موفقیت ۹۵ درصدی پیوند قلب کوکان و بزرگسالان در بیمارستان امام رضا(ع)
- بازدید: 123
فلوشیپ نارسایی و پیوند قلب و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در چند سال اخیر مجتمع آموزشی، پژوهشی و درمانی امام رضا(ع) موفقیتهای چشمگیری در حوزه مدیریت درمان بیماران مبتلا به نارسایی قلب کسب نموده است.
دکتر سارا امینی در گفتگو با وب دا خاطرنشان کرد: افزایش تعداد پیوند قلب بزرگسال و اطفال، استفاده از بروزترین درمان مکانیکی قلب در نارسایی قلب پیشرفته مثل دستگاه پمپ قلب مصنوعی (هارت میت۳)، اکمو و پیشرفت در درمانهای دارویی و استفاده از جدیدترین درمانها طبق گایدلاین از جمله این پیشرفتها به شمار میآید.
دکتر امینی با اشاره به پیشرفت بسیار خوب کادر درمان این مجتمع در مراقبتهای نارسایی قلب بویژه در CCU و ICU اذعان کرد: حمایت و مدیریت در تمام سطوح پزشکی از جمله وزارتخانه و ریاست دانشگاه، هماهنگی بیشتر در انجام کار تیمی بین رشتههای مختلف، به روز بودن علم پزشکان متخصص و پرسنل کادر درمان هر رشته و در دسترس بودن امکانات پزشکی در کسب این دستاوردها نقش به سزایی داشته است.
فلوشیپ نارسایی و پیوند قلب بیمارستان امام رضا(ع) از جدیدترین درمان بکار رفته در نارسایی قلب در این بیمارستان و استفاده از پمپ قلب مصنوعی یاد کرد و تصریح نمود: بعد از موفقیت و افزایش آمار پیوند قلب به حدود ۱۵۰ پیوند قلب اطفال و بزرگسال، در مرحله بعد استفاده از دستگاههای مکانیکی کمک کننده قلب مد نظر بود که برای اولین بار دستگاه کمک قلبی موقت به نام اکمو و دستگاه پمپ قلب مصنوعی بنام LVAD (هارت میت ۳) در شهریور ماه با موفقیت تعبیه شد.
دکتر سارا امینی ادامه داد: دستگاه اکمو، کمک کننده مکانیکی موقت قلب در بیماران بدحال نارسایی قلب با هدف آماده کردن بیمار جهت پیوند یا پمپ قلب مصنوعی است. دستگاه هارت میت ۳ بعنوان جایگزین پیوند قلب در بیماران نارسایی قلب پیشرفته که کاندید مناسب برای پیوند نیستند، میباشد.
فلوشیپ نارسایی پیوند و قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه درمانهای پیشرفته نارسایی قلب چه درمان دارویی و چه استفاده از پیوند قلب و پمپ قلب مصنوعی حاصل یک کار تیمی است اظهار داشت: ارجاع زود بیماران قلبی به متخصص قلب و ارجاع زود بیماران به فوق تخصص نارسایی قلب و بطور کلی قبل از پیشرفت زیاد بیماری در اولویت است؛ سپس با یک کار تیمی فوق تخصصی شامل گروهای فلوشیپ قلبی (نارسایی قلب، اکوکاردیوگرافی، آنژیوپلاستی، الکتروفیزیولوژی) و جراحی قلب و بیهوشی قلب و ICU قلب و درکنار آنها پرسنل پرستاری و اتاق عمل فوق تخصصی، این اقدامات درمانی نوین نتیجه بخش است.
دکتر امینی با اشاره به افزایش میزان مراجعه به کلینیک و میزان بستری بیماران با نارسایی قلب در سالهای اخیرگفت: علت آن افزایش شیوع، افزایش فاکتورهای خطر و طول عمر بیشتر بیماران است و از طرفی میزان ترخیص بیمار با شرایط خوب نسبت به فوت بیماران نیز بسیار افزایش یافته که بعلت به روز بودن علم کادر درمان و در دسترس قرار گرفتن درمانهای نوین نارسایی قلب است.
عضو هیئت علمی دانشگاه از تجربیات شیرین و موفق گروه قلب بیمارستان امام رضا میگوید و ادامه میدهد: بهترین نتیجه موفق در زمینه نارسایی قلب، تعداد ۱۵۰ پیوند قلب بزرگسال و اطفال در طی دهه قبل میباشد که موفقیت عمل و طول عمر بیماران بالاتر رفته است و موفقیت جراحی حدود ۹۵ درصد و طول عمر ۵ تا ۱۰ ساله بالایی را داشتهاند.
وی عنوان میکند در زمینه قلب مصنوعی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بعنوان تنها مرکز در شرق کشور، دومین شهر در کشور و با ۳ عمل پیوند قلب مصنوعی جزو بهترین آمارها را تا کنون کسب نموده است.
دکتر سارا امینی با اشاره به اینکه در حال حاضر برای هفتههای آتی هم بیمارانی جهت پیوند قلب مصنوعی در لیست هستند ابراز امیدواری میکند: با توجه به تخصص و تبحر بسیار خوب تیم پیوند قلب دانشگاه در بیمارستان امام رضا شاهد میانگین بسیار خوبی از عمل در سطح منطقه خواهیم بود.
گفتنی است بیماران بطور مرتب در کلینیک مخصوص پیوند قلب و پمپ مکانیکی قلب توسط پزشک نارسایی قلب ویزیت میشوند و بطور مستمر و حتی روزانه هم در فضای مجازی و هم حقیقی بیمار و خانوادهاش با کوردیناتور و پرستار نارسایی قلب در ارتباط هستند.