گام های موثر دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مسیر غربالگری و درمان سرطان

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به  راه ‌اندازی مرکز جامع سرطان در بیمارستان امام رضا (ع) با همراهی هیأت امنای صرفه جویی ارزی اظهار کرد: در یک سال اخیر اقدامات موثر و گسترده ای در راستای غربالگری و درمان سرطان در این دانشگاه صورت گرفته است.

دکتر محمدعلی کیانی در گفتگو با وب دا درباره جزییات راه ‌اندازی مرکز جامع سرطان در بیمارستان امام رضا (ع) مشهد، گفت: راه ‌اندازی این مرکز، هم از جنبه تشخیصی و هم درمانی حائز اهمیت است، زیرا امکان ارائه خدمات از سطوح اولیه تا درمان‌ های پیشرفته را برای بیماران مبتلا به سرطان فراهم می ‌آورد.

وی افزود: با فراهم آوردن امکانات لازم و برنامه‌ ریزی جهت غربالگری افراد جامعه می‌ توان تا حد زیادی از ابتلا و پیشرفت سرطان ‌های مختلف جلوگیری کرد. به عنوان مثال، پایش بیمار و تشخیص زودهنگام جهت انجام اقدامات پیشگیرانه به منظور کاهش سرطان ‌های شایع از قبیل سرطان سینه، سرطان پروستات، سرطان کولون در بزرگسالان، همچنین این مرکز می تواند برنامه هایی برای آگاهی جامعه درباره اصلاح سبک زندگی و شناخت عوامل موثر جهت پیشگیری از سرطان را تدوین کند.

دکتر کیانی با بیان اینکه در سال‌های اخیر دستگاه ‌های توموتراپی، براکی تراپی، سی تی سیمولاتور، اسپکت سی تی، ماموگرافی دیجیتال توسط هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران تحویل دانشگاه شده است، ادامه داد: راه اندازی مرکز جامع سرطان و تجهیز آن به دستگاه‌های تشخیصی و درمانی، زمان انتظار بیماران برای دریافت خدمات درمانی را کاهش داده و با توجه  به اختلاف زیاد تعرفه‌های دولتی با بخش خصوصی، این تجهیزات در کاهش هزینه‌های درمانی و تشخیصی بیماران نقش بسزایی داشته است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با توجه به جمعیت شناور شهر مشهد مقدس که بالغ بر 5 میلیون و 200 هزار نفر است و در مناسبت‌های مختلف این تعداد به بالاتر از 10 میلیون نفر می‌رسد و همچنین ظرفیت بسیار مناسب این شهر برای گردشگری سلامت و صنعت توریست درمانی، از این رو امکانات مذکور کمک زیادی به زائران و مجاوران بارگاه ملکوتی حضرت رضا(ع) دارد وبسیاری از بیماران نیازمند که به مراکز درمانی دانشگاه مراجعه می‌کنند با تعرفه دولتی می‌ توانند از دستگاه‌ های مذکور برای دریافت خدمات درمانی بهره ‌مند شوند.

دکتر کیانی گفت: بدون شک شروع درمان به موقع برای بیماران مبتلا به سرطان از اهمیت ویژه ‌ای برخوردار است و تسریع در روند تأمین تجهیزات و ملزومات پزشکی مورد نیاز به درمان موثرتر کمک می‌کند. همچنین تأمین نشدن به موقع تجهیزات پیشرفته، با توجه به نیاز کنونی کشور، منجر به خروج بیماران از کشور برای دریافت درمان ‌های پیشرفته می‌ شود که علاوه بر مشکلات دریافت نوبت و افزایش زمان انتظار، هزینه ‌های درمانی را به شدت افزایش داده و منجر به خروج ارز از کشور می ‌شود.

نقش تسهیل کننده هیأت امنا در تأمین تجهیزات و ملزومات

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد یادآور شد: هیأت امنای صرفه جویی ارزی اقدامات موثری در زمینه تأمین تجهیزات و ملزومات مرتبط انجام می ‌دهد و کمک شایانی به مراکز درمانی جهت تأمین نیازهای خود می‌کند. با توجه به نوسانات قیمت ارز و تأمین تجهیزات پزشکی با ارز دولتی توسط هیأت امنای ارزی، این موضوع سبب شده است که مراکز درمانی بتوانند دسترسی بهتری به تجهیزات سرمایه ‌ای سنگین بویژه تجهیزات مربوط به تشخیص و درمان سرطان که بسیار هزینه بر است داشته باشد و امید است هیأت امنای صرفه جویی ارزی با توجه به نیاز فعلی کشور، تأمین دستگاه‌ های پیشرفته مانند سایبرنایف را در دستور کار خود قرار دهد.

دکتر کیانی با بیان اینکه در اکثر موارد کالاها به موقع و با شرایط مناسب به مراکز درمانی تحویل می ‌شوند، عنوان کرد: بیشتر دستگاه ‌های سرمایه ‌ای سنگین مورد نیاز دانشگاه جهت تشخیص و درمان بیماران مبتلا به سرطان توسط هیأت امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران تأمین شده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با توجه به اختلاف شدید نرخ ارز دولتی با آزاد در شرایط فعلی و نبود امکان تأمین تجهیزات پزشکی سرمایه ‌ای با ارز آزاد و ارائه خدمات با تعرفه پایین دولتی، از این رو نقش هیأت امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران نسبت به گذشته بسیار پر رنگ ‌تر و حائز اهمیت است، همچنین با مساعدت های وزارت متبوع، قول تخصیص چند دستگاه شتاب دهنده خطی به این دانشگاه داده شده است که پیگیر آن هستیم.

136.jpg - 63.85 kB


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۲۴ دی ۱۴۰۳