عمل های جراحی قلب کودکان از شاخص کمّی و کیفی مطلوبی برخوردار است
- بازدید: 101
عضو هیات علمی گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، با بیان اینکه بالغ بر15 مورد عمل پیوند قلب اطفال تاکنون در مشهد انجام شده افزود: میزان موفقیت این عملها امید بخش بوده و از شاخص کمّی و کیفی خوبی در بخش پیوند قلب اطفال برخوردار است.
دکتر سید محمد رضا نقیبی سیستانی در گفتگو با وبدا، ضمن بیان این مطلب، عوامل و زمینه های بروز بیماری های قلبی در اطفال را متاثر از فاکتورهای مختلف دانست و گفت: اختلالات عملکرد قلب در کودکان، علاوه بر بیماری های ساختاری و بیماری هایی که ارثی هستند و ازبدو تولد دامنگیر طفل می شوند، در مواردی ممکن است طی فرایند زندگی ایجاد و عضله قلب کودک دچار نارسایی شود، در چنین شرایطی نیاز به عمل پیوند قلب خواهد بود و اقدامات مربوط به تشخیص و مراقبت های بعد از پیوند قلب نیز با همکاری تیم درمان انجام میشود.
وی درخصوص چالش های پیش رو در عمل پیوند قلب اطفال نیز گفت: در بخش بزرگسالان، احتمال پیوند قلب در سطح بالاتری است چون وجود بیماران مرگ مغزی امکان عمل پیوند قلب را فراهم می کند اما در کودکان با توجه به کم بودن موارد پیوندی ، معمولا این کار به سختی انجام میشود.
دکتر نقیبی همچنین با اشاره به اینکه عمل پیوند قلب در حال حاضر منحصراً درتهران و مشهد انجام می شود افزود: اولین پیوند قلب اطفال سال 1393 در بیمارستان شهید رجایی تهران انجام شد. درسال 1395 هم نخستین عمل قلب پیوند اطفال در دانشگاه علوم پزشکی مشهد توسط تیم پیوند با موفقیت صورت گرفت و تاکنون بالغ بر15 مورد عمل پیوند قلب اطفال و100 موردعمل پیوند قلب بزرگسالان درمشهد انجام شده است.
وی همچنین گفت: درتهران و مشهد افراد نیازمند به پیوند قلب با قرار گرفتن در لیست انتظار و سپس، فراهم شدن قلب مناسب، ظرف 48 ساعت مورد عمل پیوند قلب قرار می گیرند. این نکته را نیز باید در نظر داشت که درعمل پیوند، چون قلب اهدایی است امکان عدم جواب دهی آن دربدن بیمار وجود دارد و معمولا احتمال خطر در هفته اول بیشتر و به مرور زمان کمتر می شود، در عین حال بیماران باید تحت نظرپزشک متخصص ودرمان های دارویی جهت جلوگیری از تضیعف سیستم ایمنی بدن برای عدم پذیرش پیوند، باشند.
وی در بیان کلیاتی از فعالیتهای پزشکی خود در بیمارستان امام رضا (ع) گفت: علاوه بر همراهی با تیم عمل پیوند قلب درآنژیوگرافی و درمان قلب اطفال، برای بیماران غیر بومی که عموما از شهرستان ها و استان های فاقد امکانات تشخیصی و درمانی و حتی برخی کشورها ازجمله ترکمنستان،عراق و تاجیکستان به بیمارستان امام رضا(ع) مراجعه می کنند، کار تشخیص و درمان انجام و درصورت نیاز به جراحی به متخصصین ارجاع داده می شود که بیمار بعد ازآن، تحت نظر ما قرارمی گیرد .
شایان ذکر است؛ دکتر سید محمد رضا نقیبی سیستانی، از سال 1388 دورهی تخصص اطفال را در دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دوره فوق تخصص را در دانشگاه تهران گذراند و از سال 1394 عضو هیأت علمی آموزشی بیمارستان امام رضا (ع) مشهد می باشد.