ماما نقش مهمی در کاهش مرگ و میر نوزادان و مادران باردار دارد

438.jpg - 15.16 kBعضو هیات علمی دانشگاه  علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: ماما با مراقبت های لازم می تواند تا 85 درصد از مرگ و میر مادران باردار و نوزادان جلوگیری کند.

دکتر صدیقه عبدالله پور، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه در تمامی کشور ها ماماها 85 درصد پیشگیری از مرگ و میر و سلامت مادران باردار را برعهده دارند، خاطر نشان کرد: براساس مطالعات علمی  تا سال 2035 اگر حمایت خوبی از ماما داشته باشیم ، در سطح جهانی از مرگ و میر 4 میلیون و 300 هزار مادر جلوگیری می شود.

وی با بیان اینکه یکی از شاخص های موثر در اجرای سیاست های تشویقی جمعیت، توجه به جایگاه ماما در حفظ سلامت مادران و نوزادان است، گفت: مراقبت های ماما از دوران بلوغ و با آموزش بهداشت بلوغ آغاز می شود و تا پس از یائسگی ادامه دارد.

دکتر عبدالله پور با اشاره به اینکه برای آگاهی از سلامت و مراقبت های دوران بلوغ و دوران بارداری، پس از زایمان  ، میانسالی و یائسگی می توان به ماماهای پایگاه های بهداشتی مراجعه کرد، تصریح کرد: علاوه براین در پایگاه های سلامت خدمات مشاوره فرزند آوری ارائه می شود تا از ابتدای تشکیل یک خانواده زمینه برای فرزند آوری و مراقبت های ضروری این حوزه فراهم شود.

کارشناس مسئول مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: مامایی رشته ای است که به خاطر تعدد نقش در حوزه های مختلف بهداشتی و درمانی و آموزشی در جهت بهداشت زنان  فعالیت می کند.

وی با اشاره به اینکه وظایف ماما شامل نقش مراقبتی و مدیریتی و اموزشی و پژوهشی است افزود: ایران جز 9 کشوری بود که هدف گذاری کاهش مرگ و میر مادران باردار را انجام داد و توانست به موفقیت برسد.

کارشناس مسئول مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد:  بارداری یک پدیده طبیعی است و نیاز به مداخلات غیر طبیعی نیست  اما بانوانی که قصد باردار شدن دارند، باید تشکیل پرونده بدهند و یکسری ازمایشات و مراقبت های لازم برای مادران با شرایط ویژه انجام شود. 

وی بیان کرد: کلاسهای آمادگی زایمان از هفته 20 بارداری آغاز و  متناسب با هفته بارداری آموزش هایی به مادران باردار ارایه می شود.

عضو هیات علمی دانشگاه  علوم پزشکی مشهد  با بیان اینکه در دوران بارداری در 10 درصد موارد عوارض بارداری را شاهد هستیم ، عنوان کرد: آموزش بهداشت، ارائه خدمات بهداشتی و مامایی به جامعه زنان در سنین باروری، مشاوره و راهنمایی خانواده در رابطه با بهداشت ازدواج و بهداشت خانواده، مسائل دوران بارداری و بعد از زایمان، انجام کلیه مراقبت‌های دوران بارداری از دیگر محورهای خدمتی ماما است.

وی با بیان اینکه دوران زایمان برای برخی افراد راحت و بدون دردسر و طبق روال طبیعی و برای برخی دیگر با مشکلات بسیاری همراه است، عنوان کرد:  در هر دو صورت ماما قبل از بارداری، در طول دوران بارداری، هنگام زایمان و پس از زایمان مراقبت های لازم را از مادران  انجام می دهد و  بطور کلی حفظ سلامت مادران و نوزادان وظیفه اصلی هر مامایی است.

دکتر عبدالله پور بیان کرد: ماما بایستی آشنایی کامل با تغذیه مناسب مادر در دوران بارداری داشته باشد و  همچنین، مادران را از توصیه‌های لازم آگاه کند؛ علاوه براین قبل از تولد نوزاد، ماما باید توضیحات ضروری درباره با زایمان (طبیعی و سزارین)، مزایا و معایب هر یک از زایمان‌ها را به مادران باردار اطلاع دهد زیرا حفظ سلامت مادر و کودک در زمان بارداری از وظایف ماما قبل از تولد نوزاد است.

کارشناس مسئول مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد  با اشاره به اینکه بررسی وضعیت مادر، جنین و کنترل سلامت نوزاد طی زایمان طبیعی، از دیگر وظایف ماما است، بیان کرد: در صورت مشکل در مراحل زایمان، ماما باید با پزشک تماس بگیرد و بعد از تولد نوزاد، تغذیه و حمام کردن از وظایف ماما است.

وی ابراز کرد: راهنمایی و مشاوره زنان و دختران در خصوص بهداشت شخصی، راهنمایی زوجین در رابطه با تنظیم خانواده، انجام معاینات اولیه زنان و ارجاع به پزشک متخصص در صورت لزوم از دیگر وظایف ماما است.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

سه شنبه, ۲۵ دی ۱۴۰۳