بیمارستان منتصریه مشهد مجهزترین مرکز درمانی شرق کشور در حوزه پیوند اعضاست
- بازدید: 320
رئیس مرکز دیالیز و پیوند اعضا منتصریه از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: این مرکز درمانی، مجهزترین مرکز درمانی شرق کشور در حوزه پیوند اعضا بوده، مرکز درمانی که به بیماران پیوندی و دیالیزی خدمات ارائه می دهد.
دکتر محسن علیاکبریان در نشست خبری خود با اصحاب رسانه، اظهار کرد: تا پایان بهمن 133 مورد مرگ مغزی داشتیم، عددی که در سال گذشته 123 مورد بود و موارد در نوبت دریافت عضو 50 نفر در کبد و 3 هزار نفر در نوبت پیوند کلیه هستند که 250 نفر از آنان در لیست پیوند قرار دارند؛ همچنین 30 نفر در نوبت پیوند مشترک کلیه و پانکراس، 2 نفر در نوبت پیوند مشترک کلیه و کبد و 30 نفر در نوبت پیوند قلب است.
وی افزود: سالی که گذشت شاهد رشد و توسعه در حوزه پیوند بودیم، تعداد 74 پیوند کلیه از مرگ مغزی واز دهنده زنده 35 مورد، 35 مورد پیوند گردشگران خارجی، 3 مورد پیوند همزمان کلیه و پانکراس، یک مورد پیوند همزمان کبد و کلیه، یک مورد پیوند همزمان کبد و پانکراس را داشتیم و در کنار آن 25 کبد به بیمارستان نمازی شیراز، 234 قرنیه به بانک چشم و 300 مورد پوست به بانک پوست ارسال شد.
وی بیان کرد: با همکاری تولیت آستان قدس رضوی یک دستگاه آمبولانس icuدار برای انتقال بیماران پیوندی مرگ مغزی به مبلغ 4 میلیارد و 200 میلیون تومان خریداری شد و در اختیار بیمارستان منتصریه قرار گرفت و در کنار آن سایر موارد اعلام شده از محل موقوفات تخصیص یافت که از جمله مهمترین آنها میتوان به خرید یک دستگاه سونوگرافی به میزان 2 میلیارد و 100 میلیون تومان اشاره کرد و باید بگوییم که تمامی آنها از محل موقوفات بود که مجموع آن بالغ بر 6.5 میلیارد تومان میشود.
رئیس بیمارستان منتصریه با اشاره به اینکه شورای مشارکتهای مردمی و انجمن مهر رضوی در این مرکز درمانی فعال است، تصریح کرد: این مجموعهها از بیماران پیوندی و خانوادههای اهداکنندگان مرگ مغزی حمایت لازم را دارند تا مشکلی در امر معیشت و درمان نداشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه بیماران در نوبت انتظار از 2 روز تا 3 سال منتظر روز عمل هستند، گفت: این میزان بسته به نوع پیوند و حیاتی و غیرحیاتی بودن آن دارد، ما هیچ هزینهای برای پیوند دریافت نمیکنیم و تنها هزینه دریافتی در موارد vip و خدمات ویژه بوده است.
دکتر علیاکبریان تصریح کرد: پیوند در بیمارستان خصوصی ممنوع است و این نوع اعمال تنها در بیمارستان دولتی انجام میشود، پزشکان و پرستاران و دیگر اعضای کادر درمان هیچگونه چشمداتی ندارند و نجات جان بیماران برای آنها در اولویت قرار دارد.
وی تاکید کرد: پیوند علم نو و جدیدی است که اخبار جعلی و شایعات و حاشیههای زیادی هم در کنار آن است، اما ما بدون توجه به این موارد در مسیر خدمت به مردم تلاش میکنیم.
تعداد کلینیکهای تخصصی و فوق تخصصی بیمارستان منتصریه از 2 به 5 مورد افزایش یافت
در این نشست دکتر محمد پورانباقر، مدیر بیمارستان منتصریه، گفت: تعداد کلینیکهای تخصصی و فوق تخصصی بیمارستان منتصریه از 2 به 5 مورد افزایش یافته و به تازگی 3 کلینیک جدید در این مرکز درمانی به بهرهبرداری رسیده است و در کنار آن باید اشاره کنیم که احداث بخش vip در دستور کار قرار گرفته است، فضای 200 متری که با اعتبار 1.5 میلیارد تومان در حال ساخت است و در خرداد ماه سال آِینده آماده افتتاح خواهد بود.
وی افزود: کلینیکهای تخصصی و فوق تخصصی بیمارستان منتصریه در گروههها و تخصصهای نفرولوژی، اورولوژی، جراحی عمومی، کلیه، کبد و غدد هستند که همه روزه به بیماران خود خدماترسانی لازم را دارند.
مدیر بیمارستان منتصریه با اشاره به اینکه سالن آموزشی برای این بیمارستان به مساحت 120 مترمربع پیش بینی شده است، بیان کرد: برای تجهیز این مجموعه مبلغ 400 میلیون تومان در نظر گرفته است که تا خرداد سال آینده به بهرهبرداری میرسد و برای واحد لنژری این مرکز درمانی هم که در همان زمان قابل افتتاح خواهد بود مبلغ 2 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
دکتر پورانباقر تصریح کرد: مجهزترین آمبولانس icuدار شرق کشور با دستور تولیت آستان قدس رضوی با اعتبار 4 میلیارد و 200 میلیون تومان تحویل بیمارستان منتصریه شده که پس از پلاکگذاری به بهره برداری خواهد رسید و در این خصوص جا دارد که از همکاری تولیت آستان قدس رضوی تقدیر و تشکر نماییم.
وی با ذکر این نکته که اهمیت داشتن آمبولانس icuدار در حفظ جان بیمار مرگ مغزی تا زمان انجام عمل پیوند عضو بوده است، تاکید کرد: با اضافه شدن این آمبولانس به تجهیزات بیمارستان منتصریه دغدغههای موجود در خصوص فوت بیمار مرگ مغزی پس از خروج از بخش icu و در مسیر انتقال از مرکز درمانی مبدأ به مقصد وجود ندارد و از آن بیمار همانند بخش icu بیمارستان، مراقبت ویژه در آمبولانس icuدار صورت میپذیرد.
تمامی آموزشهای حوزه پیوند اعضا از کارشناسی تا تخصص و فوقتخصص در بیمارستان متصریه داده میشود
در ادامه این نشست دکتر رزیتا خداشاهی، معاون آموزشی و پژوهشی بیمارستان منتصریه، بیان کرد: مرکز تحقیقات و هسته پژوهشی بیمارستان منتصریه با همکاری اساتید، پژوهشگران و دانشجویان فعال است و در این بیمارستان رجیستری کبد، کلیه و بیماران دیالیز فعال است.
وی خاطرنشان کرد: بیمارستان منتصریه از مراکز اصلی آموزشی و پژوهشی کشور و تنها مرکز شرق کشور در حوزه پیوند اعضا بوده و در تمام فیلدها از کارشناسی تا تخصص و فوقتخصص آموزشهای لازم داده میشود.
معاون آموزشی و پژوهشی بیمارستان منتصریه با ذکر این نکته که این مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی ظرفیت بسیارزیادی در حوزههای آموزش و پژوهش مرتبط با موضوع پیوند دارد، تاکید کرد: ما برای اولین بار هسته تحقیقاتی مصوب را دریافت کردیم و چشمانداز مرکز تحقیقات پیوند رسیدن به هدف معین شده که حداکثر میزان مقالات پیوندی در جهت شناسایی جدیدترین شیوههای تشخیصی و درمانی است بوده و در این مرکز از اساتید برجسته گروههای مختلف پایه و بالین بهرهمند هستیم.
دکتر خداشاهی اضافه کرد: در رجیستریها تمامی اطلاعات بیماران پیوندی و دیالیزی بهطور دقیق ثبت شده و میتوانیم کارهای بسیار زیادی از داخل این رجیستریها تولید نماییم.
وی ضمن اشاره به؛ بهکارگیری نخبههای پژوهشی در بیمارستان منتصریه، تصریح کرد: کارهای پژوهشی در این بیمارستان بهصورت گروهی انجام میشود و با همکاری تمامی واحدها و گروههای پیوندی اعم از کبد، کلیه، پانکراس، قلب، مغز استخوان، پوست و قرنیه اقدامات شاخص زیادی در جهت درمان بیماران پیوندی صورت پذیرفته است.
معاون آموزشی و پژوهشی بیمارستان منتصریه افزود: در ایام بحران کرونا برای مدتی انجام اعمال پیوندی به تعویق افتاده بود، اما کارهای پژوهشی مرتبط با حوزه پیوند تعطیل نشده بود و پس از دریافت مجوز لازم جهت انجام مجدد اعمال پیوندی، این نوع اعمال را بهتر از قبل آغاز کردیم و نتایج موثر آن در بیماران بهبود یافته دیدیم.
شاخص اهدای عضو در مشهد تقریباً 2 برابر میانگین کشوری آن است
همچنین دکتر ابراهیم خالقی، مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در این نشست، گفت: بحث اهدای عضو و برخورد با خانواده بیمار مرگ مغزی نیازمند فرهنگسازی بیش از پیش است و در بیمارستان و با همکاری دانشگاه، شهرداری و شورای شهر در روز درختکاری برگزار شد و به یاد هر اهدا کننده یک نهال غرس شد.
وی افزود: ما همه ساله در پنجشنبه آخر سال در قطعه بخشندگان حیات حضور مییابیم، با همکاری شهرداری و شورای اسلامی شهر مشهد 1600 قبر در آرامستان بهشت رضا(ع) جهت تدفین بیماران اهدا کننده مرگ مغزی اختصاص یافته و تاکنون 45 نفر در این قبور دفن شدند.
مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه امسال دومین جشنواره اهدای عضو را داشتیم و حضور خانوادههای اهدا کننده زینتبخش این محفل بود، خاطرنشان کرد: همچنین در روز ملی اهدای عضو هم مراسم بزرگداشتی بر سر مزار بخشندگان حیات برگزار شد و در فاصله زمانی بیستوپنجم خرداد ماه تا اول تیر ماه امسال نیز فرهنگسازی خوبی در بحث اهدای عضو صورت پذیرفت.
دکتر خالقی تصریح کرد: از ابتدای امسال تاکنون 3 مورد ارسال قلب به تهران و 3 مورد دریافت کبد از تهران داشتیم و اینگونه نیست که موارد اهدایی در هر شهر و استان در همان منطقه قابل استفاده کرد؛ ما یک شبکه ملی و کشوری هستیم و در هر نقطه از کشور که عضوی نیاز باشد ارسال میکنیم و متقابلاً عضوهای مورد نیاز از نقاط مختلف کشور به مشهد ارسال میگردد.
وی با اشاره به اینکه مشهد قطب شمال شرق کشور در حوزه اهدای عضو بوده و این شهر جزو شهرهای شاخص کشور در این حوزه است، بیان کرد: ما بیشترین آمار اهدای عضو را در طی سالیان اخیر در سال 1400 داشتیم، اما بسیار امیدواریم که در روزهای باقی مانده از سال 1401 و همچنین در سالهای بعد اعداد بالاتر را به ثبت برسانیم.
مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: طبق قانون اهدای زنده به زنده فقط در کلیه انجام میشود و 2 طرف باید هموطن باشند و موارد جزئی کبد هم فقط باید از پدر یا مادر باشد، 35 مورد پیوند زنده به زنده انجام شده که 20 مورد آن مربوط به ایرانیها و 15 مورد دیگر مربوط به غیرایرانیها بوده است.
دکتر خالقی با بیان اینکه هوشیاری زیر 5 به ما اعلام میشود، خاطرنشان کرد: اگر این عدد به زیر 3 برسد مرگ مغزی تائید میشود و پس از آن ارزیابی لازم جهت واجد شرایط اهدا مورد بررسی قرار میگیرد.
وی تصریح کرد: میزان اهدای عضو به ازای هر یک میلیون نفر از 7 دهم سال 1388 به 11.2 در سال گذشته رسیده، عددی که در مشهد 20 بوده که تقریباً 2 برابر شاخص کشوری است و 123 نفر اهدای عضو داشتند؛ همچنین میزان رضایت خانواده هم 7 درصد افزایش داشته و از 70 درصد سال قبل به 77 درصد در سال جاری رسیده است.
مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان گفت: 130 هزار نفر در استان کارت اهدای عضو دریافت کردهاند، تا 2 سال پیش کارت به درب منزل پست میشد، اما پس از آن بهصورت اینترنتی و آنلاین صادر میشود.