دستاوردهای شاخص گروه زنان در کاهش مرگومیر مادر و جنین
- بازدید: 313
مدیر گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مرگومیر مادر و جنین در گروه زنان بیمارستان امام رضا(ع) با همکاری بخشهای نوزادان و بیهوشی و استفاده از ICU پیشرفته، به طور چشمگیری کاهش یافته است.
این بیمارستان با قدمتی بیش از ۹۰ سال، از همان ابتدای تأسیس میزبان بخش زنان بوده است. این بیمارستان در سال ۱۳۱۳ تأسیس شد و بخش زنان این مرکز، یک سال بعد به صورت مرکز درمانی شروع به فعالیت نمود و قدم در مسیر تحولات بزرگ علمی و پزشکی گذاشت. دکتر لیلی حفیظی با اشاره به تاریخچه پر افتخار این بخش گفت: از همان آغاز، بیمارستان امام رضا(ع) جایگاه ویژهای در تربیت پزشکان متخصص زنان داشت و امروز نیز با استمرار این روند، به یکی از پیشگامان در این زمینه تبدیل شده است.
وی افزود: از زمان پیوستن این بیمارستان به دانشگاه در دهه ۱۳۵۰، گروه آموزشی زنان نیز شکل گرفت و پذیرش اولین رزیدنت در این بخش، آقای دکتر وهاب پرتوی، آغاز گردید.
مدیر گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد تأکید کرد: پیوستگی بیمارستان امام رضا(ع) به گروه زنان دانشگاه، در تغییر و بهبود استانداردهای درمانی و آموزشی نقشی حیاتی ایفا کرده است.
مدیر گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه گروه زنان دانشگاه (بیمارستان امام رضا(ع) و قائم(عج)) در حال حاضر سالانه ۱۶ دستیار تخصصی زنان را پذیرش کرده و مورد آموزش قرار میدهد، اذعان داشت: این گروه همچنین در چهار رشته فوقتخصصی شامل ناباروری، طب مادر و جنین، اونکولوژی زنان و جراحی درون بین زنان پذیرش فلوشیپ دارد.
وی با تاکید بر اینکه پذیرش رشته پنجم فلوشیپی اختلالات کف لگن نیز در این گروه در حال تحقق میباشد، ابراز امیدواری کرد: این گروه، با بهرهگیری از اساتید برجسته و علاقمند به آموزش و پژوهش، نقش مهمی در آموزش متخصصان زنان ایفا میکند و بسیاری از این بزرگان، همواره در کنگرههای ملی و بینالمللی به عنوان سخنران و ارائه دهنده مقاله حضور مییابند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه یکی از مهمترین دستاوردهای این بخش، کاهش چشمگیر مرگومیر مادر و جنین است افزود که دلیل این امر، وجود گروه فلوشیپی طب مادر و جنین و همکاری نزدیک با بخشهای نوزادان، بیهوشی و وجود ICU پیشرفته است.
وی تصریح کرد: تعداد بالای مادران پرخطر مراجعه کننده به بیمارستان امام رضا(ع) با بارداری پرخطر، نشاندهنده عشق به نام مبارک حضرت رضا(ع) و نیز اعتماد به خدمات ارائه شده در این مرکز میباشد. بیمارستان امام رضا(ع) در زمینه جراحیهای پیشرفته لاپاروسکوپی و درمان بیماریهای شایع و در عین حال پیچیده مانند اندومتریوز نیز پیشتاز است. وجود کلینیک تخصصی اندومتریوز و بهرهگیری از تجهیزات پیشرفته هیستروسکوپی و لاپاروسکوپی، امکان انجام انواع جراحیهای پیشرفته لاپاراسکوپی زنان را با کمترین عوارض و هزینه فراهم نموده است.
وی ادامه داد: گروه زنان بیمارستان امام رضا(ع) با استفاده از دانش روز و تجهیزات پیشرفته، به ارائه بهترین خدمات درمانی و آموزشی ادامه مشغول بوده و نقش موثری در ارتقای سلامت مادر و جنین ایفا می نماید.
مدیر گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین به سختی دوران پر استرس دستیاری زنان اشاره کرد و بر لزوم حمایت روحی و ایجاد محیطی دوستانه برای این عزیزان تاکید نمود. وی خاطر نشان کرد: برپایی متناوب گردش صبحگاهی بعد از ویزیت بیماران و قبل از برگزاری جلسات گزارش صبحگاهی در باغ زیبای بیمارستان امام رضا و صرف صبحانه گروهی، نقش مهمی در ایجاد ارتباط دوستانه بین اساتید با دستیاران داشته و سبب کاهش فشارهای روحی و افزایش بهرهوری ایشان گردیده است.
دکتر لیلی حفیظی با اشاره به فضاهای آموزشی مناسب در بخش زنان، تأکید نمود: برنامههای آموزشی مدون شامل گزارش صبحگاهی، ژورنال کلاب، جلسات مورتالیتی و گراند راندها، سطح علمی رزیدنتها را به میزان چشمگیری ارتقا داده است.
وی افزود: ارزشیابیهای فصلی، امتحانات ماهانه و ارزشیابی ۳۶۰ درجه که بازخورد متقابل بین رزیدنتها و اساتید را فراهم میکند، ضمن تقویت مشارکت و اعتماد به نفس، به بهبود عملکرد حرفهای دستیاران کمک میکند.
دکتر حفیظی با بیان اینکه یکی از دیگر دستاوردهای این گروه، استفاده از مرکز مهارتهای بالینی پیشرفته دانشگاه واقع در بیمارستان امام رضا(ع) میباشد، اظهار داشت: این مرکز با وجود مولاژهای پیشرفته و سیمولاتورها، امکان برگزاری ورکشاپهای تخصصی در زمینه لاپاروسکوپی، زایمان و ... را فراهم کرده، امکان یادگیری عملی و افزایش مهارتهای بالینی دستیاران و دانشجویان را فراهم کرده است.
وی در خصوص اقدامات نوآورانه این گروه گفت: طراحی دقیق برگههای ارزشیابی برای آزمونهای دابس به تفکیک نوع اعمال جراحی و مهارتی زنان، رعایت اصول استریلیته در اتاق عمل، تعوض پانسمان و ... از دیگر اقدامات مهم این گروه آموزشی است که سطح استانداردهای بخش زنان را ارتقا داده و در ارزشیابی هیات محترم بورد از این بخش، مورد توجه واقع گردید.