اجرای تحقیقات مشترک بین المللی در زمینه کهیر مزمن در دانشگاه علوم پزشکی مشهد

0174.jpg - 21.71 kBعضو هیأت علمی گروه ایمنی شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مرکز تحقیقات آلرژی و بخش آلرژی و ایمونولوژی بالینی مشهد تنها مرکز UCARE) مراکز جامع درمان بیماری پوستی کهیر که درتحقیقات بین الملی پیرامون این بیماری مشارکت می کنند) در کشور است.

دکتر مریم خوشخوی در گفتگو با وبدا، در ارتباط با اقدامات انجام شده در جهت جمع آوری داده های مرتبط با این بیماری هم گفت: ما توانستیم ریجستری کهیر مزمن را داشته باشیم که با ریجستری بین المللی کهیر مزمن ارتباط دارد و تاکنون مقالات زیادی از این ریجستری در مجلات Q1 و Q2 به چاپ رسیده است. همچنین مرکز تحقیقات آلرژی مشهد تا کنون دو مرتبه در سال های2020 و 2023 از طرف مرکز چریت  charitheh(GA2len) در برلین که این نت ورک بین المللی را هدایت می کند موافقت دریافت کرده است.

عضو هیأت علمی گروه ایمنی شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه کهیر بیماری پوستی است که به صورت ضایعات خارش دار، تورم و قرمزی در اطراف پوست پدیدار شده و معمولا به صورت گذرا است اظهار کرد: بیماری کهیر یک بیماری گذرا است که معمولا پس از مدتی از سطح بدن محو می شود ،چنانچه این حالت کمتر از 6 هفته به طول انجامد، کهیر حاد و اگر بیش از 6 هفته باشد، کهیر مزمن نامیده می شود.

وی در خصوص علل کهیر حاد بیان داشت: کهیر حاد می تواند علل غذایی و دارویی یا در مواردی بیماری های ویروسی منشأ آن باشد و در عین حال گاهی بدون هیچ علتی بروز می کند، که اصطلاحا به آن ایدیوپاتیک گفته می شود. این نکته نیز قابل توجه است که کهیر حاد، نیاز به بررسی خاصی ندارد و تنها با توجه به شرح حال، برای بیمار تست پوستی پریک انجام می شود.

دکتر خوشخوی در خصوص ویژگی های بیماری کهیر مزمن نیز گفت : این بیماری به دو دسته‌ی کهیر مزمن خودبه خودی و کهیر مزمن القائی تقسیم می شود. کهیر مزمن خود به خودی بدون هیچ علت خارجی رخ می دهد، اما کهیر مزمن القایی ممکن است به دلایل فیزیکی و غیر فیزیکی به وجود آید. کهیر فیزیکی به دلیل فشار روی قسمتی از بدن مثل کف پا در زمان ایستادن ایجاد می شود و همچنین کهیر سرما ممکن است به دلیل تماس فرد با هوای سرد ایجاد شود. اما کهیر القایی غیر فیزیکی، مانند کهیر کولینرژیک بوده و زمانی که فرد فعالیت یا ورزش می کند این اتفاق رخ می دهد.

متخصص بیماری های آسم و آلرژی در ادامه افزود: بیمار پوستی کهیر مزمن بر خلاف کهیر حاد نیاز به هیچ تست تشخیصی آلرژی مثل تست پریک ندارد و در کهیر مزمن فقط در صورتی که خود بیمار بیان کند، که هر بار یک غذایی را می خورد، کهیر می زند، یعنی در شرح حال  او چنین وضعیتی تکرار شود. در این شرایط تست آلرژی  غذایی انجام می شود، اما به طور معمول اصلا توصیه نمی شود، چون مکانیسم این بیماری، تولید IgE علیه آنتی ژن های خودی است که اصطلاحا به آن اتو آلرژی گفته می شود و گاهی هم IgG علیه آنتی ژن های خودی ایجاد می شود و حالت اتوایمونیتی دارد.

دکتر خوشخوی ضمن بیان اینکه شعار روز جهانی کهیر "سفر شما"  Your Journey است گفت: این فعالیت ها موجب افزایش آگاهی عمومی می شود چرا که بسیاری از افراد ممکن است بیماری پوستی کهیر را صحیح نشناسند و با بیماری های دیگر اشتباه بگیرند تمام بیماران مبتلا به کهیر می توانند با #uday در فضای مجازی ماجرای بیماری خود را به اشتراک بگذارند.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۲۴ دی ۱۴۰۳