سنین 15 تا 20 سال بیشترین آسیب دیدگان چشمی حوادث چهارشنبه پایان سال را تشکیل می دهند
- بازدید: 109
عضو هیات علمی گروه چشم دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه آیین باستانی چهارشنبه سوری در سال های اخیر با رفتارهای پرخطر و آسیب زا همراه شده است که حوادث چشمی از آثار زیانبار آن محسوب می شود اظهار کرد: سنین 15 تا 20 سال که در ردیف جمعیت مولد جامعه قرار دارند، بیشترین آسیب دیدگان چشمی حوادث چهارشنبه پایان سال را تشکیل می دهند.
دکتر محمد یاسر کیارودی در گفتگو با وب دا با تاکید بر گسترش اطلاع رسانی و آموزش، به ویژه در گروه های نوجوانان و جوانان و نقش موثر والدین در این زمینه خاطر نشان کرد: در برخی از موارد، افراد رهگذر ممکن است به دلیل اقدامات پرخطر برخی دیگر، دچار آسیب های شدید چشمی شوند که گاهی با نابینایی و یا عوارض جدی همراه است.
رییس اورژانس بیمارستان فوق تخصصی خاتم الانبیاء(ص) با بیان اینکه در حوادث چهارشنبه سوری سال گذشته، 19 نفر دچار آسیب های چشمی شدند که برخی از این افراد از رهگذران و یا ناظران این مراسم بودند تصریح کرد: ترقه هایی که ایجاد ترکشهای ریز میکنند بسیار خطرناک هستند؛ اما باید توجه داشت که حتی اگر یک سیگارت که ماده محترقه کم خطر می باشد در نزدیکی چشم منفجر شود هم میتواند اسیبهای چشمی از نوع غیر نافذ ایجاد کند.
دکتر کیارودی با اشاره به اینکه آسیبهای چشمی به طور کلی به دو دسته نافذ و غیر نافذ طبقه بندی می شوند، خاطر نشان کرد: در آسیبهای نافذ، جسم نوک نیز و یا ترکشهای ایجاد شده سبب ایجاد پارگی شده که با ورود به چشم، آسیب از قرنیه چشم شروع میشود و عدسی چشم را پاره میکند و بعد پرده و شبکیه چشم دچار اختلال و پارگی میشوند.
وی تصریح کرد: با توجه به ضخامت کم بافتهای چشمی نسبت به سایر اعضا بدن ، این بافتها بسیار به تروما آسیب پذیر هستند؛ همچنین ترکشهای ناشی از انفجار ، با سرعت بالا پرتاب می شوند به همین علت، یک قطعه بسیار کوچک با ورود به چشم می تواند به تمامی بافتهای چشم آسیب برساند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در صورت بروز عارضه برای چشم باید از هرگونه شست وشوی چشم پرهیز کرد، گفت: چنانچه بر اثر حادثه، پارگی و آسیب فیزیکی به چشم وارد شد، به هیچ عنوان نباید چشم فشرده، مالیده و شست و شو داده شود، همچنین باید از پانسمان فشاری پرهیز کرد؛ بهترین راه گذاشتن شیلد چشمی(که پس از جراحی اب مروارید بر روی چشم قرار داده میشود ) است.
وی گفت: در صورت در دسترس نبودن شیلد چشمی، یک لیوان یک بار مصرف را برش دهید، کوتاه کنید و به عنوان پوشش روی چشم بگذارید. به این روش، فشاری به چشم و پلک وارد نمیشود ودر اولین فرصت ممکن باید جهت معاینات تخصص چشم پزشکی و اقدامات لازم، بیمار به مراکز درمانی اعزام شود؛ بهتر است بیمار ناشتا باشد تا در صورت نیاز به جراحی وقفه نیفتد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: بهترین راه ؛پیشگیری از وقوع این حوادث است و همواره باید به خاطر داشت که تغییرات و صدمه به چشم حتی اگر به اندازه میلیمتر و میکرون باشد، می تواند تغییرات ساختاری دایمی در چشم ایجاد کند و ترمیم چشم به شکل اول بسیار سخت است.