انجام کارآزمایی بالینی واکسن شاخص ژنتیکی برای درمان بیماری سرطان در دانشگاه علوم پزشکی مشهد

209.jpg - 7.03 kBاستاد گروه ژنتیک پزشکی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: طرح تحقیقاتی کار آزمایی بالینی واکسن شاخص ژنتیکی برای تزریق به سلولهای ایمنی بیمار  سرطانی در این دانشگاه  در حال اجراست.  

دکتر محمد رضا عباس زادگان ، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه از سال 77 در دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تخصص در زمینه ژنتیک سرطان و تمرکز روی پیدا کردن عوامل و نشانه های سرطان که در تشخیص زودرس این بیماری کمک می کند فعالیتهای پژوهشی خود را آغاز کردم، خاطر نشان کرد: هر چه درمان های لازم برای بیماری سرطان زودتر آغاز شود ، موجب درمان قطعی سرطان می شود.

وی با اشاره به اینکه تمرکز فعالیت در این طرح پژوهشی بر روی عوامل ژنتیکی سرطان های گوارش و سلولهای توموری  قرار داده شده است، تصریح کرد: این طرح پژوهشی بر روی واکسن های marna  است که به صورت یک شاخص وارد سلولهای ایمنی بیمار می شود و باعث تقویت سیستم ایمنی شده به نوعی که سلولها بتوانند هجوم سلولهای سرطانی را دفع کنند.

دکتر عباس زادگان با بیان اینکه شاخص های ژنتیک در آزمایشگاه تشخیص طبی بررسی می شود که این شاخص ها در تشخیص زود هنگام سرطان کمک می کند، افزود: سلولهای بدن عمدتا خاموش هستند با جدا سازی پروتئین خاص و ساخت شاخص ژنتیک و انتقال به سیستم ایمنی بیمار ، سلولها از حالت خاموش خارج می شوند و می توانند سلول سرطانی را دفع کنند.

وی با بیان اینکه اولین کارآزمایی بالینی بر روی سرطان معده است ؛ در حال حاضر این واکسن  تاییدیه وزارت بهداشت و درمان را کسب کرده  و دو بیمار برای انتقال ژن مربوطه تحت مراقبت هستند، اظهار کرد: تیم تحقیقاتی بسیار خوبی با حضور اعضای هیات علمی و دانشجویان مقطع دکترای تخصصی بر روی این پروژه فعالیت می کنند .


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۲۴ دی ۱۴۰۳