استفاده از جدیدترین روش های تشخیص بیماری های قلبی جنینی

229.jpg - 12.56 kBعضو هیات علمی گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در دنیای امروز امکان تشخیص بسیاری از بیماری های جنینی و از جمله بیماری های قلب جنین وجود دارد و خوشبختانه بیمارستان امام رضا (ع) در این زمینه از پیشرفته ترین دستگاه های تشخیصی برخوردار است.

دکتر سید محمدرضا نقیبی سیستانی در گفت و گو با وب دا، ضمن بیان این مطلب که بیماری های قلب جنین و اکوکاردیوگرافی قلب جنین، مختص رشته  قلب کودکان است و با شناختی که گروه قلب کودکان از بیماری های مادرزادی قلب اطفال دارند، درکنار اکو اطفال، دردوران آموزش فوق تخصص، با بیماری های دوران جنین هم آشنا می شوند افزود: پیشرفت تکنولوژی های تشخیصی برای بیماری های قلبی و بویژه بیماران مادرزادی قلبی همچون اکوکاردیو گرافی ،MRI و سی تی اسکن علاوه بر کمک به بحث درمان، توانسته با بوجود آوردن حوزه های درمانی متنوع، برای متخصصین این رشته جذابیت های خاصی به همراه داشته باشد و سوق دهنده‌ی آنها در حوزه های مختلف تشخیص، درمان و جراحی باشد.

وی با تاکید بر اینکه در بیماری های مادرزادی ، مشکل مربوط به مادر نیست و اشتباهاً این اصطلاح به کار می رود افزود: منظور از بیماری های مادرزادی، بیماری ای است که در ذات و ژنتیک جنین بوجود آمده و در والدین یا خانواده وی سابقه بیماری وجود ندارد. به عبارتی بهتر فرد با این بیماری متولد می شود که همان اختلال دوران جنینی بوده و اغلب ژنتیکی است.

دکتر نقیبی در خصوص اهمیت تشخیص به موقع بیماری های قلبی مادرزادی هم گفت: با تشخیص بهنگام بیماری های قلبی مادرزادی که ازهفته 16-17 به بعد در فرایند غربالگری انجام می شود، سالم بودن عضله قلب و در صورت وجود اختلال در عملکرد قلبی، میزان موفقیت آمیز بودن عمل جراحی قلب بررسی می شود. در شرایطی که انجام عمل جراحی اجتناب ناپذیر است چنانچه در48 ساعت اول بعد از عمل جراحی، مراقبت های لازم صورت گیرد، بیمار طول عمر بیشتر و  بدون عوارض خواهد داشت. توصیه های دارویی پس از عمل نیز جزئی از این فرایند خواهد بود و با اتمام دارو تهدیدی متوجه فرد نخواهد بود. 

فوق تخصص قلب اطفال بیمارستان امام رضا (ع)، با اظهار خرسندی از وضعیت فعلی درمان بیماری های مادرزادی در کشور گفت: حدود یک دهه‌ی گذشته به دلیل عدم امکانات تشخیصی در مراکز درمانی، کودکی که با ناهنجاری های مادرزادی متولد می شد روز بعد فوت می کرد، اما خوشبختانه درحال حاضر بسیاری از بیماری های دوران جنینی قابل تشخیص است و در صورت وجود بیماری در جنین تیم جراحی آمادگی لازم را برای عمل موفقیت آمیزخواهند داشت. . امروزه در برخی کشورهای پیشرفته  در دوران جنینی حتی درمان هم صورت می گیرد.

 وی در عین حال گفت: برخی از بیماری ها در دوران جنینی قابل درمان نیست و ناگزیر به بعد از تولد موکول می شود. حتی ممکن است این کار در سن 20 سالگی فرد انجام شود و بیماری که ناشی از ناهنجاری ژنیتک و نقص ساختمانی دروان جنینی اوست در بزرگسالی رفع شود.

دکتر نقیبی در ادامه با اشاره به اهمیت آموزش نیروهای پزشکی در حوزه‌ی بیماری های قلب اطفال گفت: در حال حاضر ضمن آموزش به پزشکان عمومی و رزیدنت های اطفال، فلوشیپ های اطفال نیز جامعه‌ی مخاطب ما در بحث آموزش هستند.

وی اضافه کرد: نخستین فلوشیپ قلب اطفال، در سال 1399 پذیرش گردید و خوشبختانه هم اکنون 4 فلوشیپ  قلب اطفال در این حوزه خدمات درمانی ارائه می کنند.

این استاد دانشگاه در عین حال گفت: اقبال دانشجویان برای ورود به رشته قلب نسبت به سایر رشته ها بهتر است که این امر، ناشی از موقعیت کاری و شرایط شغلی این رشته است و با این فرض که جراحی و مراقبت ها به خوبی انجام شود، بیمار بهبود پیدا می کند و همین در گرایش های افراد به این رشته و افزایش انگیزه آنها می تواند موثر باشد.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

چهارشنبه, ۲۶ دی ۱۴۰۳