سرانه تخصیصی حوزه سلامت در مشهد کافی نیست

رئیس اندیشگاه سلامت خراسان رضوی گفت: یکی از مشکلات در خصوص عدم تخصیص سرانه‌ها بوده و معتقدیم که سرانه تخصیصی در حوزه سلامت با وجود حضور جمعیت میلیونی ‌اتباع ساکن مشهد کافی نیست.

دکتر سیدجواد حسینی در جلسه اعضای کارگروه امنیت غذایی کلان منطقه ۹، اظهار کرد: کارهای بسیارخوبی در حوزه امنیت غذایی در استانداری خراسان رضوی انجام شده و در این خصوص معتقدیم که روی موضوع توسعه امنیت غذایی اقدامات ثمربخشی صورت پذیرفته است.

وی تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان یک دانشگاه مادر و پر سابقه شاخص‌های بسیارخوبی در حوزه سلامت دارد و کلان منطقه ۹ هم در سطح کلان مناطق از جایگاه قابل توجهی برخوردار است.

رئیس اندیشگاه سلامت خراسان رضوی خاطرنشان کرد: از آنجا که خدمات ارائه شده در حوزه‌های مختلف از جمله حوزه سلامت شامل تمامی زائران و مجاوران امام رضا(ع) و همچنین اتباع ساکن در مشهد می‌شود باید اعتباری متناسب با جمعیت دریافت کننده این خدمات تخصص یابد.

دکتر حسینی افزود: اگر اعتبارات متناسب با نیاز باشد می‌توانیم آنگونه که باید برنامه‌های حوزه سلامت را متناسب با برنامه‌ریزی صورت گرفته و اهداف معین شده در این حوزه اجرا نماییم.

کارهای خوبی در حوزه دیده‌بان سلامت انجام شده است

در این جلسه دکتر علی میری، رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی خراسان رضوی، گفت: هماهنگی بین بخشی بسیارخوبی میان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مجموعه‌های مختلف شهری و استانی در حوزه امنیت غذایی و همچنین برنامه‌های مرتبط با پیامگزاران سلامت برقرار است.

وی افزود: از ابتدای امسال جلسات متعددی با موضوعاتی همچون امنیت غذایی، پیشگیری از سرطان‌های پستان و دهانه رحم و برنامه‌ها و پویش‌های مرتبط با حوزه‌های دیابت و فشارخون برگزار شده است و یکی از این اقدامات تدوین سند امنیت غذایی در ذیل ۶ بند بوده است.

رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی خراسان رضوی تصریح کرد: یکی از کارهای خوب انجام شده در حوزه دیده‌بان سلامت و به‌روز شدن آمارهای حوزه‌های مختلف بهداشتی از جمله حیوان گزیدگی بوده است، ما در سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۳۲۰ هزار مورد حیوان‌گزیدگی داشتیم که بالغ بر ۳۰ هزار مورد آن در خراسان رضوی بوده و در سطح استان هم بیشترین موارد را در سبزوار داشتیم.

دکتر میری با ذکر این نکته که یکی از اشکالات موجود نبود سازوکاری مشخص جهت معین شدن نمایندگان معلمان، دانش‌آموزان، ورزشکاران و دیگر گروه‌ها بوده است، تاکید کرد: در همین خصوص در نظر داریم تا که در راستای هماهنگی بهتر و اثرپذیری بیشتر جلساتی را با نمایندگان مجموعه‌های مختلف برگزار نماییم.

وی اضافه کرد: کار خوب دیگر که انجام شده غربالگری‌های رایگان با همکاری مرکز سپند بوده و در کنار آن باید امضای تفاهم‌نامه‌های همکاری و به‌روز بودن اخبار و اطلاعات مرتبط با حوزه سلامت بوده است.

رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: شکل‌گیری خانه مشارکت، کمیته‌ دیده‌بان، پیامگزاران سلامت و دیگر مجموعه‌های ‌فعال از جمله کارهای موثری بوده که در طی سال‌های اخیر انجام شده و با حمایت رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام رایگان پایش سلامت را برای اعضای این گروه‌ها داشتیم.

دکتر میری افزود: از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون تعداد ۳ جلسه کارگروه سلامت در استانداری خراسان رضوی برگزار شده و در این جلسات بر احیاء کارگروه امنیت غذایی که کمک بزرگی به دبیرخانه فعال در حوزه و همچنین ارتقاء سلامت جامعه دارد تاکید کردیم.

وی در پایان گفت: در سطح استان ۵۶ پیامگزار سلامت داریم که تعدادی از آنها مشاور مدیرکل، فرماندار و شهردار هستند و تعدادی دیگر نیز در زمره کارشناسان حوزه سلامت هستند.

در این جلسه نمایندگان دانشگاه‌های علوم پزشکی بجنورد، بیرجند، نیشابور، سبزوار، گناباد و تربت حیدریه و دانشکده‌های علوم پزشکی تربت جام و اسفراین گزارشی از فعالیت حوزه کاری خود در خصوص اقدامات صورت گرفته در موضوع توسعه امنیت غذایی ارائه کردند.

0678.jpg - 83.51 kB

0679.jpg - 90.32 kB


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۲۴ دی ۱۴۰۳