باید به موضوع پدافندغیرعامل در حوزه سلامت به‌خوبی توجه شود

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: باید به موضوع پدافندغیرعامل در حوزه سلامت به‌خوبی توجه شود تا که خللی در امر خدمت‌رسانی به‌ویژه در زمان بحران‌ها به‌وجود نیاید.

به گزارش وب دا، دکتر محمود شبستری در نشست کمیته کارگروه زیستی کلان منطقه ۹ کشور، اظهار کرد: در شهر مشهد ۵ میلیون نفر ساکن هستند و بیش از یک میلیون حاشیه نشین هم در این شهر مقدس داریم و باید به موضوع پدافندغیرعامل در حوزه سلامت به‌خوبی توجه شود تا که خللی در امر خدمت‌رسانی به‌ویژه در زمان بحران‌ها به‌وجود نیاید.

دکتر شبستری افزود: باید از ظرفیت پدافند غیرعامل در حوزه سلامت و تمامی ایام سال به‌ویژه زمان‌های پیش‌رو که حضور زائران پیاده حسینی در کربلا و نیز حضور زائران پیاده رضوی در مشهد را داریم به‌ نحو احسن و در جهت حفظ سلامت عاشقان و دلدادگان به اهل بیت عصمت و طهارت(ع) استفاده نماییم.

توجه به بحث پیشگیری و مقوله بهداشت‌محوری نقش موثری در کاهش هزینه های درمان دارد

در این نشست سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، گفت: حوزه سلامت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و در حوزه زیستی و تغییرات و پیامدهای آن و ارتباطات آن با حوزه سلامت جلسات مکرری را با وزارت بهداشت در طی سال‌های اخیر داشتیم.

وی با ذکر این نکته که در حوزه درمان 160 هزار تخت بیمارستانی دولتی داریم که 60 هزار مورد آن برای موارد و عمل‌های اورژانسی بوده و 100 هزار دیگر هم برای سایر موارد است که پاسخگوی جمعیت ۸۰ میلیونی نیست و باید این حوزه به‌طور ویژه تقویت گردد، تاکید کرد: در حوزه درمان باید ظرفیت خوبی در موضوع تخت‌های بیمارستانی و موارد و موضوعات خاص لحاظ گردد و ما نمونه موفق آن را در بیمارستان بقیه الله(عج) تهران و در بحث پاندمی‌ها دیدیم که ظرفیت ۸۰۰ تخت را ۲ برابر کرد و به ۱۶۰۰ تخت رساند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور ادامه داد: همچنین نکته بسیار مهم دیگر در بحث‌های بهداشت‌محور و درمان‌محور بوده و در این حوزه مسلماً باید بهداشت‌محوری در اولویت قرار بگیرد، چرا که پیشگیری بهتر از درمان است و هرچه قدر که در این حوزه هزینه شود از تحمیل هزینه‌های چندبرابری دارویی و درمانی که به مراتب بیشتر از آن بوده و نیز عوارض ناشی از بیماری جلوگیری می‌شود.

وی افزود: در موضوع اربعین حسینی بر کنترل هرچه بهتر در نقاط مرزی به‌خصوص برای زائرانی که از کشورهای همسایه شرقی ایران به سمت عراق عازم هستند و از کشور ما عبور می‌کنند تاکید داریم تا که مشکلی از این بابت شاهد نباشیم.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور اضافه کرد: همچنین برای ایام دهه پایانی ماه صفر هم بر شناسنامه‌دار کردن موکب‌ها و ایستگاه‌های صلواتی و نیز مشخص کردن افسران ایمنی و سلامت در این مکان‌ها تاکید داریم تا که مشکلی از این بابت و در این خاص که اوج حضور مهمانان امام رضا(ع) را داریم شاهد نباشیم.

با کمک هم مسیر رشد بیش از پیش در حوزه پدافندغیرعامل را طی می‌نماییم

در ادامه این نشست دکتر محمدیوسف رحمتی، مدیر پدافندغیرعامل دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان کرد: این دانشگاه ۳۰ هزار پرسنل، هزار عضو هیات علمی، ۳۰ بیمارستان دولتی و ۶۰ خصوصی، غیردولتی و خیریه‌ای دارد.

وی تاکید کرد: پدافندغیرعامل با دستور و تاکید ویژه مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد مورد توجه ویژه قرار گرفته و این مجموعه جزء مجموعه‌های موفق استان در حوزه پدافندغیرعامل بوده است.

مدیر پدافندغیرعامل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با توجه به جمعیت ۳۰ میلیونی زائران داخلی و حدود یک تا ۴ میلیون زائروگردشگر خارجی و یک میلیون اتباع خارجی ساکن در حاشیه شهر مشهد دانشگاه علوم پزشکی مشهد نزدیک به حدود ۱۵ درصد جمعیت زیستی کشور را خدمات سلامت ارائه می‌نماید؛ خادمان این مجموعه نگاهی ویژه به حوزه بهداشت دارند زیرا پیشگیری بهتر از درمان است و در حوزه پدافند غیرعامل هم این موضوع به طور ویژه دیده شده است.

وی اضافه کرد: ما تمام تلاشمان این است که زائر دغدغه‌ای جز زیارت نداشته باشد و اگر در بخش‌های مختلف حوزه سلامت نیازی به دریافت خدمت داشت، خدمت مدنظر به نحو احسن ارائه گردد.

مدیر پدافندغیرعامل دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: ما می‌توانیم با کمک هم مسیر رشد بیش از پیش را در حوزه پدافندغیرعامل طی نماییم و به بالاترین جایگاه در این حوزه دست یابیم.

تقویت مسائل و موضوعات بهداشتی به‌خصوص در بحث پشه آئدس به‌طور ویژه مورد تاکید است

همچنین دکتر فرشید وفا، مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در این نشست، گفت: سالانه حضور ۳۰ میلیون زائر را در مشهد داریم که ۵ تا ۶ میلیون نفر از آنها در دهه پایانی ماه صفر به پابوسی امام رضا(ع) مشرف می‌شوند و ما در راستای حفظ سلامت زائران آن امام همام برنامه‌ها و نظارت‌های مستمر بهداشتی و موارد ویژه در زمان‌های خاص را در برنامه کاری خودمان داریم.

وی افزود: یکی از مشکلات زیستی و بهداشتی شناسایی شده مربوط به موکب‌ها و محل‌های پذیرایی و اسکان زائر بوده و درخواست ما توجه ویژه‌تر به موضوع سلامت و نظارت و کنترل دقیق‌تر بر مواد غذایی، محل‌های اسکان، تانکرهای آبرسانی، تامین منابع آب شرب و نظارت‌های بهداشتی در خصوص پشه آئدس بوده و درخواست ما از سازمان تبلیغات اسلامی، مرکز رسیدگی به امور مساجد و ستاد خدمات سفر استان در این خصوص نظارت و مساعدت بهتر بوده است.

مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در آستانه پیاده روی اربعین روی تقویت مسائل و موضوعات بهداشتی به‌خصوص در بحث پشه آئدس تاکید ویژه داشته و داریم، بیان کرد: درخواست عنایت و همکاری ویژه‌تر از سوی تمامی مجموعه‌های متولی و ذی‌ربط داریم تا که سفر تمامی زائران اربعین به سلامت انجام شود و به سلامت هم پایان یابد و مشابه این درخواست برای زائران دهه پایانی ماه صفر هم داریم.

دکتر وفا خاطرنشان کرد: تب دنگی در هندوستان، پاکستان، بحرین و امارات شایع‌تر از دیگر کشورها بوده و در کشور ما وضعیت مناسب‌تری در این خصوص وجود دارد، اما باید مراقبت‌ها و کنترل‌‌های لازم‌ را در ایام اربعین حسینی و همچنین روزهای منتهی به شهادت امام رضا(ع) داشته باشیم تا که هیچگونه مشکلی از این بابت شاهد نباشیم.

715.jpg - 154.53 kB

714.jpg - 156.38 kB

713.jpg - 143.52 kB

 


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۲۴ دی ۱۴۰۳