بخش پزشکی هسته ای بیمارستان قائم(عج) ،تنها مرکز فعال دولتی این حوزه در مشهد
- بازدید: 393
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و رئیس بخش پزشکی هسته ای در بیمارستان قائم(عج) مشهد اظهار کرد: بخش پزشکی هسته ای بیمارستان قائم (عج) مشهد تنها مرکز پزشکی هسته ای دولتی شهر مشهد و از بزرگترین مراکز کشور است .
دکتر آتنا آقایی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه پزشکی هسته ای شاخه نوین ازطب و تصویر برداری است که برای درمان در سطح سلول و مولکول فعالیت می کند، خاطر نشان کرد: تشخیص به موقع بیماریها در بدو شروع و راهکارهای درمانی در این حوزه از خدمات حوزه پزشکی هسته ای است.
وی با بیان اینکه شایع ترین خدمات پزشکی هسته ای ، اسکن قلب، استخوان، کلیه، تشخیص گسترش بیماری پروستات، سرطان تیروئید و اسکن مغزی برای درمان تشنج و آلزایمر است، گفت: در ایران هم گام با سایر کشورهای پیشرفته، اسکن های پزشکی هسته ای و درمان های روتین در این حوزه برای بیماران انجام می شود.
دکتر آقایی با اشاره به اینکه درمانهای پزشکی هسته ای بر پایه سلول است و تخریب برای همان سلول رخ می دهد از همین رو عوارض داروهای سیستمی بروز نمی کند، تصریح کرد: داروهای درمان بیماریهای خاص با بهره گیری از پزشکی هسته ای در کشور تولید می شود.
وی با بیان اینکه شایع ترین روش پزشکی هسته ای ید درمانی است که بیش از 80 سال برای بیماریهای خوش خیم و سرطان تیروئید کاربرد دارد، عنوان کرد: برای درمان تیروئید روش های پزشکی هسته ای حتی اگر تومور حلق و ریه را درگیر کرده باشد ، درمان قطعی محسوب می شود و بیماران پس از دریافت این خدمت طول عمر 30 تا 40 سال دارند.
فوق تخصص پزشکی هسته ای و رئیس بخش پزشکی هسته ای در بیمارستان قائم مشهد با اشاره به اینکه تهیه دارو توسط شرکت فارس ایزوتوپ که زیر نظر سازمان انرژی هسته ای تولید می شود ، ابراز کرد: در بخش پزشکی هسته ای بیمارستان قائم (عج) 5 تخت بستری برای درمان بیماریها در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه برای تشخیص بیماری قلب با کمک پزشکی هسته ای به راحتی انسداد عروق تشخیص داده می شود، بیان کرد: پزشکی هسته ای برای درمان های تیروئید ، متاستاز های دردناک استخوانی، داروهای تزریق مفصلی برای بیماران هموفیلی که بیمار را از شر خونریزی تا حداقل 10 سال رهایی پیدا می کند نیز کاربرد دارد.
تزریق پزشکی هسته ای داخل مفصل برای روماتیسم یا آرتروز
استادیار گروه آموزشي پزشكي هسته اي دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه درمان بیماران پروستات و تشخیص و درمان تومور های مغزی از دیگر خدمات این حوزه محسوب می شود، گفت: عوارض داروهای هسته ای بسیا اندک است و به هیچ وجه عوارض داروهای سیستمی مثل شیمی درمانی ندارد البته هنوز شیمی درمانی یکی از روش های پر کاربرد و موثر در درمان بیماریها محسوب می شود.
وی با اشاره به اینکه رادیو دارو برای شناسایی و درمان بیماری آلزایمر نیز کاربرد دارد، گفت: اگر بیمار دچار اختلالات عروق مغز یا دمانس باشد با کاهش جذب گلوگز از طریق پزشکی هسته ای می توان به تشخیص زودهنگام الزایمر کمک کرد که این موضوع بخصوص در افرادی با زمینه خانوادگی و سن 50 تا 55 سال کاربرد دارد.
دکتر آقایی با بیان اینکه کانسر تیروئید اگر اندازه تومور بزرگ نباشد و جراحی خوبی برای ان انجام شده باشد با اقدامات پزشکی هسته ای درمان می شود، گفت: اسکن بعد از تریق ید میزان موفقیت اقدامات پزشکی هسته ای را نشان می دهد البته در اکثر موارد درمان با موفقیت انجام می شود.