، در استان هایی همچون خراسان، سیستان و بلوچستان و سمنان اوج گرده افشانی علف ها است افزود: علف شور در این نواحی از جمله علف هایی است که حساسیت زایی بسیار بالایی دارد و گرده افشانی آن در آب و هوای این منطقه باعث می شود، اکثر افراد دچار علائم آلرژی شوند.

وی علائم آلرژی را شامل آبریزش بینی به صورت قدامی، آب زلال، ترشحات پشت حلق، بسته شدن بینی و خارش گوش و گلو، بسته شدن راه های هوایی در شب، احساس تنگی نفس و در نهایت احتمال ایجاد سرفه یا تنگی نفس برشمرد و گفت: در مراحل پیشرفته آلرژی، علائمی از جمله خارش چشم و گوش، احساس خلط در پشت حلق و درگیری فوقانی و تحتانی نیز دیده می شود و تشخیص این بیماری با انجام تست های آلرژی امکان پذیر است و  به صورت تست های خونی و پوستی در بیمارستان یا آزمایشگاه انجام می شود.

استادیار گروه ایمونولوژی دانشگاه در خصوص میوه های حساسیت زا نیز گفت: در فصل تابستان، برخی میوه ها مثل خربزه و انگور که به خصوص در استان خراسان بسیار زیاد هستند، به دلیل محتوای هیستامینی و مواد آلرژی زای درون آن، جنبه آلرژی زا دارند و این آلرژی در افردی که دچار آلرژی بینی شده اند و بدنشان ملتهب است، به صورت دو چندان جلوه و باعث تشدید علائم می شود.

وی اضافه کرد: افراد مذکور باید در این مدت از افزایش و تشدید آلرژی اضافه، مثل میوه هایی که مهم ترین آنها خربزه و انگور است و دارای درصد حساسیت بالایی هستند پرهیز کنند. همچنین میوه هایی مثل کیوی، موز و آناناس نیز در برخی افراد حساسیت ایجاد می کنند. در صورتی که فرد نتواند به صورت کامل تشخیص دهد که به کدام ماده خوراکی حساسیت دارد، تست های تشخیصی پوستی و خونی را می توان انجام داد، اما معمولا علائم تا حدی واضح است که نیازی به آزمایش ها نخواهد بود.

دکتر یادگاری در خصوص راهکارهای پیشگیری از تشدید علائم آلرژی هم بیان داشت: به افراد دارای آلرژی توصیه می شود که در معرض هوای آلوده، گردو خاک که به ویژه در این فصل زیاد است قرار نگیرند و چنانچه ملزم به خروج از منزل شدند حتما از ماسک و عینک استفاده کنند، چرا که گرده ها از طریق چشم وارد بدن می شوند و باعث به وجود آمدن حساسیت می شوند. همینطور از مصرف سیگار و قلیان خودداری کنند و استفاده از عینک کاری و ماسک پارچه ای را در استفاده از مواد آلرژی زای محرک مثل مواد شوینده و مواد شیمیایی و نیز مشاغل خاصی که با مواد محرک خاصی ارتباط دارند، بکار بگیرند تا از تحریک راه های فوقانی تنفسی جلوگیری شود.

وی اضافه کرد: روش دیگر پیشگیری از تشدید علائم حساسیت، مصرف مرتب مایعات است که باعث شست وشو و دفع حساسیت می شود همچنین شستن دست و صورت، بسته بودن شیشه های داخل ماشین، بسته بودن پنجره های منزل در آخر شب نیز برای این افراد توصیه می شود.

عضو هیأت علمی گروه ایمونولوژی و آلرژی دانشگاه با تأکید بر پرهیز از تزریق آمپول های کورتونی برای بهبود آلرژی فصلی بیان داشت: متأسفانه آمپول های کورتونی به آمپول های حساسیت معروف است، که باید از تزریق آنها جهت بهبود حساسیت پرهیز شود، چرا که نه تنها دارای عوارض زیادی هستند بلکه میزان اثربخشی پایینی دارند.

وی خاطرنشان کرد: برخی افراد با این اعتقاد که دوره حساسیت دو ماه است و آن را تحمل و یا اینکه از یک آنتی هیستامین ساده استفاده می کنیم، باعث می شوند تا این آلرژی ها به تدریج از یک آلرژی ساده به آلرژی دائمی تمام فصل و یا تنها در آن فصل بیشتر به سمت آسم یا پولیپ بینی پیشرفت کند، لذا بعد از تشخیص دقیق آلرژی ها، درمان باید حتما تحت نظر یک آلرژیست به صورت درمان های موضعی و خوراکی و به صورت مداوم انجام شود و با توجه به شرایط بیمار و بیماری همراه، قرص هایی برای افراد تجویز می شود.

فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی بیمارستان قائم (عج)، مرحله آخر درمان آلرژی را ایمونوتراپی و واکسن تراپی ذکر کرد و افزود: این درمان به صورت اختصاصی در بخش آلرژی بیمارستان قائم (عج) انجام می شود و در واقع در صورت عدم پاسخگویی افراد به درمان های ساده، علائم خیلی شدید و یا طولانی بودن علائم است و پایین آمدن کیفیت زندگی این افراد، ایمونوتراپی صورت می گیرد.

وی در همین ارتباط افزود: بعد از انجام تست، چنانچه در تست و علائم بالینی بیمار با داروهایی که وجود دارد تطابق وجود داشته باشد، بیمار تحت ایمونوتراپی قرار می گیرد. ایمونوتراپی یک روند درمانی است که به صورت استفاده طولانی مدت از ماده ای که به بیمار به آن آلرژی دارد و با پروتکل های خاص، آن ماده را برای بیمار حساسیت زدایی می کنیم. این روش، درمان قطعی آلرژی بینی است که بین 80تا 90 درصد کامل و در سایر موارد هم بهبودی نسبی ایجاد می شود.

این استاد دانشگاه در خصوص فرایند ایمونوتراپی گفت: ایمونوتراپی یک روند طولانی درمان آلرژی است که متأسفانه با توجه به وضعیت داروها دارای هزینه بالایی است و نیز حداقل سه سال روند درمان آن به طول خواهد انجامید و باید در این مدت تداوم درمان ادامه داشته باشد، در غیر اینصورت مراحل درمانی که قبل انجام داده است اثرات خود را از دست خواهند داد. متأسفانه بیماران با بهبودی اندک، درمان را رها می کنند. توصیه می کنم که این بیماران باید دوره درمان خود را کامل کنند و پیگیری مجدد انجام شود، چرا که اگر این التهاب به صورت تحت بالینی وجود داشته باشد و پیشرفت کند،  به صورت آلرژی مداوم تبدیل می شود و به قسمت های تحتانی دستگاه تنفس تسری پیدا می کند.

وی همچنین به بیماران توصیه کرد، درمان آلرژی را در هر مرکز درمانی انجام ندهند و بهتر است توسط پزشکان حاذق و نیز در مراکز مجهزی مثل مرکز درمانی بیمارستان قائم (عج)، که سال ها است در این زمینه فعالیت و تجربه خوبی دارد، انجام شود.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۲۴ دی ۱۴۰۳