توصیه های تغذیه ای طب ایرانی در فصل بهار

557.jpg - 23.86 kBدانش آموخته طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد، فصل بهار را،  فصلی موافق باهمه سنین، به ویژه با سن پیری به علت تجمع و سکون مواد در بدن طی فصل زمستان دانست و اظهار کرد: در این فصل باید از مصرف غذاهای مولد خون شامل گوشت، شیرینی ها، مواد غذایی با طبع گرم و طعم تلخ و شور،غذاهای چرب و سرخ کردنی ها، پرهیز از خشم و غضب و حتی شادی بیش از حد، اجتناب کرد.

دکتر نجمه جاویدی با بیان اینکه بهارفصل سرسبزی و خرمی زمین با رویش گیاهان و درختان و ظهور برگها و شکوفه ها در طبیعت دارای مزاج معتدل است  خاطر نشان کرد: در فصل بهار، همزمان با زنده شدن طبیعت، مواد ساکن در بدن به غلیان و هیجان در آمده و پیدایش بیماری های مثل کورک و دمل، بثورات و خارش  های پوستی،حساسیت های تنفسی، قرمزی چشم ها، سردرد، خونریزی از بینی، لثه و غیره بیشتر اتفاق می افتد.

متخصص طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: در این فصل باید از حرکات تند و شدید مثل ورزش های سنگین، استحمام با آب خیلی گرم و طولانی مدت، استفاده از شربت زرشک، شربت نارنج ، شربت لیمو، شربت ریواس و سکنجبین که حرارت را در بدن فرو می نشانند، دوری کرد.

دکتر جاویدی، خاطر نشان کرد: در این فصل مصرف انواع آش سبزیجات، همچون، آش دوغ ،آش چغندر،آش اسفناج، آش جو و گندم توصیه می شود.

وی افزود: استفاده از سبزیجاتی همچون کاهو( صاف کننده خون و مولد خون صالح رقیق) کدو و اسفناج و خرفه( رفع عطش و حرارت)استفاده از میوه هایی همچون سیب (میخوش آن برای این فصل مناسب تر است، مفرح و مقوی، مولد خون صالح، مسکن حرارت و تشنگی) توت (مولد خون صالح) خیار( رفع تشنگی و حرارت) آلبالو( رفع عطش و حرارت) بوئیدن گل سرخ ، گلاب ، بهار نارنج، مشک و عنبر روغن مالی و ماساژ بدن و سرو پشت گوش ها با روغن های معتدل مانند روغن  بنفشه و بادام شیرین در این فصل توصیه می شود.

دانش آموخته طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد تنقیه و پاکسازی را در فصل بهار موثر دانست و بیان کرد:روش پاکسازی برای هرفرد با توجه به مزاج شخص، توسط متخصص طب ایرانی تعیین می شود.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۲۴ دی ۱۴۰۳