فعالیت های مرکز تحقیقات سینوس و جراحی اندوسکوپیک ؛ از کاشت حلزون تا بررسی نقش ویتامینD  در بیماریهای سر و گردن

70.jpg - 19.56 kBرئیس مرکز تحقیقات سینوس و جراحی اندوسکوپیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن برشمردن فعالیت های پژوهشی این مرکز، کار در حوزه کاشت حلزون، کم شنوایی حسی عصبی ناگهانی، سینوزیت مزمن و موکورمایکوزیس و بررسی نقش ویتامین دی در بیماری های حوزه سر و گردن را بخشی از این فعالیت های تحقیقاتی عنوان کرد.

 دکتر مهدی بخشایی در گفتگو با وبدا، با بیان اینکه فعالیت های مرکز تحقیقات سینوس و جراحی اندوسکوپیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد عمدتاً با همکاری سایر گروه های آموزشی- پژوهشی این مجموعه انجام می شود افزود: طرح های تحقیقاتی این مرکز متمرکز بر حوزه کاشت حلزون، کم شنوایی حسی عصبی ناگهانی، سینوزیت مزمن و موکورمایکوزیس و نقش ویتامین دی در بیماری های حوزه سر و گردن متمرکز است و برای بخشی از این طرح ها، ریجستری کشوری با نظارت معاونت پژوهشی انجام می شود که نتایج آن به صورت طرح ها و مقالات مختلف چاپ شده است .

 وی برگزاری جلسات ماهانه با حضور اعضای مرکز تحقیقات و اعضاء مدعو و همچنین برگزاری جلسات فوق العاده در دانشکده های گروه های مختلف را از دیگر برنامه های این مرکز دانست و گفت: در مرکز کاشت حلزون نیز به صورت هفتگی جلساتی برگزار و از رشته های تابعه نظیر نورولوژی اطفال و رادیولوژی حضور پیدا می کنند تا برنامه ریزی لازم برای کاشت افراد متقاضی انجام شود.

 عضو هیأت علمی گروه گوش و حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برای ثبت داده ها به شکل منسجم، طراحی رجیستری در حوزه چند بیماری شایع و مهم از جمله موکور، کاهش شنوایی حسی عصبی شنوایی و سینوزیت مزمن، اوتيت مليگننت ، نشت مایع مغزی - نخاعی (CSF Leak ) وجود دارد که در حال حاضر اطلاعات بیماران و پروتکل هایی با همکاری مرکز تحقیقات و به خصوص در دو شاخه موکور طراحی پروتکل تشخیصی درمانی انجام و ابلاغیه آن از سوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به گروه ها جهت پذیرش بیماران، نحوه سریع تشخیص و درمان اعلام شده است.

 وی با بیان اینکه پروتکل کم شنوایی حسی عصبی ناگهانی، از دیگر پروتکل های مورد استفاده در بحث تشخیص و درمان است افزود: در کنار این طرح پروژه طراحی و ساخت ست‌آپ اولیه دستگاه تشخیص باکتری مبتنی بر لومینسنس غیرذاتی نیز دنبال می شود که با همکاری دانشگاه علوم پزشکی قم در حال پیگیری است و همچنین طرح درمان با فتو تراپی سینوزیت که جزو درمان های شناخته شده است و هر چند در کشور ما با استقبال خاصی روبرو نشده اما با همکاری گروه فیزیک پزشکی، در حال نهادینه سازی این پروژه هستیم. همچنین با همکاری خوب گروه علوم داروسازی دانشگاه، پروژه ای در حال انجام است که کارآزمایی اثر روغن اوزنه در درمان قارچ مهاجم (موکور مایکوزیس) را مورد بررسی قرار می دهد.

 دکتربخشایی، با اشاره به انجام طرح های تحقیقی متعدد در مرکز سینوس و جراحی اندوسکوپیک بیمارستان گفت: طی دو سال اخیر در این مرکز بالغ بر 15طرح انجام شده و یا در حال انجام است، که از میان آنها مقالاتی نیز در مجلات معتبر دنیا منتشر شده است. این مرکز همچنین در برگزاری دوره های آموزشی، پژوهشی، کنگره ها و سمینارها و برنامه های یک روزه همکاری فعالی دارد و در سال گذشته تقریبا در 10 تا از این برنامه ها به صورت فعال حضور داشته است.

 رئیس مرکز سینوس و جراحی اندوسکوپیک تدوین درسنامه گوش و حلق و بینی را اقدام خوب دیگر این مرکز ذکر کرد و افزود: تدوین درسنامه گوش و حلق و بینی براساس نیازهای داخل کشور با همکاری کلیه متخصصان گوش و حلق و بینی کشور آغاز شده، که برنامه ریزی آن توسط مرکز تحقیقات گوش و حلق و بینی انجام می شود.

از پروژه های چشمگیر این مرکز، ارتباط علوم پایه بالینی و صنعت است. فرآوری و سلول زدایی و بهینه سازی بافت فاسیا لاتای از جسد، در جهت تولید فاسیای همولوگ انسانی و ارتباطی است، که از طریق آن می توان با حوزه صنعت ارتباط برقرار نمود، بنابراین با تولید آن ، هدف اصلی پژوهش که ارتباط با صنعت است قطعا برآورده خواهد شد.

در حال حاضر مرکز سینوس و جراحی اندوسکوپیک دانشگاه، اساتید برجسته ای از جمله، پیشکسوت دانشگاه ،آقای دکتر محمد مهدی قاسمی که علاوه بر اینکه بازنشسته شدند همچنان حضور و همکاری فعال دارند و آقای دکتر محسن رجعتی مدیر گروه گوش و حلق و بینی، خانم دکتر روشن ضمیر و آقای دکتر زنقایی به عنوان اعضای فعال مرکز و برخی دیگر از اساتید از جمله، آقای دکتر رسولیان، آقای دکتر زرین فر، آقای دکتر جعفرزاده، آقای دکتر افضل زاده و آقای دکتر خدیوی، آقای دکتر خزائنی ، آقای دکتر شاکری و خانم دکتر کتابی به صورت پاره وقت و همچنین کارشناس مرکز خانم جاجرمی همکاری دارند.

 


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۲۴ دی ۱۴۰۳