5 درصد والدین اطلاع کافی از فعالیت فرزندانشان در فضای مجازی دارند
- بازدید: 218
مدیر گروه علوم اعصاب دانشکده پزشکی مشهد با بیان اینکه والدین باید آگاهی کافی از نحوه فعالیت فرزندانشان در فضای مجازی داشته باشند، اظهار کرد: بر اساس بررسی های انجام شده5 درصد والدین اطلاع کافی از فعالیت فرزندانشان در فضای مجازی دارند.
پروفسور علی گرجی در حاشیه سمپوزیوم بین المللی تنش و اضطراب در گفتگو با وب دا با بیان اینکه فضای مجازی اقیانوسی از برنامه های مطلوب اجتماعی و از سویی دیگر محتوای نا مطلوب را به همراه دارد خاطر نشان کرد: افراد علی الخصوص جوانان و نوجوانان با امواجی از مشکلات ذهن و اندیشه و روان در فضای مجازی آشنا می شوند که این آشنایی تنش ها و اضطرابهایی را در مسیر زندگی دامنگیر افراد می کند.
وی با تاکید بر اینکه استفاده بی حد و حصر از فضای مجازی باید کنترل و استفاده بهینه جایگزین آن شود گفت: توجه و برنامه ریزی والدین برای فرزندان برای برنامه های دورهمی، ورزشی و غیره و اطلاع رسانی و آگاهی بخش به انان برای مصون ماندن از برخی مضرات فضای مجازی، قطعا در میزان کاهش استفاده آنان از فضای مجازی تاثیر خواهد داشت.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این نکته که بر اساس تحقیقات به عمل آمده درصد زیادی از اختلالات خواب در جوانان و کج خلقی ها، تنش ها و اضطراب ها به دلیل استفاده زیاد از فضای مجازی است، تصریح کرد: باید با برقراری ارتباط با فرزندان و فعالیت های مشترک ضمن پرهیز از رفتارهای خشونت آمیز، و همچنین آموزش کافی به استفاده بهتر و منطقی تر از فضای مجازی کمک کنیم و با ارتباطات خانوادگی و به دور از فضاهای مجازی، با هم بودن را تمرین و بیشتر در کنار هم باشیم و از زندگی لذت ببریم.
مدیر گروه علوم اعصاب با تاکید بر استفاده از شیوه هایی برای تربیت فرزندان مسئولیت پذیر گفت: وقتی فرزندان آگاه باشند که به هر حیطه ای در فضای مجازی ورود می کنند، آن فضا را یک بازی تلقی نکنند و هر مطلبی را در فضای مجازی تایید نکنند و بدانند که در برابر تایید هر مطلبی مسئولیت آن را بر عهده گرفته اند و قطعا خسارت و عواقب تایید آن موضوع بر عهده آنان خواهد بود، حتما نسبت به مدیریت این موضوع حساسیت نشان خواهند داد و دامنه این استفاده را کاهش خواهند داد.
وی با تاکید بر اینکه والدین به فرزندان خود توصیه کنند که اطلاعات شخصی خودشان را در فضای مجازی منتشر نکنند زیرا این فضا با وجود برخی از سوء استفاده گران و سودجویان می تواند به فضایی پر از تهدید و نا امن تبدیل شود اظهار کرد: بر اساس شواهد درصدی از خود کشی ها در سطح جامعه و کشورهای دیگر ناشی از تحت فشار قرار دادن افراد جهت انتشار مسائل شخصی در فضا های مجازی بوده است.
پروفسور گرجی، آموزش راستی آزمایی اخبار و محتواها را از راهبر دهای مهمی عنوان کرد، که می تواند برای کمتر استفاده کردن از فضای مجازی به ما کمک کند و با فرا گرفتن این روش یاد خواهیم گرفت، که باید در فضای مجازی هر محتوایی را تایید نکنیم.
وی همچنین نقش آگاهی و آموزش را از راهبردهای مهم استفاده منطقی از فضای مجازی برای همه اقشار عنوان کرد و یاد آور شد: والدین در زمانی می توانند استفاده درست از فضای مجازی را به فرزندان آموزش دهند که خودشان بصورت غیر منطقی از این فضا استفاده نکنند.
گفتنی است: سمپوزیوم بین المللی تنش و اضطراب با حضور اساتید داخل و خارج از کشور از 30 بهمن ماه به مدت یک هفته در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال برگزاری است.
این سمپوزیوم در محورهای شبکه های اجتماعی و استرس، شبکه های اجتماعی و اضطراب، شبکه های اجتماعی و رفتارها، شبکه های اجتماعی و خشونت، شبکه های اجتماعی و کودکان، شبکه های اجتماعی و اخبار دروغین، شبکه های اجتماعی و راستی آزمایی، شبکه های اجتماعی، حریم شخصی و مسئولیت شخصی و شبکه های اجتماعی و اخلاق برگزار می شود.
در حاشیه این سمپوزیوم نمایشگاه فضای مجازی برپا شده است و راهکارهای استفاده صحیح از فضای مجازی و موضوعاتی از قبیل: شبکه های اجتماعی و استرس، شبکه های اجتماعی و اضطراب، شبکه های اجتماعی و رفتارها، شبکه های اجتماعی و خشونت، شبکه های اجتماعی و کودکان، شبکه های اجتماعی و اخبار دروغین، شبکه های اجتماعی و راستی آزمایی، شبکه های اجتماعی، حریم شخصی و مسئولیت شخصی، شبکه های اجتماعی و اخلاق آموزش داده خواهد شد.
کارشناسان گروه علوم اعصاب در این نمایشگاه پاسخگوی سوآلات مراجعین هستند و این نمایشگاه تا 5 اسفند در دانشکده پزشکی دایر خواهد بود و بازدید برای اساتید و دانشجویان و کارکنان آزاد است.