گفتگوی وب دا با برگزیده برتر دانشنامه تخصصی کودکان

0822.jpg - 105.04 kBتوانمندی بالای علمی اساتید و فضای رقابتی بین دانشجویان، جو حاکم بر دانشگاه را رو به پیشرفت قرار داده است

دکتر عطیه کاوه، دانش آموخته مقطع تخصص اطفال در دانشگاه علوم پزشکی مشهد و رتبه برتر بورد تخصصی سال ۱۴۰۳ با اشاره به ظرفیت‌های بالای علمی و نیروی انسانی توانمند در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: حضور پررنگ دانشجویان این دانشگاه در المپیادها و آزمون‌های کشوری که متأثر از توان علمی بالای اساتید آن و فضای رقابتی در بین دانشجویان است، جو حاکم بر دانشگاه را رو به پیشرفت قرار داده است.

این پزشک جوان، که در آزمون کشوری بورد تخصصی در سال جاری، رتبه هشتم این رقابت علمی را کسب و به عنوان دانشجوی پنج درصد برتر بورد تخصصی شناخته شده، در گفتگو با وب‌دا، اظهار کرد: متولد دی ماه ۱۳۷۳ در شهر قزوین هستم و با توجه به اینکه مادرم اهل مشهد بودند، از همان ابتدای کودکی من، خانواده در این شهر ساکن شدند و تحصیلات من در شهر مشهد سپری شد، در سال ۱۳۹۲ در کنکور سراسری با رتبه ۶۸ وارد دانشگاه علوم پزشکی مشهد شدم و در رشته پزشکی به تحصیل پرداختم.

وی ادامه داد: در سال 1399 به دلیل اینکه دوره فارغ التحصیلی من همزمان با ازدواج و آغاز زندگی مشترک بود، یک سال را در مرخصی به سر بردم و سال ۱۴۰۰ در آزمون دستیاری شرکت کرده و وارد رشته اطفال شدم، رشته کودکان بر خلاف سایر رشته‌ها سه ساله بود و من توانستم در سال جاری این دوره را به اتمام برسانم و به لطف خداوند رتبه هشتم کشوری را در آزمون برد تخصصی کسب کردم.

دانشجوی پنج درصد برتر بورد کشوری با اشاره به جایگاه مطلوب دانشگاه علوم پزشکی مشهد در بین دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور گفت: با توجه به اینکه دانشگاه مشهد جزو دانشگاه‌های تیپ یک کشور محسوب می‌شود، می‌توان آن را یکی از بهترین دانشگاه‌های کشور دانست و برای ما دانشجویانی که خانواده‌هایمان در شهر مشهد ساکن هستند، انتخاب این دانشگاه حتی در قیاس با دانشگاه‌های تهران در اولویت است. همچنین سطح علمی دانشجویان دانشگاه مشهد در المپیادها و آزمون‌های مختلف کشوری عمدتاً بالا است و این در واقع متاثر از سطح علمی مطلوب اساتید در سطوح علوم پایه و بالین است، ضمن اینکه فضای رقابتی بین دانشجویان دانشگاه و توانمندی علمی بالای اساتید سبب شده که جو حاکم بر دانشگاه رو به پیشرفت باشد.

وی در عین حال گفت: در حال حاضر با توجه به بالا بودن تعداد دانشجویان به ویژه در بخش‌های بالین، ممکن است کیفیت آموزش تحت تاثیر قرار بگیرد و همچنین جذب تعداد بالای دانشجویان در رشته‌های مهمی همچون پزشکی و دندانپزشکی و داروسازی ممکن است به تربیت نیروهایی منجر شود که در نهایت توانمندی لازم را برای فعالیت در آن رشته نداشته باشند.

دانش آموخته مقطع تخصص رشته اطفال در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، همچنین با اشاره به عوامل موفقیت خود در بورد تخصصی کشوری گفت: واقعیت آن است که یک دانشجو باید پایه علمی خوبی داشته باشد و من از سال ۹۲ که وارد دانشکده پزشکی شدم، از همان ترم‌های اول تصمیم داشتم که؛ چه در دوره علوم پایه و چه در حوزه بالین خیلی خوب درس بخوانم و خوب یاد بگیرم و به حمدالله همیشه هم از امتیازات و نمرات خوبی برخوردار بودم. در واقع هیچگاه نخواستم چیزی را از دست بدهم و تلاش ‌کردم که همه حواسم کاملاً متمرکز بر کارم باشد و در زمان فراغت نیز سعی می‌کردم از فرصت مطالعه استفاده کنم.

دکتر کاوه اضافه کرد: هیچ دوره‌ای برای من کم اهمیت نبود و به حمدالله این قوی بودن پایه علمی در دوره پزشکی عمومی خود را در دوره تخصص نشان داد، چون رشته کودکان یک رشته ماژور است و علوم مختلفی را در بر می‌گیرد و انواع و اقسام روتیشن‌ها، قلب، نورولوژی ، هماتولژی و... را شامل می‌شود و در واقع فرد فرصت زیادی در دوره رزیدنتی برای مطالعه و یادگیری ندارد، اما اگر پایه علمی او در دوره عمومی خوب شکل گرفته باشد در دوره تخصص نیز، قدرتمند ظاهر خواهد شد.

دانشجوی پنج درصد بورد تخصصی، با اشاره به عوامل موفقیت خود در این رقابت کشوری گفت: به دانشجویانی که قصد دارند در آزمون برد شرکت کنند پیشنهاد می‌کنم که مطالعه و یادگیری را به زمان آزمون موکول نکنند، چون حقیقتاً پایه علمی مهم است و فرد زمانی که قصد دارد برای آزمون مهمی همچون برد تخصصی آماده شود، باید قبل از آن مطالب را خوب آموخته باشد. در واقع تمام سال‌های قبل از آزمون برد مهم هستند و علاوه بر یادگیری مطالب رفرنس، بهتر است که چند ماه مانده به آزمون بورد علاوه بر آموخته‌های علمی خود، کتاب‌های خلاصه را هم مطالعه کنند.

وی با اشاره به ازدواج خود در سال ۹۸ و همراهی همسر در سال‌های تحصیل نیز گفت: ما در سال ۹۸ ازدواج کردیم و یک سال بعد وارد زندگی مشترک شدیم ، همسر من در تمام طول این سال‌ها بسیار مشوق من برای ادامه تحصیل بودند و حتی بیش از من دغدغه این پیشرفت را داشتند، بعد از دوره عمومی پزشکی من قصد داشتم مدتی را فاصله قرار دهم؛ بین دوره تخصصی و عمومی تا به زندگی مشترکمان برسم، اما همسرم بسیار تشویق کردند که بلافاصله برای تخصص اقدام کنم و اکنون هم یکی از آرزوهایشان این است که من در دوره فوق تخصصی تحصیل کنم، خانواده همسرم و همینطور خانواده خودم نیز در این مسیر بسیار همراه و مشوق من بودند که در همین فرصت از همه این عزیزان تشکر می کنم.

دکتر کاوه با اشاره به زحمات اساتید خود در مقاطع مختلف تحصیل ضمن قدردانی از ایشان گفت: بر خود وظیفه می‌دانم که از تمام اساتید گروه کودکان که در این مدت سه ساله بسیار زحمت کشیدند تشکر کنم، در طول دوره تخصص ما زمان زیادی را با این اساتید؛ حتی بیشتر از خانواده در ارتباط بودیم و قدردان همه آنها به ویژه دکتر آخوندیان مدیر گروه و دکتر ملک مسئول رزیدنت‌ها هستم که ما را تا مراحل پایانی تحصیل یاری کردند.

وی در پاسخ به این پرسش که با توجه به رتبه دو رقمی خود، چرا رشته‌هایی همچون دندانپزشکی را انتخاب نکردید گفت: یک خصلت کمال گرایی در من وجود دارد که رشته پزشکی را علیرغم همه سختی‌های آن، دارای ارزشمندی‌هایی می‌دانم که شاید در سایر رشته‌ها کمتر وجود داشته باشد و این بعد رشته پزشکی بسیار مورد علاقه من است، ضمن اینکه مسیر برای ادامه تحصیل در دوره‌های تخصص و فوق در رشته پزشکی بازتر است.

همچنین با توجه به سختی‌های رشته پزشکی معتقدم که فرد باید با علاقه وارد این رشته شود و بنده با اینکه پدرم پزشک بودند و مرا هم تشویق به ورود به این رشته کردند اما در نهایت انتخاب رشته پزشکی بر عهده خودم بود و من بر اساس علاقه‌ای که به این رشته داشتم وارد آن شدم و خدا را شاکرم که عمرم را در مسیری گذراندم که انشاالله در دنیا و آخرت توشه‌ خیری برای من خواهد بود.

 


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۲۴ دی ۱۴۰۳