لزوم استفاده حداکثری در جذب و بهره‌مندی از ظرفیت اساتید نخبه 

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بنیاد ملی نخبگان شرایط مناسبی جهت جذب اعضای هیات علمی نخبه فراهم آورده و باید از فرصت به‌وجود آمده در این خصوص نهایت استفاده را در جهت بهره‌مندی از ظرفیت اساتید نخبه داشته باشیم.

به گزارش وب دا، دکتر سیدعلی علمداران در همایش تبیین راهکارهای جدید و تسریع در جذب نخبگانی اعضای هیات علمی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اظهار کرد: با جذب هر یک از اعضای هیات علمی نخبه همزمان ۲ نفر جذب می‌شوند و نیازی به درخواست مجدد برای جذب نیروی جدید نیست.

وی تصریح کرد: با توجه به تسهیلات تخصیص یافته از سوی بنیاد ملی نخبگان شرایط مناسبی جهت جذب اعضای هیات علمی نخبه فراهم شده و باید از فرصت به‌وجود آمده در این خصوص نهایت استفاده را در جهت بهره‌مندی از ظرفیت اساتید نخبه داشته باشیم.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه نخبگان معرفی شده از سوی بنیاد ملی نخبگان نیاز به شرکت در فراخوان جذب هیئت علمی ندارند، خاطرنشان کرد: این اقدام یک کار مثبت و موثر در بحث جذب هیات علمی‌ها بوده و موارد معرفی شده از سوی بنیاد ملی نخبگان مستقیماً به عنوان هیات علمی دانشگاه‌ها معرفی می‌شوند.

دکتر علمداران بیان کرد: یکی از موضوعات مورد تاکید مقام معظم رهبری در خصوص مقوله جوانی و افزایش جمعیت بوده و در این خصوص معتقدیم که باید اساتید دانشگاهی، به‌ویژه جامعه نخبگانی پیشگام این حوزه باشند.

وی تاکید کرد: در سال‌های اخیر مطالب متعددی روی موضوع جوانی و افزایش جمعیت بیان شده و معتقدیم که باید در این حوزه جامعه دانشگاهی، به خصوص اساتید نخبه و جوان الگوی دیگر اقشار جامعه باشند.

جذب اعضای هیات علمی شایسته، توانمند و نخبه یکی از مهمترین وظایف دانشگاه‌ها بوده است

در این همایش دکتر محسن نعمتی، گفت: قائم مقام معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: یکی از مهمترین وظایف دانشگاه‌ها در خصوص جذب اعضای هیات علمی شایسته، توانمند و نخبه بوده و این کار باید به‌صورت مرحله به مرحله توسط فرد متقاضی و از طریق سایت مربوطه انجام می‌شود.

وی افزود: با توجه به ظرفیت لحاظ شده در خصوص جذب اعضای هیات علمی نخبه بسیار امیدوار هستیم که تا پایان سال جاری بین ۱۰ تا ۳۰ عضو هیات علمی جدید به مجموع اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه شود.

قائم مقام معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه برخی دیگر از اساتید به‌صورت فراخوان‌های پیمانی جذب می‌شوند، خاطرنشان کرد: شکل دیگر جذب نیروها هیات‌ علمی‌های یک ساله بوده و قرارداد این گروه‌ها یک بار تنظیم می‌شود، اما تا ۳ بار قابل تمدید است.

دکتر نعمتی در خصوص فراخوان اخیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که در موضوع جذب نخبگان بوده است، گفت: این برنامه با مدیریت بنیاد ملی نخبگان اجرا می‌شود و وزارتخانه و دانشگاه‌ها و دانشکده‌های تابعه نقشی در آن ندارند و کمک کننده افراد نخبه در جهت انجام فرآیندها هستند.

فرآیند جذب هیات علمی‌های نخبه تنها از طریق سایت سازمان ملی نخبگان انجام می‌شود

در ادامه این همایش دکتر مجید خادم‌رضائیان، معاون مرکز مطالعات علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان کرد: فرآیند جذب هیات علمی‌های نخبه تنها از طریق سایت سازمان ملی نخبگان به نشانی اینترنتی jazbheyatelmi.ir انجام می‌شود و در این سایت ۸ پوشه باز می‌شود و اینکه ردیف استخدامی توسط فرد نخبه انتخاب می‌شود.

وی اضافه کرد: اقدام مهم‌ دیگر در خصوص تخصیص تسهیلات فرهنگی، رفاهی، نظام وظیفه و تخفیف استفاده از رساله شبکه راهبردی بوده و شرط آن هم سن کمتر از ۴۵ سال و پائین نبودن معدل از ۱۵ بوده است.

معاون مرکز مطالعات علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: کسی که رتبه اول را داشته باشد شامل ۲۰۰ امتیاز می‌شود و این عدد برای نفرات دوم و سوم هم ۱۹۰ و ۱۸۰ است و کسی که در شاخص‌ها وضعیت بهتری داشته باشد ضریب امتیازش ۲ برابر می‌شود که سقف حداکثری آن در هر سال ۳۰ امتیاز است.

دکتر خادم‌رضائیان تاکید کرد: متولی اصلی بنیاد ملی نخبگان بوده و دانشگاه تنها کمک کننده این مجموعه بوده است، هر فرد تا ۳ بار می‌تواند ثبت را جهت بررسی پرونده داشته باشد، اما حمایت‌ها تنها در یک نوبت صورت می‌پذیرد.

سیر تکامل دانشگاه‌ها در قالب ۵ نسل انتقال آموزش، تولید دانش، تولید ثروت و دانشگاه‌های نسل ۴ و ۵ بوده است

همچنین دکتر جلیل توکل‌افشاری، استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم‌ در این همایش، گفت: نتایج تحول و توسعه باید در ۴ حوزه آموزشی، علمی، فرهنگی و اجتماعی به‌خوبی مشهود باشد و معتقدیم که دانشگاه‌ها بهترین مکان برای تحقق این مهم و مهمترین حرکت برای مقوله‌های حرکت و پیشرفت مدیران است.

وی افزود: مقام معظم رهبری بر تربیت عالم، تولید علم و جهش دادن به این دو سمت تاکید دارند و معتقدیم که باید روی موضوعات بسیار مهم تولید علم و تربیت عالم  کار شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که اعضای هیات علمی به معنای واقعی تمام هویت و واقعیت دانشگاه هستند، تاکید کرد: این گروه مهمترین چرخه حیات‌سازی در جامعه هستند و به عنوان یک معلم وظیفه انسان‌سازی و تمدن‌سازی را بر عهده دارند.

دکتر توکل‌افشاری تصریح کرد: در دنیا سیر تکامل دانشگاه‌ها در قالب ۵ نسل انتقال آموزش، تولید دانش، تولید ثروت و دانشگاه‌های نسل ۴ و ۵ بوده است.

در موضوع آموزش بر تربیت معلمان و دانشمندان تاکید شده و اینکه استاد باید دلسوز، متعهد، بااخلاق و الگو و عالم به علم روز باشد.

وی با اشاره به اینکه نکته بسیار مهم دیگر در بحث تولید دانش و پژوهش به عنوان یک عامل پیشرفت بوده است و پژوهشگر باید در مسیر تولید علم تلاش نماید، بیان کرد: همچنین تولید ثروت هم باید مبتنی بر دانش باشد و این مسیر باید جایگاه شرکت‌های دانش بنیان به‌خوبی دیده شود، وقتی در دنیا شرکت‌های دانش بنیان و پارک‌های علم و فناوری رشد پیدا کرده نباید شاهد جهش‌های منفی در حوزه تولید باشیم.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که دانشگاه نسل ۴ باید روی مقوله‌های مختلف جامعه تاثیرگذار باشد و این مهم رسالت و ماموریت اصلی این دانشگاه‌ است و امروزه در دنیا روی موضوع تولید به‌‌طور ویژه کار شده است، تاکید کرد: عضو هیات علمی دانشگاه نسل ۴ باید درد جامعه را به‌خوبی متوجه شود و در جهت درمان آن تلاش نماید و بهترین نسخه، مدل و روش و را تجویز، اجرا و پیاده‌سازی نماید.

دکتر توکل‌افشاری گفت: همچنین دانشگاه نسل ۵ هم روی موضوع تمدن‌سازی و انسان‌سازی کار می‌کند و معتقدیم ما به عنوان یک کشور مسلمان باید روی موضوع تمدن نوین کار کنیم و وظیفه عضو هیات علمی در این خصوص تربیت انسان‌های رشد یافته باشد.

555.jpg - 95.37 kB

556.jpg - 120.56 kB


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۲۴ دی ۱۴۰۳